• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Flandria - 5-warstwowy stalowy garnek z pokrywką, miedziany rdzeń, 4,65 litra, Ø 24 cm, Falk

1520
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 520 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, czas oczekiwania 4-5 tygodni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Belgijska manufaktura Falk prezentuje serię 5-warstwowych stalowych garnków na sterydach. Powiemy więcej - to garnki „z dopalaczem”. Gotujesz szybko, sprawnie, z minimalnym zużyciem energii. Kiedy stal spotyka miedź i stop aluminium, rodzi się kulinarna magia. Flandria przekracza granice znanego Ci gotowania, duszenia i pieczenia w popularnych stalowych garnkach.

Odkryj bogactwo i różnorodność smaków oraz aromatów, które rodzą się w tych wyjątkowych, stalowo-miedzianych naczyniach. Poczuj, jak Twoje potrawy nabierają głębi i intensywności, których nie doświadczysz nigdzie indziej.

Garnki Flandria, zbudowane z 2 warstw stali, 2 warstw aluminium i pasa miedzi w samym środku, to nie tylko technologiczny majstersztyk, ale przede wszystkim gwarancja sprawnego i subtelnego gotowania.

Fenomenalne tempo nagrzewania miedzi, równomierne rozprowadzanie ciepła dzięki 2 warstwom aluminium i niezwykła trwałość stali łączą siły w garnkach Flandria marki Falk.

Ręcznie tworzone, 5-warstwowe stalowe naczynia, wyposażone w miedziano-aluminiowy rdzeń, zachwycą tych, którzy bardzo poważnie podchodzą do gotowania. Garnki Flandria działają na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją. Flandria to zaawansowane, stalowe, 5-warstwowe naczynia, które sprostają każdemu kulinarnemu wyzwaniu.

Elegancki design, ergonomiczne, stalowe uchwyty i ponadczasowy styl sprawiają, że Flandria to wiele więcej niż stalowe garnki.

Wybierając 5-warstwowe naczynia Flandria, inwestujesz w przyszłość. Te garnki są stworzone po to, by służyć Ci przez długie lata, zapewniając niezapomniane kulinarne doznania. I, co bardzo ważne, dzięki nim zadbasz o środowisko. Kupujesz raz i zapominasz o tym, że kiedyś nieustannie wymieniałeś naczynia.

Zobacz, do czego
wykorzystasz 5-warstwowy
garnek Flandria

GARNEK DO
WSZYSTKICH TYPÓW ZUP

GARNEK DO
GOTOWANIA ZIEMNIAKÓW

GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH

GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW

GARNEK DO
DUSZENIA POTRAW

GARNEK DO GOTOWANIA
RYŻU, MAKARONU, KASZY

GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU

GARNEK DO
ZAPIEKANIA POTRAW

GARNEK DO
PIECZENIA MIĘS 

GARNEK DO
GOTOWANIA SOSÓW

Obejrzyj filmy
o naczyniach Flandria 
i ich przygotowaniu do użycia

  • Manufaktura Falk po raz pierwszy w swojej historii stworzyła 5-warstowe, stalowo-miedziane naczynia, których moc wsparła dwoma pasami aluminium.
  • I tak powstała Flandria – nie do końca stalowa, trochę miedziana, zupełnie różna od tego, z czego znamy Falka. Ale – tak, czy tak, wyśmienita. To naczynia na piątkę z plusem.

  • 5-warstwowe stalowo-miedziane patelnie Flandria wygrzej przed pierwszym użyciem, by potrawy nie przywierały.
  • Tego, jak to zrobić, dowiesz się z naszej instrukcji.

Materiał i wymiary
5-warstwowego garnka
Falk Flandria

Materiał

  • 5-warstwowy szkielet - 0,4 mm stali wewnątrz, 2 warstwy aluminium (każda po 0,5 mm), pas miedzi 0,5 mm i 0,6 mm stali ferrytycznej na zewnątrz
  • uchwyt - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica - 24 cm
  • pojemność - 4,65 litra
  • wysokość ścianek - 11 cm
  • waga bez pokrywki - 2,27 kg

Używaj garnków Flandria 
na wszystkich kuchenkach
i w piekarniku 

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

garnek Flandria Falk
w skrócie

  • ręcznie tworzone 5-warstwowe stalowe garnki z miedzianym rdzeniem
  • ścianki o grubości 2,5 mm z miedzi, dwóch typów stali i aluminium doskonale przewodzą ciepło
  • świetna dystrybucja ciepła przyspiesza gotowanie, duszenie, pieczenie i zapiekanie
  • masywne, stalowe uchwyty
  • na kuchnie indukcyjne, gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • 10-letnia gwarancja

NASZ EKSPERT
RADZI

Poniżej:

 

- jak używać stalowych garnków Falk Flandria
- jak je pielęgnować i myć
- czego unikać, by nie zniszczyć naczyń

Porady specjalisty:
przygotowanie i pielęgnacja
5-warstwowych naczyń Falk

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • garnek Falk z linii Flandria możesz wygrzać przed pierwszym użyciem (wg naszej instrukcji, którą dostaniesz w mailu, gdy wyślemy do Ciebie naczynie), jeśli planujesz w nim smażyć na początku Waszej wspólnej przygody
  • jeśli z kolei garnek będzie służył do gotowania i duszenia, wygrzewanie nie jest konieczne
  • choć masz do czynienia ze stalową konstrukcją, pamiętaj jednak, że z racji miedzianego rdzenia Flandria nie może trafić ani do zmywarki, ani do lodówki
  • potrawy możesz przechowywać, np., w praktycznym systemie próżniowym Fresh & Save
  • jeśli coś przylgnie do stali, czy skarmelizuje się, zastosuj prostą metodę mycia, którą znajdziesz w naszym filmie - link poniżej

 

TU WPUSZCZAMY
TYLKO CIEKAWSKICH

Nasz ekspert dobrze gada, bo:

 

- jest pasjonatem zaawansowanych technologicznie naczyń
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie

Czym Flandria
różni się od innych
stalowych naczyń?

  • Naczynia Flandria doskonale przewodzą ciepło z racji obecności miedzi i aluminium w ich konstrukcji. Klasyczna stal nie jest w stanie w tak równomierny i szybki sposób przewodzić i akumulować ciepła.
  • Dlatego garnki i patelnie Flandria zapewnią Ci wyśmienite smaki. Pozwolą szybciej szykować potrawy i, co bardzo istotne, fenomenalnie oszczędzać energię potrzebną do przyrządzania różnorodnych potraw.
  • Stalowe garnki i patelnie Flandria pozwolą Ci dostosować ściśle określoną temperaturę do różnego typu zadań. To szczególnie ważne przy tworzeniu delikatnych potraw, sosów, czy dań wymagających uwagi i pracy na tzw. wolnym ogniu.
  • Kolejną zaletą kolekcji Flandria jest niezwykła trwałość i stosunkowo niewielka waga tych zaawansowanych, ręcznie tworzonych naczyń.

Falk ciągle eksperymentuje:
tym razem połączył
3 materiały

  • Miedziane i stalowo-miedziane linie naczyń Falk były dotychczas tworzone z tzw. bimetalu. Falk łączył dwa materiały (stal i miedź) w jedno.
  • W linii Flandria pojawia się inne rozwiązanie. Mamy tu 5-warstwowy szkielet z 3 materiałów. Wewnątrz - 0,4 mm stali austenitycznej, później 0,5 mm aluminium, pas miedzi 0,5 mm, ponownie 0,5 mm aluminium i 0,6 mm stali ferrytycznej na zewnątrz.
  • Zarówno ścianki, jak i dno mają grubość 2,5 mm i - jak pisaliśmy - doskonale przewodzą ciepło. Wszystkie 3 materiały współpracują tu w idealnej harmonii.
  • Na samym brzegu patelni, garnka, czy rondla widać delikatnie zarysowany pas miedzi.

Naczynia Flandria -
dużo mogą, mało ważą
i przetrwają długie lata

  • Falk nie zawodzi. Nawet, gdyby stworzył niewidzialne garnki, czy patelnie, bralibyśmy je w ciemno.
  • To, co tworzą rzemieślnicy tej rodzinnej, belgijskiej manufaktury, przeszło do legendy w świecie profesjonalnych naczyń, jeśli chodzi o ich trwałość i niezawodność.
  • Dlatego mamy czelność twierdzić, że dobrze używane garnki i patelnie z serii Flandria, choć pojawiły się na rynku dopiero niedawno, dotrzymają kroku pozostałym, potężniejszym liniom naczyń. I będą wszystkich cieszyć przez długie dekady.
  • Połączenie trzech bardzo mocnych materiałów daje gwarancję, że to naczynia pełną gębą.