Bierzesz do ręki wytwornie wykończony nóż Supreme Hammered marki Mcusta Zanmai i od razu wiesz, że czeka Cię naprawdę ostre starcie z tym, co masz do pokrojenia. Te niezwykłe noże, ręcznie składane przez rzemieślników znanej, japońskiej kuźni, stworzono po to, by krojenie było nie tylko super efektywne, ale i niezwykle efektowne.
W 33-warstwowych, młotkowanych nożach ze stali VG-10 z serii Supreme Hammered jest wszystko, czego można sobie życzyć. Nowoczesne, podobające się wielu młotkowanie w stylu Tsuchime, lekko zamglony damasceński dziwer w stylu kasumi i odkryty rdzeń noża nad klingą tnącą, tzw. katana edge, tworzą z noża Supreme Hammered malowniczego partnera do ostrych zadań.
Dzięki specjalnej technologii tworzenia noży Supreme Hammered, wykuwane na zimno ostrza noży uniwersalnych są twardsze, odporniejsze na ścieranie i lepiej zabezpieczone przed złamaniem, czy ukruszeniem, niż noże kute w tradycyjny sposób.
Estetyczne noże z tej wytwornej kolekcji mają twardość 61 stopni HRC w skali Rockwella, co gwarantuje, że utrzymają ostrość przez, nawet, 8-10 tygodni. Oczywiście, musisz kroić na odpowiednio dobranych deskach - czy z wysezonowanego drewna, czy, np., syntetycznego kauczuku.
Do ostrzenia noży z kolekcji Supreme Hammered możesz użyć klasycznych kamieni ceramicznych lub, jeśli życzysz mieć sobie ostrzałkę na długie lata, kamieni syntetycznych.
Elegancka, oktagonalna rękojeść z czerwonego drewna pakka jest dodatkowo lakierowana, dzięki czemu Twój nóż będzie przez całe lata doskonale odporny na wilgoć i czynniki zewnętrzne. A o tym, jak wygodnie trzyma się go w dłoni, możesz się już wkrótce przekonać, zapraszając go do swojej kuchni.
Mistrzowie kuźni Mcusta Zanmai umieścili na rękojeści ciekawy w formie, zatopiony w perłowej masie mosaic pin. To znak, że mamy do czynienia z japońskimi nożami klasy Premium.
Nóż uniwersalny nadaje się idealnie do mniej wymagających i delikatniejszych czynności - krojenia, rozdrabniania niewielkich kawałków mięsa bez kości, niedużych warzyw i owoców.
Jeśli noże Supreme Hammered oczarowały Cię od pierwszego wejrzenia, zapewne z chęcią obejrzysz nasz film. Znajdziesz go poniżej, zapraszamy!
NÓŻ DO KROJENIA
NIEWIELKICH WARZYW
I OWOCÓW
NÓŻ DO OBIERANIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO DEKORACYJNEGO
KROJENIA I FOOD DESIGNU
NÓŻ DO KROJENIA
SERA, POMIDORÓW
I WĘDLIN
NÓŻ DO KROJENIA
MIĘSA W KOSTKĘ
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy sprzęt, więc wiemy o nim naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Kuźnia Mcusta Zanmai ma wyjątkowo zdolnych kowali. Ci mistrzowie specjalizują się w obmyślaniu, a potem kuciu ręcznym składaniu wyjątkowo malowniczych noży. Na ostrzach kolekcji Supreme Hammered pojawia się specyficzne, wyglądające na „miękkie” młotkowanie, które nosi nazwę Tsuchime.
Poniżej młotkowania widzisz lekko zamglony, prezentujący się bardzo dostojnie damasceński, 33-warstwowy dziwer. A tuż nad klingą tnącą pojawia się subtelna „falbana” - odkryty rdzeń, tzw., katana edge. Jak widzisz, ostrza noży Supreme Hammered mają wiele twarzy.
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
KRÓJ NA DESKACH
Z DREWNA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE