Kiedy dwóch znanych producentów naczyń dzieli się odkryciami, łączy twórcze siły, powstają patelnie godne mistrzów kuchni. Belgijska marka Demeyere, kojarzona z luksusowymi stalowymi naczyniami, zaskoczyła wszystkich miłośników dobrze wyposażonej kuchni kolekcją naczyń Alu Pro. Demeyere, dość konserwatywny w swoich założeniach, stworzył naczynia w kooperacji z inną słynną marką - włoskim koncernem Ballarini. Obie firmy należą do Grupy Zwilling, dzięki czemu mogą pozwolić sobie na różnorodne, wspólne eksperymenty. Efekt jest powalający. W serii patelni Alu Pro znajdziesz to, z czego słyną obaj producenci. Demeyere, znawca kwestii idealnego rozgrzewania naczyń, dołączył do szkieletu z kutego na zimno aluminium swoje znane dno - TripleInduc®. Ballarini podzielił się z kolei swoim patentem na wzmacnianą powłokę tytanową i działające na indukcji dno, Radiant®. Patelnie Alu Pro powstają w belgijskiej fabryce Demeyere.
I co z tego wszystkiego wynikło? 5-warstwowa, wzmacniana, tytanowa powłoka Duraglide Titanium jest niezwykle odporna na ścieranie i zarysowania. Plazmowo nakładana, powleczona warstwami nieprzywierającymi, jest trudna do uszkodzenia. Oczywiście, jest bezpieczna dla zdrowia i smażonych na niej produktów. Nie ma w sobie żadnych pochodnych teflonu, czy szkodliwych kwasów perfluorooktanowych - posiada certyfikat bezpieczeństwa PFOA-Free.
Nieprzywierające tytanowe patelnie z linii Alu Pro, marki Demeyere, zjawiskowo rozgrzewają się i akumulują ciepło. Dostajesz potrójnego mistrza wydajnego smażenia. Po pierwsze - kute na zimno, bezpieczne dla zdrowia aluminium tworzy niemal niezniszczalny szkielet patelni. Po drugie - zaimplementowany w dno szkieletu patelni demeyerowski patent, TripleInduc®, aż o 30% redukuje ilość energii potrzebnej do smażenia. I po trzecie - specyficznie formowane dno Radiant pozwala linii Alu Pro działać na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją. I, oczywiście, jeszcze szybciej i skuteczniej rozgrzewa patelnię i rozprowadza ciepło.
Na patelniach Alu Pro smaży się zdrowo, niezwykle skutecznie, prawie bez tłuszczu i błyskawicznie. Przyjemność używania takiego sprzętu jest trudna do opisania. Musisz tylko pamiętać, by nie przegrzewać patelni do temperatury powyżej 230 stopni. O tej kwestii napisaliśmy sporo poniżej. Mamy nadzieję, że nasze informacje okażą się pomocne.
Choć w kwestii technologii kulinarnych niewiele nas już może zaskoczyć, jednak kooperacja Demeyere i Ballarini zrobiła na nas ogromne wrażenie.
Do każdej patelni Demeyere z kolekcji Alu Pro dobierzesz pokrywkę - znajdziesz ją na dole strony.
Obejrzyj film o smażeniu na patelni Alu Pro marki Demeyere - rzuć okiem poniżej.
Pod nim znajdziesz również nasz filmowy, kompleksowy poradnik smażenia na patelniach z powłokami nieprzywierającymi. Jest tam wszystko, co musisz wiedzieć! Zapraszamy do oglądania!
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie patelnie z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Demeyere odeszło w linii Alu Pro od idei tworzenia naczyń z kultowej stali Silvinox, z której słynie. Szkielet tych czarnych, niezwykle eleganckich patelni nieprzywierających wykonano z kutego na zimno aluminium. Bezpieczne dla zdrowia i żywności aluminium jest niezwykle twarde i odporne na uszkodzenia.
Mimo iż patelnie Alu Pro mają klasyczną, 2-letnią gwarancję, jeśli będziesz z nich odpowiednio korzystać, posłużą Ci przez długie lata.
Kute na zimno aluminium przyciąga producentów luksusowych naczyń, gdyż jest perfekcyjnym przewodnikiem ciepła. Twoja patelnia Alu Pro nagrzeje się w ciągu kilku chwil, zużywając minimum energii. Pozwoli Ci smażyć równomiernie i na środku i na bokach.
Więcej o nowoczesnym, bezpiecznym dla zdrowia i smażonych produktów aluminium przeczytasz w naszym artykule.
NIE PRZEKRACZAJ
230 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE