• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Flandria - 5-warstwowa stalowa patelnia szefa kuchni z pokrywką, miedziany rdzeń, Ø 20 cm, Falk

1090
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 090 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, czas oczekiwania 4-5 tygodni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Głębokie patelnie szefa kuchni z linii Flandria to prawdziwe zjawisko. Kiedy stal spotyka miedź i stop aluminium, rodzi się kulinarna magia. Belgijska manufaktura Falk prezentuje serię 5-warstwowych stalowych patelni na sterydach. Ten sprzęt przekracza granice znanego Ci smażenia na stalowych patelniach. Idzie o krok dalej.

Odkryj bogactwo i różnorodność smaków oraz aromatów, które rodzą się na tych wyjątkowych, stalowo-miedzianych patelniach. Poczuj, jak Twoje potrawy nabierają głębi i intensywności, których nie doświadczysz nigdzie indziej.

Patelnie Flandria, zbudowane z 2 warstw stali, 2 warstw aluminium i pasa miedzi w samym środku, to nie tylko technologiczny majstersztyk, ale przede wszystkim gwarancja prostego i szybkiego smażenia.

Fenomenalne tempo nagrzewania miedzi, równomierne rozprowadzanie ciepła dzięki 2 warstwom aluminium i niezwykła trwałość stali łączą siły w patelniach Flandria marki Falk.

Ręcznie tworzone, 5-warstwowe stalowe patelnie, wyposażone w miedziano-aluminiowy rdzeń, zachwycą tych, którzy bardzo poważnie podchodzą do smażenia. Patelnie Flandria działają na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją.

Flandria to zaawansowane, stalowe, głębokie patelnie do smażenia, duszenia i zapiekania, które sprostają każdemu kulinarnemu wyzwaniu. Błyskawiczne duszenie aromatycznych potraw, smażenie dużej ilości mięsa, czy przyrządzanie rewelacyjnie smakujących pieczonych dań - wszystko to staje się łatwe i przyjemne dzięki głębokim patelniom manufaktury Falk.

Elegancki design, ergonomiczny, stalowy uchwyt i ponadczasowy styl sprawiają, że Flandria to wiele więcej niż stalowe patelnie.

Wybierając 5-warstwowe patelnie Flandria, inwestujesz w przyszłość. Głębokie patelnie szefa kuchni, stworzone ze stali i miedzi, będą Ci służyć przez długie lata, zapewniając niezapomniane kulinarne doznania. I, co bardzo ważne, dzięki nim zadbasz o środowisko. Kupujesz raz i zapominasz o tym, że kiedyś nieustannie wymieniałeś patelnie.

Zobacz, do czego
wykorzystasz 5-warstwową
patelnię szefa kuchni Flandria

PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS

PATELNIA DO
POTRAW Z RYB

PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

PATELNIA DO
DUSZONYCH POTRAW  

PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW

PATELNIA DO
SOSÓW

PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI

PATELNIA DO
RISOTTO 

PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW

Obejrzyj filmy
o naczyniach Flandria 
i ich przygotowaniu do użycia

  • Manufaktura Falk po raz pierwszy w swojej historii stworzyła 5-warstowe, stalowo-miedziane naczynia, których moc wsparła dwoma pasami aluminium.
  • I tak powstała Flandria – nie do końca stalowa, trochę miedziana, zupełnie różna od tego, z czego znamy Falka. Ale – tak, czy tak, wyśmienita. To naczynia na piątkę z plusem.

  • 5-warstwowe stalowo-miedziane patelnie Flandria wygrzej przed pierwszym użyciem, by potrawy nie przywierały.
  • Tego, jak to zrobić, dowiesz się z naszej instrukcji.

Materiał i wymiary
5-warstwowej patelni szefa kuchni
Falk Flandria

Materiał

  • 5-warstwowy szkielet - 0,4 mm stali wewnątrz, 2 warstwy aluminium (każda po 0,5 mm), pas miedzi 0,5 mm i 0,6 mm stali ferrytycznej na zewnątrz
  • uchwyt - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 20 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 17 cm
  • pojemność - 1,6 l
  • grubość ścianek - 2,5 mm
  • wysokość ścianek - 5,5 cm
  • długość z uchwytami - 38 cm
  • waga bez pokrywki - 1,15 kg

