Żeliwo jest niczym bank smaków. Potrafi je wzmacniać, odmieniać, udoskonalać. Czasem patelnia z naturalnego żeliwa wręcz brutalnie podkreśli smak mięsa, czy ryb, albo delikatnie, niczym mistrz francuskiej kuchni, upiększy aromat potrawy. Sporo zależy od przypraw i składników, które powierzysz patelni Skeppshult z naturalnego żeliwa.
Głębokie patelnie Skeppshult z serii Professional łączą surowe, ręcznie odlewane żeliwo ze stalą, dzięki czemu mogą trafiać również do piekarnika.
To żeliwne patelnie z prawdziwego zdarzenia dla tych, którzy wymagają od sprzętu bardzo wiele. Szwedzkie, powstające w całkowicie ekologicznym procesie produkcji patelnie z linii Professional impregnowane są olejem rzepakowym. Mamy tu do czynienia z naturalnym, niczym nie powlekanym żeliwem. Tu nie ma glazur, czy powłok.
Skeppshult zadbał o to, by jego patelnia spełniała marzenia o zjawiskowych, podbijających serca smakach mięs, ryb, czy warzyw. Jeśli ktoś kocha dosadne, wyraziste, pełne tajemnicy smaki, patelnie Skeppshult są właśnie dla niego.
Głębokie patelnie Skeppshult z linii Professional wykorzystasz na wszystkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.
Doskonałe, ciężkie, masywne żeliwne patelnie mają aż 25 lat gwarancji, jednak dobrze konserwowane i myte wyłącznie czystą wodą bez dodatku detergentu (bo tylko tak się je myje!), posłużą wiele dłużej.
Naturalne żeliwo trzeba od czasu do czasu sezonować. Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz poniżej. Bądź czujny, bo to ważne!
Jednak z góry lojalnie ostrzegamy, to patelnie nie dla każdego. Ci, którzy chcą mieć zapewnione proste i szybkie smażenie, czy duszenie, niech sięgną po, np., patelnie nieprzywierające. Naturalne szwedzkie żeliwo jest kapryśne - nie pozwala się spieszyć i stawia nieco warunków, ale też rewanżuje się stukrotnie.
PATELNIA DO
SMAŻENIA MIĘS
PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
ZAPIEKANEK
PATELNIA DO
PODSMAŻANIA WARZYW
PATELNIA DO DUSZENIA
MIĘS I WARZYW
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ
PATELNIA DO PIECZENIA
CHLEBA I CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy najlepsze żeliwne patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
MYJ WYŁĄCZNIE CZYSTĄ,
BIEŻĄCĄ WODĄ
NIGDY NIE MYJ
W ZMYWARCE
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH