Bierzesz do ręki wytwornie wykończony nóż Supreme Hammered marki Mcusta Zanmai i od razu wiesz, że czeka Cię ostre starcie z tym, co masz do pokrojenia. Te tworzone przez rzemieślników japońskie noże pozwalają kroić efektownie i efektywnie.
W 33-warstwowych, młotkowanych nożach ze stali VG-10 z serii Supreme Hammered jest wszystko, czego można sobie życzyć. Wielu podoba się młotkowanie w stylu Tsuchime, lekko zamglony damasceński dziwer w stylu Kasumi i odkryty rdzeń noża nad klingą tnącą, tzw. katana edge.
Wykuwane na zimno ostrza noży Supreme Hammered są twardsze, odporniejsze na ścieranie i lepiej zabezpieczone przed złamaniem, czy ukruszeniem, niż noże kute w tradycyjny sposób.
Wytworne noże Mcusta Zanmai mają twardość 61 stopni HRC. Utrzymają ostrość przez, nawet, 8-10 tygodni, jeśli będziesz je ostrzyć na dobrych kamieniach i kroić nimi na japońskich deskach Asahi lub Hasegawa.
Elegancka, oktagonalna rękojeść z czerwonego drewna pakka jest lakierowana, więc Twój nóż będzie przez całe lata doskonale odporny na wilgoć i czynniki zewnętrzne. A o tym, jak wygodnie trzyma się go w dłoni, możesz się już wkrótce przekonać, goszcząc go w swojej kuchni.
Jeśli noże Supreme Hammered oczarowały Cię od pierwszego wejrzenia, zapewne z chęcią obejrzysz nasz film. Znajdziesz go poniżej, zapraszamy!
NÓŻ DO OBIERANIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO DEKORACYJNEGO
KROJENIA I FOOD DESIGNU
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Mcusta Zanmai
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Supreme Hammered
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie