• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Grenade Red - Żeliwny garnek z nieprzywierającą powłoką,3,8 l, Ø 24 cm, Staub

1499 Promocyjnie 1424
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 499 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, pytaj o termin dostawy
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Poznaj francuską markę Staub, a przekonasz się, jak wiele można wymagać od żeliwnych garnków. Te doskonałe naczynia udowodnią, że wyrafinowany smak nie jest domeną jedynie luksusowych restauracji. Razem z garnkami Staub odnajdziesz go we własnej kuchni.

Staub założył, że jego produkowane we francuskim Merville żeliwne naczynia mają spełniać marzenia kreatywnie gotujących. Dlatego w żeliwnych garnkach z serii Grenade Red można gotować, dusić, smażyć, piec i zapiekać. Ekskluzywny design naczyń klasy Premium pozwala również na serwowanie potraw - pięknie podane przysmaki, niczym kulinarne dzieła sztuki, trafią z kuchni prosto na zastawiony stół.

Żeliwne naczynia Grenade Red, marki Staub, poradzą sobie doskonale na każdym typie kuchenki wraz z indukcją, gdzie pokażą, jak sprawnie i szybko są w stanie gotować. To zasługa masywnego, jednolitego szkieletu wykonanego z najwyższej klasy żeliwa i ciężkich, doskonale przylegających do naczynia pokrywek.

W żeliwnych garnkach z powłoką nieprzywierającą, która przybrała formę scalonej z naczyniem gładkiej, niezwykle twardej glazury, każdą potrawę ugotujesz idealnie zdrowo. Wszelkie wartości odżywcze, witaminy i bogate aromaty zostaną w naczyniu, bo opracowane przy udziale najsłynniejszych kucharzy świata pokrywki nie wypuszczają pary wodnej z naczynia. Pokrywki mają specjalny system wypustek, które przyspieszają obieg pary w garnku i pozwalają nawilżać potrawę o 30% mocniej, niż klasyczne, gładkie pokrywki. Dlatego smaki z żeliwnych naczyń Staub porywają.

Naczynia Staub czarują niezwykle twardą, odporną na odpryśnięcia, czy uderzenia ekologiczną glazurą w kolorze owocu granatu, która została kilkukrotnie nałożona na żeliwny garnek znaną od starożytności metodą majolika.

Masywne, ciężkie, wykonane z niezwykłą starannością naczynia Staub to garnki na całe życie. Posiadają 30-letnią gwarancję, więc możesz mieć pewność, że nigdy nie zawiodą.

 

Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.

 

1499 Promocyjnie 1424

Zobacz, do czego
wykorzystasz
żeliwny garnek Staub

GARNEK DO
WSZYSTKICH TYPÓW ZUP

GARNEK DO
PIECZENI

GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH

GARNEK DO SMAŻENIA
RYB I MIĘS

GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW

GARNEK DO
DUSZENIA POTRAW

GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU

GARNEK DO
ZAPIEKANEK

GARNEK DO POTRAW
WEGETARIAŃSKICH I WEGAŃSKICH

GARNEK DO
PECZENIA CHLEBA

Obejrzyj film
o żeliwnych naczyniach

  • Tylko od Ciebie zależy, kiedy Twoje żeliwne naczynia Staub zyskają pełną funkcjonalność. I również tylko od Ciebie zależy, czy żeliwo będzie Ci posłuszne, czy narazi Cię na nieco stresów.
  • Proces wygrzewania nowych, żeliwnych naczyń jest konieczny. Trwa - w zależności od metody - albo krótko (kilkanaście minut), albo dość długo (kilka, czy kilkanaście dni). Obie metody sprawdzają się równie dobrze.
  • Nasz specjalista wtajemniczy Cię w proces wygrzewania żeliwa Staub. Obejrzyj koniecznie film.

żeliwny garnek Staub
w skrócie

  • bezdyskusyjnie jedne z najdoskonalszych żeliwnych naczyń świata
  • garnki tworzone z udziałem kucharzy z gwiazdkami Michelin’a
  • naczynia do gotowania, duszenia, pieczenia, zapiekania, smażenia, serwowania
  • nieprzywierająca glazura wewnątrz naczyń
  • zewnętrzna powłoka nie blaknie i nie traci koloru
  • żeliwna pokrywka z wypustkami doskonale nawilża potrawy
  • rewelacyjnie wzmacniane smaki
  • 30 lat gwarancji

Materiał

  • wewnątrz garnka - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • pokrywka - żeliwo
  • uchwyt pokrywki - niklowana stal szlachetna

Wymiary

  • średnica garnka - 24 cm
  • średnica dna - 20,5 cm
  • wysokość ścianek - 10,5 cm
  • wysokość z pokrywką - 15,3 cm
  • całkowita długość z uchwytami - 30,3 cm
  • pojemność - 3,8 l
  • waga - 4,6 kg

Doskonale uniwersalne
żeliwne garnki Staub -
na kuchenkę i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Żeliwne naczynia Grenade Red
prowokują do nieustannego,
twórczego eksperymentowania

  • Wybieranie naczyń stanowi spore wyzwanie. Po latach testów możemy powiedzieć, że odkryliśmy uniwersalne w stopniu absolutnym, żeliwne naczynia francuskiej marki Staub.
  • Niezwykłe, masywne, połyskliwe, doskonale wykonane garnki z serii Grenade Red, powstały w ręczno-mechanicznym procesie produkcji we francuskim mieście Merville. Stworzono je z najwyższej jakości żeliwa.
  • Naczynia Staub skrywają w sobie dwie niezwykłe tajemnice. Potrafią, jak mało które garnki na świecie, intensyfikować, wzmacniać i wysubtelniać smaki. Druga niespodzianka - kryją wewnątrz doskonałą powłokę nieprzywierającą, która została scalona z naczyniem w trakcie wypalania w ponad 800 stopniach Celsjusza. Ta porcelanowa glazura pozwala gotować niezwykle zdrowo potrawy kuchni całego świata.
  • Glazura jest bezpieczna dla zdrowia, nie zawiera żadnych chemicznych substancji. Z naczyń Staub mogą z powodzeniem korzystać nawet alergicy.