Używaj patelni Flandria 
na wszystkich kuchenkach
i w piekarniku 

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

patelnia szefa kuchni Flandria Falk
w skrócie

  • ręcznie tworzone 5-warstwowe stalowe patelnie z miedzianym rdzeniem
  • ścianki o grubości 2,5 mm z miedzi, dwóch typów stali i aluminium doskonale przewodzą ciepło
  • świetna dystrybucja ciepła przyspiesza smażenie
  • patelnie do smażenia, pieczenia i zapiekania
  • masywne stalowe uchwyty
  • na kuchnie indukcyjne, gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • 10-letnia gwarancja

NASZ EKSPERT
RADZI

Poniżej:

 

- jak używać stalowych patelni Falk Flandria
- jak je pielęgnować i myć
- czego unikać, by nie zniszczyć naczyń

Porady specjalisty:
przygotowanie i pielęgnacja
5-warstwowych patelni Falk

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • naczynia Falk z linii Flandria wygrzej zgodnie z naszą instrukcją, którą dostaniesz mailem w dniu wysyłki sprzętu
  • choć masz do czynienia ze stalową konstrukcją, jednak z racji miedzianego rdzenia Flandria nie może trafić ani do zmywarki, ani do lodówki
  • potrawy możesz przechowywać, np., w praktycznym systemie próżniowym Fresh & Save
  • jeśli coś przylgnie do stali, czy skarmelizuje się, zastosuj prostą metodę mycia, którą znajdziesz w naszym filmie - link poniżej

 

TU WPUSZCZAMY
TYLKO CIEKAWSKICH

Nasz ekspert dobrze gada, bo:

 

- jest pasjonatem zaawansowanych technologicznie naczyń
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie

Czym Flandria
różni się od innych
stalowych naczyń?

  • Naczynia Flandria doskonale przewodzą ciepło z racji obecności miedzi i aluminium w ich konstrukcji. Klasyczna stal nie jest w stanie w tak równomierny i szybki sposób przewodzić i akumulować ciepła.
  • Dlatego garnki i patelnie Flandria zapewnią Ci wyśmienite smaki. Pozwolą szybciej szykować potrawy i, co bardzo istotne, fenomenalnie oszczędzać energię potrzebną do przyrządzania różnorodnych potraw.
  • Stalowe garnki i patelnie Flandria pozwolą Ci dostosować ściśle określoną temperaturę do różnego typu zadań. To szczególnie ważne przy tworzeniu delikatnych potraw, sosów, czy dań wymagających uwagi i pracy na tzw. wolnym ogniu.
  • Kolejną zaletą kolekcji Flandria jest niezwykła trwałość i stosunkowo niewielka waga tych zaawansowanych, ręcznie tworzonych naczyń.

Falk ciągle eksperymentuje:
tym razem połączył
3 materiały

  • Miedziane i stalowo-miedziane linie naczyń Falk były dotychczas tworzone z tzw. bimetalu. Falk łączył dwa materiały (stal i miedź) w jedno.
  • W linii Flandria pojawia się inne rozwiązanie. Mamy tu 5-warstwowy szkielet z 3 materiałów. Wewnątrz - 0,4 mm stali austenitycznej, później 0,5 mm aluminium, pas miedzi 0,5 mm, ponownie 0,5 mm aluminium i 0,6 mm stali ferrytycznej na zewnątrz.
  • Zarówno ścianki, jak i dno mają grubość 2,5 mm i - jak pisaliśmy - doskonale przewodzą ciepło. Wszystkie 3 materiały współpracują tu w idealnej harmonii.
  • Na samym brzegu patelni, garnka, czy rondla widać delikatnie zarysowany pas miedzi.

Naczynia Flandria -
dużo mogą, mało ważą
i przetrwają długie lata

  • Falk nie zawodzi. Nawet, gdyby stworzył niewidzialne garnki, czy patelnie, bralibyśmy je w ciemno.
  • To, co tworzą rzemieślnicy tej rodzinnej, belgijskiej manufaktury, przeszło do legendy w świecie profesjonalnych naczyń, jeśli chodzi o ich trwałość i niezawodność.
  • Dlatego mamy czelność twierdzić, że dobrze używane garnki i patelnie z serii Flandria, choć pojawiły się na rynku dopiero niedawno, dotrzymają kroku pozostałym, potężniejszym liniom naczyń. I będą wszystkich cieszyć przez długie dekady.
  • Połączenie trzech bardzo mocnych materiałów daje gwarancję, że to naczynia pełną gębą.