Jeśli coś wykracza poza schemat, niemal automatycznie budzi zainteresowanie. Wie o tym doskonale japońska kuźnia Mcusta Zanmai, producent zupełnie wyjątkowych, nieczęsto spotykanych noży. Firma pozwala sobie na rozmach i eksperymentowanie z różnego typu stalami i rękojeściami swoich luksusowych noży. Niech przykładem będzie kolekcja Beyond, której inność wyróżnia się na pierwszy rzut oka na tle już i tak specyficznych, niepokornych i odkrywczych noży marki Mcusta Zanmai.
Japońska kuźnia upodobała sobie, przede wszystkim, znaną i cenioną stal VG-10 przekuwaną na zimno. A tu nagle w jej dorobku pojawia się bardzo prestiżowa stal Blue Steel (czyli Aogami Super – dwie nazwy tej kosmicznie ostrej stali stosuje się zamiennie). Z niej wykute są 3-warstwowe, a piekielnie ostre i niebiańsko piękne noże, których grzbiet nie ma nawet 2 mm grubości.
Tu musisz pozbyć się schematów związanych z tym, co wiesz o japońskich nożach, bo kolekcja Beyond wyraźnie drwi sobie z ustalonych norm. Choć 3-warstwowe, te noże są naprawdę niezwykle ostre. Potrafią trzymać ostrość nawet do 4-5 miesięcy pod warunkiem, że będziesz kroić na deskach z drewna, czy specjalnych, japońskich deskach.
Twardość stali na poziomie 63-65 stopni HRC w skali Rockwella dobitnie sygnalizuje, że możesz spodziewać się naprawdę krwiożerczego temperamentu. Noże Beyond naostrzysz na kamieniach syntetycznych.
Rękojeści wyjątkowych noży uniwersalnych z kolekcji Beyond tworzy luksusowe drewno hinoki, rzadko spotykane w tej roli. Trzonek noża jest ośmiokątny, przy czym lekko skręcony, dzięki czemu trzyma się go wyśmienicie w dłoni.
Spróbuj przygody, którą staje się krojenie nożami Beyond, marki Mcusta Zanmai. One poprowadzą Cię przez świat smaków, cieniuśkich plasterków i precyzji krojenia, o której wcześniej nie miałeś pojęcia.
Nóż uniwersalny nadaje się idealnie do mniej wymagających i delikatniejszych czynności - krojenia, rozdrabniania niewielkich kawałków mięsa bez kości, niedużych warzyw i owoców.
Jeśli spodobały Cię noże z kolekcji Beyond, obejrzyj nasz film, w którym dowiesz się wszystkiego o tych majestatycznych ostrzach. Film znajdziesz poniżej.
NÓŻ DO KROJENIA
NIEWIELKICH WARZYW
I OWOCÓW
NÓŻ DO OBIERANIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO DEKORACYJNEGO
KROJENIA I FOOD DESIGNU
NÓŻ DO KROJENIA
SERA, POMIDORÓW
I WĘDLIN
NÓŻ DO KROJENIA
MIĘSA W KOSTKĘ
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy sprzęt, więc wiemy o nim naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Te noże suną przez krojony produkt z takim wdziękiem i zapamiętaniem, jakby poza krojeniem nie istniało nic innego na świecie.
W sumie… dla nich nie istnieje. Zostały stworzone do tego, by codziennie dostarczać radości miłośnikom doskonałej kuchni.
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
KRÓJ NA DESKACH
Z DREWNA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE