Copper Core - Stalowo-miedziany ręcznie tworzony wok/ patelnia do risotto + pokrywka, 2,7 litra, Ø 24 cm, Falk

1540
Produkt dostępny
wysyłka 14-21 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Istnieją naczynia, które zniewalają. I to na całe życie. Jeśli tylko raz jedyny skorzystasz z talentów prawdziwego, stworzonego przez specjalistów woka, przepadniesz z kretesem. Nie będziesz umiał wyobrazić sobie swojej kuchni bez tego wyjątkowo uniwersalnego naczynia. Ręcznie tworzone stalowo-miedziane woki z kolekcji Copper Core, pełnią dwie funkcje. Są klasycznymi, niedużymi wokami o średnicy 24 cm i patelniami do risotto. Od Ciebie tylko zależy, w jakiej roli wystąpi to niezwykłe naczynie.

Wok z kolekcji Copper Core to prawdziwe miedziane naczynie, choć na miedziane wcale nie wygląda. Dziwne, prawda? Gruby, 2,5 mm dysk z czystej miedzi tworzy szkielet woka. Na nim osadzone są dwa typy stali. Wewnątrz rzemieślnicy marki Falk zaimplementowali warstwę stali austenitycznej, która jest bardzo higieniczna, a ponadto pozbawiona chemikaliów. I to z nią mają kontakt Twoje duszone czy smażone potrawy.

Na zewnątrz woka Copper Core znajduje się stal ferrytyczna, dzięki której naczynia idealnie współpracują z płytami indukcyjnymi. Oczywiście, te doskonałe naczynia możesz wykorzystać na każdym innym typie kuchenki i w piekarniku, o ile się tam zmieści.

To, co stworzył Falk po długich latach badań nad miedzią i typami stali, które z nią współpracują, jest niezwykłe. Zadziwia nawet zawodowych kucharzy, którzy całym sercem kochają stalowo-miedziane woki Falk. Dusi i smaży się w nich błyskawicznie, nagrzewają się wręcz fenomenalnie i równomiernie. Możesz dusić zarówno dynamicznie, jak i powoli, z pietyzmem, wydobywając z potraw niezwykłe bogactwo smaków i aromatów.

Dzięki właściwościom miedzi woki Falk niezwykle długo zachowują ciepło potraw, dzięki czemu wynosisz serwowanie na zupełnie nowy poziom. Woki Copper Core robią to wszystko, czego wymaga się od naczyń z prawdziwego zdarzenia.

Te nowoczesne, stalowo-miedziane woki są dodatkowo bardzo designerskie - zwróć uwagę, że na rancie każdego z nich widać pas miedzi, która tworzy szkielet naczynia.

Musisz wiedzieć, że dobrze traktowane woki z kolekcji Copper Core marki Falk wytrwają bez najmniejszego kłopotu nawet i ponad 100 lat. Więc są doskonałą inwestycją w genialne i bardzo zdrowe duszenie i smażenie - Twoje, Twoich dzieci, czy nawet i wnuków.

Sumując - mamy tu połączenie talentów stali, która jest bardzo prosta w konserwacji z genialnymi właściwościami miedzi, która przyspiesza duszenie, czy smażenie i obniża koszty energii potrzebnej do tworzenia wyjątkowych dań. Musimy powiedzieć, że kolekcja naczyń Copper Core bezdyskusyjnie może być określona jako najbardziej zaawansowana technologicznie linia w całym dorobku trzech pokoleń rzemieślników marki Falk.

Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym pokazaliśmy luksusowe, stalowo-miedziane naczynia belgijskiej marki Falk.

Stalowo-miedziane woki
zaskoczą Cię swoją
nieposkromioną inwencją

  • ręcznie tworzone stalowo-miedziane woki /  patelnie do risotto
  • najbardziej zaawansowany technologicznie produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i dwa typy stali na zewnątrz i wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza smażenie
  • naczynia do wokowania, duszenia, smażenia, zapiekania potraw w piekarniku
  • masywne, stalowe uchwyty
  • na kuchnie indukcyjne, gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • wieczysta gwarancja

Obejrzyj film o ręcznie tworzonych
stalowo-miedzianych naczyniach marki Falk,
które nie mają sobie równych

  • Rodzinna manufaktura Falk stworzyła bardzo specyficzne, stalowo-miedziane naczynia na indukcję i inne, starsze typy kuchenek.
  • Choć woki wyglądają  jak stalowe, mają jednak wszelkie cechy doskonałych, miedzianych naczyń, bo miedź stanowi aż 75% ich konstrukcji.
  • Obejrzyj film, w którym zobaczysz linię Copper Core, czyli prawdziwe arcydzieło świata nowoczesnych naczyń dla bardzo wymagających.

Wygrzej swój wok
z kolekcji Copper Core,
a spełni Twoje kulinarne życzenia

  • Stalowo-miedziane woki musisz wygrzać zgodnie z instrukcją pokazaną w naszym video-poradniku. Kilka, czy kilkanaście minut poświęcone im na początku sprawią, że woki Copper Core szybciej zyskają pełnię swoich mocy.
  • Jeśli ich nie wygrzejesz, potrawy mogą mieć przez jakiś czas metaliczny posmak i przywierać. Dlatego wygrzewanie jest niezbędne.
  • W filmie zobaczysz proces wygrzewania miedzianej patelni, który sprawdza się równie doskonale w przypadku przygotowywania do użycia naczyń z serii Copper Core.

Wykorzystaj moce i talenty
miedzi ukrytej
między dwoma typami stali

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • trimetal - złączone ze sobą: dysk z 2,5 mm miedzi i stali austenitycznej (wewnątrz) oraz ferrytycznej (na zewnątrz)
  • uchwyt - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica woka/patelni od brzegu do brzegu - 24 cm
  • pojemność - 2,7 l
  • wysokość ścianek - 9 cm
  • długość z uchwytami - 46,6 cm
  • waga bez pokrywki - 2,2 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Stalowo-miedziane woki Falk
z kolekcji Copper Core -
kupujesz raz i na zawsze

  • Nawet wysokiej klasy stalowe woki często po latach używania zaczynają zawodzić. Tracą swoje możliwości termiczne, coraz gorzej wspomagają zdrowe duszenie i smażenie, bo wymagają większej ilości tłuszczu. Inaczej rzecz ma się ze stalowo-miedzianymi wokami belgijskiej marki Falk.
  • Te woki stworzono dla potrzeb profesjonalnych kuchni, gdzie mają wytrwać bardzo długie lata, pracując w niezwykle trudnych warunkach.
  • „Zakuta” w stal miedź, która tworzy szkielet naczyń Copper Core, jest niemal niezniszczalna. Te woki, podobnie jak ich miedziane odpowiedniki tworzone przez markę Falk, wytrwają w kuchniach całych pokoleń gotujących. Czas jest dla nich łaskawy.
  •  Szybko przekonasz się, że im starsze są woki z kolekcji Copper Core, tym więcej talentów ukazują. Będziesz dusić i smażyć szybciej, lepiej, zdrowiej. Tego typu luksusowe sprzęty zmieniają sposób myślenia o jedzeniu, co potwierdzają nawet najwybitniejsi kucharze świata.

Miedziane woki Falk
posłużą do przyrządzania
wszystkiego, co tylko wymyślisz

  • Wielu wybierających luksusowe naczynia ma na początku dylemat. Obawiają się, czy stalowo-miedziane woki nie będą stawiały im jakiś specjalnych wyzwań. Pytają nas często, co dadzą radę w nich przyrządzić.
  • Odpowiedź jest prosta. Woki Copper Core posłużą Ci do tworzenia niezliczonej ilości potraw kuchni azjatyckiej, czy europejskiej oraz wielu odmian risotto. Ograniczeniem jest tylko Twoja wyobraźnia.
  • Dzięki doskonałym właściwościom stali austenitycznej wewnątrz stalowo-miedzianych woków Copper Core, możesz bez kłopotu smażyć i podsmażać przysmaki z minimalną ilością tłuszczu w bardzo krótkim czasie.

Falk ciągle udoskonala
swoje naczynia -
czytaj o trimetalu

  • Belgijska rodzinna firma Falk ma za sobą niezwykle długą historię i potężne doświadczenie aż 3 generacji rzemieślników, którzy ukochali sobie miedź. Niestety, miedziane naczynia nie działają bez specjalnych adapterów na indukcji, stąd Falk poszukiwał od lat takiego rozwiązania, by jego miedziane woki mogły jednak pracować z najnowszymi typami kuchenek.
  • I tak powstała kolekcja Copper Core, której szkielet tworzy aż 2,5 mm czystej miedzi połączonej z dwoma typami stali - higieniczną stalą austenityczną wewnątrz i mocną, mającą doskonałe właściwości magnetyczne stalą ferrytyczną na zewnątrz.
  • Proporcje są tu następujące - na całość naczynia składa się 75% czystej miedzi, 10% stali austenitycznej i 15% stali ferrytycznej. Dlatego nazywamy te woki stalowo-miedzianymi.
  • Falk opracował swój system łączenia miedzi i stali tak, że ich atomy przenikają się, tworząc jeden materiał. Nazywany jest trimetalem (wyszedł od technologii bimetal, którą znajdziesz w kolekcjach klasycznych, miedziano-stalowych naczyń marki Falk).

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
i jak dbać o stalowo-miedziane woki

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, by wygrzać nowy, stalowo-miedziany wok Falk. Wlej do niego szklankę oleju i przez minutę wygrzewaj w 180 stopniach. Kiedy wok wystygnie, wylej olej i wytrzyj go. Jak przeprowadzić ten proces, pokazuje film, który znajdziesz na górze strony.
  • Nie szoruj woków Falk ostrymi zmywakami i drucikami. Wystarczy myć je wodą z płynem. Od czasu do czasu możesz zastosować mleczka do stali.
  • Pod żadnym pozorem nie myj woka Copper Core w zmywarce.
  • Jeśli coś przylgnie do stali, czy skarmelizuje się, zastosuj prostą metodę mycia, którą znajdziesz w naszym filmie - link poniżej.
  • Miedź  i stal nagrzewają się błyskawicznie i genialnie przewodzą ciepło, dlatego smaż i duś na mniejszych mocach palnika. Nie używaj funkcji Boost (czyli szybkiego nagrzewania).
  • Nigdy wstawiaj stalowo-miedzianych woków do lodówki.