• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Flandria - 5-warstwowy stalowy wok, miedziany rdzeń, Ø 28 cm, Falk

1345
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 345 zł
Produkt dostępny
NA ZAMÓWIENIE, czas oczekiwania 4-5 tygodni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Woki z linii Flandria to prawdziwe zjawisko. Kiedy stal spotyka miedź i stop aluminium, rodzi się kulinarna magia. Belgijska manufaktura Falk prezentuje serię 5-warstwowych stalowych woków na sterydach. Ten sprzęt przekracza granice znanego Ci wokowania. Idzie o krok dalej.

Odkryj bogactwo i różnorodność smaków oraz aromatów, które rodzą się na tych wyjątkowych, stalowo-miedzianych wokach. Poczuj, jak Twoje potrawy nabierają głębi i intensywności, których nie doświadczysz nigdzie indziej.

Woki Flandria, zbudowane z 2 warstw stali, 2 warstw aluminium i pasa miedzi w samym środku, to nie tylko technologiczny majstersztyk, ale przede wszystkim gwarancja prostego i szybkiego smażenia.

Fenomenalne tempo nagrzewania miedzi, równomierne rozprowadzanie ciepła dzięki 2 warstwom aluminium i niezwykła trwałość stali łączą siły w wokach Flandria marki Falk.

Ręcznie tworzone, 5-warstwowe stalowe woki, wyposażone w miedziano-aluminiowy rdzeń, zachwycą tych, którzy bardzo poważnie podchodzą do smażenia. Woki Flandria działają na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją.

Flandria to zaawansowane, stalowe woki do łatwego smażenia techniką stir fry różnych typów mięs, do szybkiego i delikatnego przyrządzania jędrnych warzyw. Te woki sprostają każdemu kulinarnemu wyzwaniu.

Elegancki design, ergonomiczny, stalowy uchwyt i ponadczasowy styl sprawiają, że Flandria to wiele więcej niż stalowe woki.

Wybierając 5-warstwowe woki Flandria, inwestujesz w przyszłość. Belgijskie woki stworzone ze stali i miedzi, będą Ci służyć przez długie lata, zapewniając niezapomniane kulinarne doznania. I, co bardzo ważne, dzięki nim zadbasz o środowisko. Kupujesz raz i zapominasz o tym, że kiedyś nieustannie wymieniałeś naczynia.

Zobacz, do czego
wykorzystasz 5-warstwowy
wok Flandria marki Falk

WOK DO POTRAW
KUCHNI CHIŃSKIEJ

WOK DO POTRAW
KUCHNI JAPOŃSKIEJ

WOK DO POTRAW
KUCHNI WIETNAMSKIEJ

WOK DO DAŃ
KUCHNI KOREAŃSKIEJ

WOK DO POTRAW
KUCHNI TAJSKIEJ

WOK DO POTRAW
KUCHNI INDONEZYJSKIEJ

WOK DO POTRAW
Z OWOCÓW MORZA

WOK DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

WOK DO DAŃ Z WARZYW,
KTÓRE ZNAJDZIESZ W LODÓWCE

Obejrzyj filmy
o naczyniach Flandria 
i ich przygotowaniu do użycia

  • Manufaktura Falk po raz pierwszy w swojej historii stworzyła 5-warstowe, stalowo-miedziane naczynia, których moc wsparła dwoma pasami aluminium.
  • I tak powstała Flandria – nie do końca stalowa, trochę miedziana, zupełnie różna od tego, z czego znamy Falka. Ale – tak, czy tak, wyśmienita. To naczynia na piątkę z plusem.

  • 5-warstwowe stalowo-miedziane patelnie Flandria wygrzej przed pierwszym użyciem, by potrawy nie przywierały.
  • Tego, jak to zrobić, dowiesz się z naszej instrukcji.

Materiał i wymiary
5-warstwowego woka
Falk Flandria

Materiał

  • 5-warstwowy szkielet - 0,4 mm stali wewnątrz, 2 warstwy aluminium (każda po 0,5 mm), pas miedzi 0,5 mm i 0,6 mm stali ferrytycznej na zewnątrz
  • uchwyt - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica woka od brzegu do brzegu - 28 cm
  • pojemność - 4,5 l
  • wysokość ścianek - 10,3 cm
  • długość z uchwytami - 52 cm
  • waga - 2,55 kg

Używaj woka Flandria 
na wszystkich kuchenkach
i w piekarniku 

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

wok Flandria Falk
w skrócie

  • ręcznie tworzone 5-warstwowe stalowe woki z miedzianym rdzeniem
  • ścianki o grubości 2,5 mm z miedzi, dwóch typów stali i aluminium doskonale przewodzą ciepło
  • świetna dystrybucja ciepła przyspiesza wokowanie
  • naczynia do szybkiego smażenia i duszenia
  • masywne, stalowe uchwyty
  • na kuchnie indukcyjne, gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • 10-letnia gwarancja

NASZ EKSPERT
RADZI

Poniżej:

 

- jak używać stalowych woków Falk Flandria
- jak je pielęgnować i myć
- czego unikać, by nie zniszczyć naczyń

Porady specjalisty:
przygotowanie i pielęgnacja
5-warstwowych woków Falk

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • naczynia Falk z linii Flandria wygrzej zgodnie z naszą instrukcją, którą dostaniesz mailem w dniu wysyłki sprzętu
  • choć masz do czynienia ze stalową konstrukcją, jednak z racji miedzianego rdzenia Flandria nie może trafić ani do zmywarki, ani do lodówki
  • potrawy możesz przechowywać, np., w praktycznym systemie próżniowym Fresh & Save
  • jeśli coś przylgnie do stali, czy skarmelizuje się, zastosuj prostą metodę mycia, którą znajdziesz w naszym filmie - link poniżej

 

TU WPUSZCZAMY
TYLKO CIEKAWSKICH

Nasz ekspert dobrze gada, bo:

 

- jest pasjonatem zaawansowanych technologicznie naczyń
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie

Czym Flandria
różni się od innych
stalowych naczyń?

  • Naczynia Flandria doskonale przewodzą ciepło z racji obecności miedzi i aluminium w ich konstrukcji. Klasyczna stal nie jest w stanie w tak równomierny i szybki sposób przewodzić i akumulować ciepła.
  • Dlatego garnki, patelnie i woki Flandria zapewnią Ci wyśmienite smaki. Pozwolą szybciej szykować potrawy i, co bardzo istotne, fenomenalnie oszczędzać energię potrzebną do przyrządzania różnorodnych potraw.
  • Stalowe woki Flandria pozwolą Ci dostosować ściśle określoną temperaturę do różnego typu zadań. To szczególnie ważne przy tworzeniu delikatnych azjatyckich potraw, blanszowania warzyw, czy redukowaniu sosów.
  • Kolejną zaletą kolekcji Flandria jest niezwykła trwałość i stosunkowo niewielka waga tych zaawansowanych, ręcznie tworzonych naczyń.

Falk ciągle eksperymentuje:
tym razem połączył
3 materiały

  • Miedziane i stalowo-miedziane linie naczyń Falk były dotychczas tworzone z tzw. bimetalu. Falk łączył dwa materiały (stal i miedź) w jedno.
  • W linii Flandria pojawia się inne rozwiązanie. Mamy tu 5-warstwowy szkielet z 3 materiałów. Wewnątrz - 0,4 mm stali austenitycznej, później 0,5 mm aluminium, pas miedzi 0,5 mm, ponownie 0,5 mm aluminium i 0,6 mm stali ferrytycznej na zewnątrz.
  • Zarówno ścianki, jak i dno mają grubość 2,5 mm i - jak pisaliśmy - doskonale przewodzą ciepło. Wszystkie 3 materiały współpracują tu w idealnej harmonii.
  • Na samym brzegu woka, patelni, czy garnka widać delikatnie zarysowany pas miedzi.

Naczynia Flandria -
dużo mogą, mało ważą
i przetrwają długie lata

  • Falk nie zawodzi. Nawet, gdyby stworzył niewidzialne garnki, patelnie, czy woki bralibyśmy je w ciemno.
  • To, co tworzą rzemieślnicy tej rodzinnej, belgijskiej manufaktury, przeszło do legendy w świecie profesjonalnych naczyń, jeśli chodzi o ich trwałość i niezawodność.
  • Dlatego mamy czelność twierdzić, że dobrze używane woki z serii Flandria, choć pojawiły się na rynku dopiero niedawno, dotrzymają kroku pozostałym, potężniejszym liniom naczyń. I będą wszystkich cieszyć przez długie dekady.
  • Połączenie trzech bardzo mocnych materiałów daje gwarancję, że to naczynia pełną gębą.