• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Copper Core - Stalowo-miedziany ręcznie tworzony rondel, 1,35 litra, Ø 16 cm, Falk

895
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 970 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, czas oczekiwania 4-5 tygodni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Wśród producentów, jak i wśród wszystkich ludzi, istnieją dwie podstawowe grupy - jedni dochodzą do jakiegoś etapu i zakładają, że więcej ani im, ani ich klientom do szczęścia już potrzebne nie będzie. Są też tacy, a do nich należy rodzinna, belgijska marka Falk, którzy ciągle ewoluują. Dążą do nowego, kiedy osiągną mistrzostwo w tym, co dotychczas robili. I tak Falk, który stał się niekwestionowanym liderem w branży ręcznie tworzonych miedzianych naczyń, poszedł dalej. „Wywrócił” miedziane naczynia na drugą stronę.

Seria Copper Core jest absolutnie niezwykła. Są to naczynia miedziane, choć na miedziane nie wyglądają. Dziwne, prawda? Gruby, 2,5 mm dysk z czystej miedzi tworzy szkielet naczynia. Na nim osadzone są dwa typy stali. Wewnątrz rzemieślnicy marki Falk zaimplementowali warstwę stali austenitycznej, która jest bardzo higieniczna, a ponadto pozbawiona chemikaliów. I to z nią mają kontakt Twoje potrawy.

Na zewnątrz naczyń Copper Core znajduje się stal ferrytyczna, dzięki której rondle idealnie współpracują z płytami indukcyjnymi. Oczywiście, te naczynia możesz wykorzystać na każdym innym typie kuchenki i w piekarniku.

To, co stworzył Falk po długich latach badań nad miedzią i typami stali, które z nią współpracują, jest niezwykłe. Zadziwia to nawet zawodowych kucharzy, którzy całym sercem kochają stalowo-miedziane naczynia Falk. Gotuje się w nich błyskawicznie, nagrzewają się wręcz fenomenalnie. Dzięki właściwościom miedzi niezwykle długo zachowują ciepło potraw.

Te nowoczesne, stalowo-miedziane naczynia są dodatkowo bardzo designerskie - zwróć uwagę, że na rancie każdego rondla widać pas miedzi, która tworzy szkielet naczynia.

Musisz wiedzieć, że dobrze traktowane rondle z kolekcji Copper Core marki Falk wytrwają bez najmniejszego kłopotu nawet i ponad 100 lat. Więc są doskonałą inwestycją w genialne i bardzo zdrowe gotowanie - Twoje, Twoich dzieci, czy nawet i wnuków.

Sumując - mamy tu połączenie talentów stali, która jest bardzo prosta w konserwacji z genialnymi właściwościami miedzi, która przyspiesza gotowanie i obniża koszty energii potrzebnej do tworzenia wyjątkowych dań. Musimy powiedzieć, że kolekcja naczyń Copper Core bezdyskusyjnie może być określona jako najbardziej zaawansowana technologicznie linia w całym dorobku trzech pokoleń rzemieślników marki Falk.

 

Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym pokazaliśmy luksusowe, stalowo-miedziane naczynia belgijskiej marki Falk. Film znajdziesz poniżej.

 

895

Zobacz, do czego
wykorzystasz
stalowo-miedziany rondel

RONDEL DO
GOTOWANIA JAJEK

RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA

RONDEL DO
ZUP KREMÓW

RONDEL DO
SOSÓW

RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY 

RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU

RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT

RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW

RONDEL DO
KREMÓW I MAS

RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY

Obejrzyj filmy
o naczyniach Copper Core

  • Rodzinna manufaktura Falk stworzyła bardzo specyficzne, stalowo-miedziane naczynia na indukcję i inne, starsze typy kuchenek.
  • Choć naczynia wyglądaj, jak stalowe, mają jednak wszelkie cechy doskonałych, miedzianych rondli, bo miedź stanowi aż 75% ich konstrukcji.
  • Obejrzyj film, w którym zobaczysz linię Copper Core, czyli prawdziwe arcydzieło świata nowoczesnych naczyń dla bardzo wymagających.

  • Stalowo-miedziane naczynia musisz wygrzać zgodnie z instrukcją pokazaną w naszym video-poradniku. Kilka, czy kilkanaście minut poświęcone im na początku sprawią, że rondle Copper Core szybciej zyskają pełnię swoich mocy.
  • Jeśli ich nie wygrzejesz, potrawy mogą mieć przez jakiś czas metaliczny posmak. Dlatego wygrzewanie jest niezbędne.
  • W filmie zobaczysz proces wygrzewania miedzianej patelni, który sprawdza się równie doskonale w przypadku przygotowywania do użycia naczyń z serii Copper Core.

rondel Copper Core Falk
w skrócie

  • ręcznie tworzone stalowo-miedziane naczynia
  • najbardziej zaawansowany technologicznie produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i dwa typy stali na zewnątrz i wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza gotowanie
  • naczynia do duszenia, pieczenia, smażenia i serwowania
  • masywne, stalowe uchwyty
  • na kuchnie indukcyjne, gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • wieczysta gwarancja

Materiał

  • trimetal - złączone ze sobą: dysk z 2,5 mm miedzi i stali austenitycznej (wewnątrz) oraz ferrytycznej (na zewnątrz)
  • uchwyty - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica - 16 cm
  • pojemność - 1,35 litra
  • wysokość ścianek - 7,8 cm
  • długość z uchwytem - 33,5 cm
  • waga - 1,41 kg

Wykorzystaj moce i talenty
miedzi ukrytej
między dwoma typami stali

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowo-miedziane rondle i garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Stalowo-miedziane naczynia Falk
z kolekcji Copper Core -
kupujesz raz i na zawsze

  • Nawet wysokiej klasy stalowe naczynia po wielu latach używania zaczynają zawodzić. Tracą swoje możliwości termiczne, coraz gorzej wspomagają zdrowe gotowanie. Inaczej rzecz ma się ze stalowo-miedzianymi naczyniami belgijskiej marki Falk.
  • Te rondle stworzono dla potrzeb profesjonalnych kuchni, gdzie mają wytrwać bardzo długie lata, pracując w niezwykle trudnych warunkach.
  • „Zakuta” w stal miedź, która tworzy szkielet naczyń Copper Core, jest niemal niezniszczalna. Te naczynia, podobnie jak ich miedziane odpowiedniki tworzone przez markę Falk, wytrwają w kuchniach całych pokoleń gotujących. Czas jest dla nich łaskawy.
  •  Szybko przekonasz się, że im starsze są naczynia z kolekcji Copper Core, tym więcej talentów ukazują. Będziesz gotować szybciej, lepiej, zdrowiej. Tego typu luksusowe rondle zmieniają sposób myślenia o jedzeniu, co potwierdzają nawet najwybitniejsi kucharze świata.

Miedziane rondle Falk
posłużą do przyrządzania
wszystkiego, co tylko wymyślisz

  • Wielu wybierających luksusowe naczynia ma na początku dylemat. Obawiają się, czy stalowo-miedziane rondle nie będą stawiały im jakiś specjalnych wyzwań. Pytają nas często, co dadzą radę w nich przygotować.
  • Odpowiedź jest prosta. Kolekcja naczyń Copper Core posłuży Ci do gotowania, duszenia, pieczenia i zapiekania wszelkich dań, które tylko przyjdą Ci do głowy. Ograniczeniem jest tylko Twoja wyobraźnia.
  • W miedziano-stalowym rondlu przygotujesz fantastyczne sosy, masy, kremy do ciast.
  • Dzięki doskonałym właściwościom stali austenitycznej wewnątrz stalowo-miedzianych naczyń Copper Core, możesz bez kłopotu smażyć i podsmażać przysmaki z minimalną ilością tłuszczu.

Falk ciągle udoskonala
swoje naczynia -
czytaj o trimetalu

  • Belgijska rodzinna firma Falk ma za sobą niezwykle długą historię i potężne doświadczenie aż 3 generacji rzemieślników, którzy ukochali sobie miedź. Niestety, miedziane naczynia nie działają bez specjalnych adapterów na indukcji, stąd Falk poszukiwał od lat takiego rozwiązania, by jego miedziane rondle mogły jednak pracować z najnowszymi typami kuchenek.
  • I tak powstała kolekcja Copper Core, której szkielet tworzy aż 2,5 mm czystej miedzi połączonej z dwoma typami stali - higieniczną stalą austenityczną wewnątrz i mocną, mającą doskonałe właściwości magnetyczne stalą ferrytyczną na zewnątrz.
  • Proporcje są tu następujące - na całość naczynia składa się 75% czystej miedzi, 10% stali austenitycznej i 15% stali ferrytycznej. Dlatego nazywamy te rondle stalowo-miedzianymi naczyniami.
  • Falk opracował swój system łączenia miedzi i stali tak, że ich atomy przenikają się, tworząc jeden materiał. Nazywany jest trimetalem (wyszedł od technologii bimetal, którą znajdziesz w kolekcjach klasycznych, miedziano-stalowych naczyń marki Falk).

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
i jak dbać o stalowo-miedziane rondle

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Naczynia Falk wygrzej zgodnie ze stworzoną przez nas video-instrukcją. Znajdziesz ją na górze strony.
  • Luksusowych naczyń Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie płynem do mycia naczyń (z ewentualnym dodatkiem kwasku cytrynowego lub sody oczyszczonej).
  • Naczyń z kolekcji Copper Core nie wstawiaj do lodówki. Potrawy możesz przechowywać, np., w systemie próżniowym Fresh & Save.
  • Jeśli coś przylgnie do stali, czy skarmelizuje się, zastosuj prostą metodę mycia, którą znajdziesz w naszym filmie - link poniżej.
  • Do mieszania w naczyniach Falk możesz używać stalowych utensyliów. Jednak, by długo zachować piękny wygląd satynowanej stali, zalecamy drewniane lub syntetyczne łopatki.