Zaproś legendę francuskiego żeliwa, genialne naczynia Basil Green marki Staub do swojej kuchni, by na nowo odkryć kulinarną pasję. Jak pokazuje doświadczenie, doskonałe, masywne garnki z 30-letnią gwarancją potrafią odświeżyć pomysł na twórcze gotowanie.
Opracowane wraz z najsłynniejszymi kucharzami świata, zdobywcami gwiazdek Michelin’a, żeliwne garnki z powłoką nieprzywierającą, ze szmaragdowo-zielonej serii Basil Green, potrafią wzmacniać smaki gotowanych, duszonych, smażonych, czy pieczonych w nich potraw. To zasługa doskonałej klasy masywnego żeliwa i powłoki, która nie zmienia smaku oraz zapachu potraw, a uwydatnia to, co w nich najlepsze.
Wewnętrzna glazura jest idealnie gładka, stąd umyjesz ją w kilka chwil. Nie absorbuje zapachów, ma właściwości antybakteryjne, jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. To prawdziwy pomocnik w dietetycznym gotowaniu, który posłuży też w kuchni alergików - żeliwo nie ma bezpośredniego kontaktu z jedzeniem.
Ogromną rolę odgrywają tu również zmyślne wypustki wewnątrz ciężkich pokrywek. Dzięki nim para wodna szybciej i mocniej krąży w naczyniu, równomiernie nawilżając potrawy. Staub jest dumny, że jego ciężkie, żeliwne pokrywki naczyń klasy Premium potrafią zachować o 30% więcej wilgoci w potrawie, niż klasyczne, płaskie pokrywy.
Kochamy żeliwo za jego niezwykłą uniwersalność i funkcjonalność. Też za to, że garnki Staub Basil Green idealnie współpracują z każdym typem kuchenki, włącznie z indukcją. Zawsze nagrzewają się równomiernie od dna po brzegi, emitując ciepło w głąb przyrządzanych potraw. Poza tym - bardzo długo pozostają gorące, co docenią serwujący pachnące dania wprost na stół.
Przepiękna, szmaragdowo-zielona glazura naczyń Basil Green powstała na bazie naturalnych barwników. Nakładana jest na żeliwny garnek znaną od starożytności techniką majolika i wypalana w gigantycznych temperaturach. To gwarantuje, że naczynia Staub są niezwykle trwałe, a glazura idealnie opiera się upływowi czasu - nie blaknie, nie odpryskuje i nie pęka.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
GARNEK DO
WSZYSTKICH TYPÓW ZUP
GARNEK DO
PIECZENI
GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH
GARNEK DO SMAŻENIA
RYB I MIĘS
GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW
GARNEK DO
DUSZENIA POTRAW
GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU
GARNEK DO
ZAPIEKANEK
GARNEK DO POTRAW
WEGETARIAŃSKICH I WEGAŃSKICH
GARNEK DO
PECZENIA CHLEBA
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Wewnątrz naczyń Staub znajduje się porcelanowa glazura stworzona na bazie szkła stapianego ze szkieletem garnka. Nieodpryskująca, niezwykle twarda, odporna na kwasy i zasady ma właściwości nieprzywierające. Musisz tylko wygrzać sobie garnek (jak pokazaliśmy w filmie).
Glazura pozwala dusić, piec i smażyć z minimalną ilością tłuszczu. Wspomaga w ten sposób zdrową dietę niskotłuszczową. Aksamitnie gładka w dotyku, pozbawiona porów glazura jest niezwykle higieniczna. Nie wchłania zapachów, nie absorbuje smaków przyrządzanych w naczyniach Staub potraw.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH
Do żeliwnego garnka Staub z linii Basil Green możesz w przyszłości dokupić stalowy, perforowany wkład do zdrowego gotowania na parze.
Dla wygody tych, którzy szukają klasycznego połączenia - czyli żeliwnego garnka z wkładem do gotowania na parze - prezentujemy poniżej stworzony przez producenta zestaw.