 

Jeszcze kilka słów
o licznych zaletach
żeliwnych garnków Staub

  • W garnkach Staub możesz gotować, dusić, piec, zapiekać, a nawet smażyć bez ograniczeń. Te naczynia potrafią przyrządzić niemal wszystko, czyli codziennie możesz zjeść potrawę z innego krańca świata.
  • Potężna waga naczyń Staub to ich wyjątkowa zaleta. To jednoznaczny dowód na jakość żeliwa, z którego Staub produkuje swoje garnki. Surówka, z której w piaskowych formach wypalane są garnki Staub, pozbawiona jest zanieczyszczeń, czy pęcherzyków powietrza.
  • Takie żeliwo fenomenalnie przewodzi ciepło, stąd gotowanie w nim przebiega błyskawicznie, pozwalając zużyć minimalne ilości energii.
  • Żeliwny francuski garnek niesłychanie długo zachowuje ciepło przyrządzanych w nim potraw przygotowywanych na wszystkich typach kuchenek. Garnek Staub idealnie nadaje się do serwowania.
  • Po całych latach gotowania, pieczenia, czy smażenia żeliwne garnki Staub są nadal piękne. Działają bez zarzutu, nie wymagają najmniejszego zachodu, opieki, czy starań. A przyrządzane w nich potrawy za każdym razem czarują smakami.

Dzięki powłoce nieprzywierającej
naczyń Staub gotowanie i pieczenie
stały się bajecznie proste

  • Wewnątrz naczyń Staub znajduje się porcelanowa glazura stworzona na bazie szkła stapianego ze szkieletem garnka.
  • Nieodpryskująca, niezwykle twarda, odporna na kwasy i zasady ma właściwości nieprzywierające. Musisz tylko wygrzać sobie garnek (jak pokazaliśmy w filmie).
  • Glazura pozwala dusić, piec i smażyć z minimalną ilością tłuszczu. Wspomaga w ten sposób zdrową dietę niskotłuszczową.
  • Aksamitnie gładka w dotyku, pozbawiona porów glazura jest niezwykle higieniczna. Nie wchłania zapachów, nie absorbuje smaków przyrządzanych w naczyniach Staub potraw.

Wypustki w żeliwnej pokrywce
zdziałają cuda - potrawy
będą idealnie nawilżone

  • Staub stał się niekwestionowanym autorytetem na rynku ekskluzywnego żeliwa. Jego naczynia powstały przy udziale kucharzy wyróżnionych gwiazdkami Michelin’a (m.in. jednego z najsłynniejszych kucharzy XX wieku, Paul’a Bocuse’a). Staub zagroził słynnej marce Le Creuset, tworząc naczynia, które nie mają sobie równych.
  • Tym, z czego dumny jest Staub, są wypustki w żeliwnych pokrywkach. Dzięki nim para wodna nie tylko szybciej krąży w naczyniu, ale nade wszystko równomiernie nawilża duszone, pieczone, czy smażone potrawy.
  • Pokrywki z wypustkami, projektu marki Staub i światowej klasy kucharzy, przeszły do legendy, jako że potrafią zachować aż o 30% więcej wilgoci w przyrządzanej potrawie niż klasyczne, płaskie pokrywki bez wypustek. To odgrywa wielką rolę w przypadku, gdy chodzi o smak i aromat potrawy.
  • Na dodatek żeliwne pokrywki z wypustkami są ciężkie, więc para nie wydostaje się na zewnątrz naczynia. Wraz z nią zostają w garnku wszelkie witaminy, minerały i właściwości odżywcze.

Nasz specjalista opowie,
jak proste są używanie i konserwacja
naczyń Grenade Red marki Staub

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Pamiętaj, że garnki z żeliwa warto wygrzać. Temu poświęciliśmy film (znajdziesz go na górze strony).
  • Żeliwnych, rozgrzanych naczyń nie wolno zalewać zimną wodą. Pozwól im ostygnąć, później dopiero umyj.
  • Do mycia żeliwnych naczyń można często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej (dodanej do wyżej opisanego roztworu).
  • Jeśli coś mocno przywrze do naczynia, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same, bez szorowania.
  • Gdy umyjesz garnek, wewnątrz, na czarnej glazurze mogą się pojawić białe smugi. To efekt demineralizacji warzyw, czy mięs, który nijak nie szkodzi jedzeniu i garnkowi. Użyj papierowego ręcznika nasączonego olejem jadalnym. Przetrzyj wnętrze naczynia, odczekaj moment, umyj je i wysusz.
  • W żeliwnych garnkach nie wolno przechowywać jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.