32 warstwy wcielonej doskonałości - noże Kasumi Damascus

25 i 26 generacja kowali, którzy ręcznie tworzą luksusowe, a bardzo subtelne noże z serii Kasumi Damascus, rozsławiła w świecie popularną w Japonii stal VG-10. Wiele kuźni potrafi wykuć z niej noże zaledwie poprawne i ładne, ale dość zwyczajne. Dopiero marka Kasumi dokonała przełomu, tworząc swoją kultową, cenioną przez największe sławy kulinariów kolekcję damasceńskich, 32-warstwowych noży Kasumi Damascus. To, w jaki sposób kowale tej japońskiej marki potrafią kuć ultra ostre noże, stało się już dawno legendą.

Producent
Cena
Typ stali
Twardość HRC

Zaczynasz przygodę z japońskimi nożami? Chętnie będziemy Ci towarzyszyć

Jak stopnie HRC mają się do ostrości noża?

3 różne sposoby tworzenia zestawu noży. Który Ci pasuje?

Mój pierwszy japoński nóż. A może od razu zestaw japońskich noży? Sugerujemy, co wybrać