Japonia dla początkujących - seria noży Shippu marki Tojiro

Wychodząc z założenia, że od krojenia zaczyna się każdy kulinarny projekt, szanujący się wielbiciel gotowania pomyśli o dobrym nożu, który potrafi dużo i nie rozczaruje. Jeśli szukasz japońskich noży, które nie będą wydawały Ci się absurdalnie ostre i drogie, możesz skusić się na ostrza z eleganckiej, klasycznej linii Shippu marki TojiroWielowarstwowe, damasceńskie noże z ładnie prezentującym się dziwerem są więcej niż ostre, a jednocześnie bardzo przyjazne dla krojącego, który nie miał wcześniej do czynienia z ostrzami powstającymi z kutej, wysokowęglowej stali. Uroku nożom Shippu marki Tojiro dodaje jasna rękojeść z japońskiego dębu.

Zaczynasz przygodę z japońskimi nożami? Chętnie będziemy Ci towarzyszyć

Jak stopnie HRC mają się do ostrości noża?

3 różne sposoby tworzenia zestawu noży. Który Ci pasuje?

Mój pierwszy japoński nóż. A może od razu zestaw japońskich noży? Sugerujemy, co wybrać