• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Supreme Hammered - Młotkowany, damasceński nóż do obierania warzyw i owoców, 9 cm, Mcusta Zanmai

789
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 789 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Bierzesz do ręki wytwornie wykończony nóż Supreme Hammered marki Mcusta Zanmai i od razu wiesz, że czeka Cię ostre starcie z tym, co masz do pokrojenia. Te tworzone przez rzemieślników japońskie noże pozwalają kroić efektownie i efektywnie.

W 33-warstwowych, młotkowanych nożach ze stali VG-10 z serii Supreme Hammered jest wszystko, czego można sobie życzyć. Wielu podoba się młotkowanie w stylu Tsuchime, lekko zamglony damasceński dziwer w stylu Kasumi i odkryty rdzeń noża nad klingą tnącą, tzw. katana edge.

Wykuwane na zimno ostrza noży Supreme Hammered są twardsze, odporniejsze na ścieranie i lepiej zabezpieczone przed złamaniem, czy ukruszeniem, niż noże kute w tradycyjny sposób.

Wytworne noże Mcusta Zanmai mają twardość 61 stopni HRC. Utrzymają ostrość przez, nawet, 8-10 tygodni, jeśli będziesz je ostrzyć na dobrych kamieniach i kroić nimi na japońskich deskach Asahi lub Hasegawa.

Elegancka, oktagonalna rękojeść z czerwonego drewna pakka jest lakierowana, więc Twój nóż będzie przez całe lata doskonale odporny na wilgoć i czynniki zewnętrzne. A o tym, jak wygodnie trzyma się go w dłoni, możesz się już wkrótce przekonać, goszcząc go w swojej kuchni.

 

Jeśli noże Supreme Hammered oczarowały Cię od pierwszego wejrzenia, zapewne z chęcią obejrzysz nasz film. Znajdziesz go poniżej, zapraszamy!

Jak wykorzystasz nóż do obierania
Supreme Hammered marki Mcusta Zanmai

NÓŻ DO OBIERANIA
WARZYW I OWOCÓW

NÓŻ DO DEKORACYJNEGO
KROJENIA I FOOD DESIGNU

Obejrzyj filmy
o japońskich nożach

  • Japońska kuźnia Mcusta Zanmai ma specyficzny talent. Wszystkie linie jej pięknych, wściekle ostrych noży są niezwykle malownicze.
  • Noże z kolekcji Supreme Hammered są wyjątkowe pod wieloma względami, o czym mówi w filmie nasz ekspert, Krystian.

  • Dowiedz się, jak sprawnie i poprawnie kroić japońskimi nożami.
  • Pozbądź się starych nawyków, a zrozumiesz, dlaczego ludzie kochają kroić japońskimi nożami.
  • W poradniku pokazujemy błędy i podstawowe techniki dobrego krojenia.

Materiał i wymiary
noża do obierania warzyw
Supreme Hammered Mcusta Zanmai

Materiał

  • stal VG-10
  • rękojeść - odporne na wilgoć i czynniki zewnętrzne, lakierowane, bordowo-brązowe drewno pakka
  • skuwka - antybakteryjny stop niklu i srebra

Wymiary

  • długość ostrza - 9 cm
  • waga - 76 g

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Nóż Supreme Hammered Mcusta Zanmai
w skrócie

  • 33-warstwowe japońskie noże ze stali VG-10
  • malownicze młotkowanie i damasceński dziwer na ostrzu
  • twardość stali - 61 stopni HRC
  • ośmiokątna rękojeść z bordowo-brązowego drewna pakka
  • skuwka ze stopu niklu i srebra
  • ostrość - wyśmienita (7/10 punktów wg naszych kryteriów doboru noży)

NASZ EKSPERT
RADZI

Poniżej:

 

- jak dbać o japońskie noże Mcusta Zanmai
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Supreme Hammered

Jak zadbasz o swój nóż?
Wiedza w pigułce

 

OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH

ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA

PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH

NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ

NIE KRÓJ
MROŻONEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Na jakich kamieniach
naostrzysz swój japoński nóż
Supreme Hammered Mcusta Zanmai?

  • Jeśli Twój nóż jest dramatycznie tępy i nie da rady niczego pokroić, musisz wykorzystać kamień naprawczy o gradacji od 120 do 500 gritów.
  • Do normalnego ostrzenia wykorzystasz kamienie o gradacjach 1000 i 3000. Dzięki nim sprawnie odtworzysz krawędź tnącą noży Supreme Hammered.
  • Jeśli jednak życzysz sobie, by Twój nóż kroił perfekcyjnie i jeszcze dłużej trzymał ostrość, sięgnij po kamienie o gradacji od 6000 gritów w górę.
  • I opcja dla odważnych - jeśli chcesz mieć nóż Supreme Hammered tak ostry, jak katana, czyli słynny japoński miecz, użyj kamienia o gradacji np. 10 000 lub 16 000 gritów. Twój nóż będzie nieludzko wręcz ostry.

Naucz się ostrzyć
japońskie noże
To łatwe!

  • Boisz się, czy dasz radę naostrzyć swój japoński nóż? To banalnie proste!
  • Obejrzyj film o podstawach ostrzenia, a od razu nauczysz się ostrzyć.
  • W filmie zobaczysz kamiennie ceramiczne. Na ostrzałkach syntetycznych ostrzy się w ten sam sposób.

Wybierz akcesoria
pasujące do noża
Supreme Hammered Mcusta Zanmai

TU WPUSZCZAMY
TYLKO CIEKAWSKICH

Nasz ekspert dobrze gada, bo:

 

- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie

Trzy pomysły kowali
na piękne ostrze
noży Supreme Hammered

  • Kuźnia Mcusta Zanmai ma wyjątkowo zdolnych kowali. Ci mistrzowie specjalizują się w obmyślaniu, a potem ręcznym kuciu, składaniu i ostrzeniu wyjątkowo malowniczych noży.
  • Na ostrzach kolekcji Supreme Hammered pojawia się specyficzne, wyglądające na „miękkie” młotkowanie, które nosi nazwę Tsuchime.
  • Poniżej młotkowania widzisz lekko zamglony, prezentujący się bardzo dostojnie damasceński, 33-warstwowy dziwer w stylu Kasumi.
  • A tuż nad klingą tnącą pojawia się subtelna „falbana” - odkryty rdzeń, tzw., katana edge.
  • Jak widzisz, ostrza noży Supreme Hammered mają wiele twarzy. Nawiązują do japońskiej klasyki kowalstwa.

Eleganckie drewno pakka
i stop srebra z niklem
tworzą wykwintną całość

  • Oktagonalne rękojeści Supreme Hammered trzyma się tak doskonale, że aż ciężko przestać kroić.
  • Pięknie wybarwione drewno pakka jest lakierowane, więc ma ekstremalną odporność na wilgoć oraz czynniki zewnętrzne.
  • Stworzona ze stopu niklu i srebra skuwka może z czasem zajść patyną.
  • Mistrzowie kuźni Mcusta Zanmai umieścili na rękojeści ciekawy w formie, zatopiony w perłowej masie mosaic pin. To znak, że mamy do czynienia z japońskimi nożami klasy Premium.