Niepowtarzalna seria mistrzowskich, 100-warstwowych, damasceńskich ostrzy marki Miyabi z linii 5000 MCD przykuwa wzrok i zdobi kuchnię, jak mało które noże tego świata.
Te prawdziwe dzieła sztuki kowalskiej wykuwane są z hartowanej w lodzie wysokowęglowej, proszkowej stali MicroCabridge® MC63. Mistrzowskie klingi charakteryzuje stal o twardości na poziomie 63 stopni HRC.
Nawet po całych latach bardzo intensywnego używania ostrza z kolekcji 5000 MCD marki Miyabi nie tracą genialnej jakości. Krojąc na japońskich deskach Asahi, czy Hasegawa, możesz na 16-20 tygodni zapomnieć o ostrzeniu noża.
Niezwykle ostry nóż z serii 5000 MCD potrafi ukroić plastry grubości 1/3 milimetra. Wystarczy trochę wprawy, a radość pracy z nim stanie się tak olbrzymia, że zapomnisz o całym świecie.
100 warstw połyskliwej, damasceńskiej stali noża 5000 MCD harmonijnie łączy się z perfekcyjnie leżącą w dłoni rękojeścią z malowniczej brzozy Masur. To niezwykle rzadkie i bardzo drogie drewno.
Ekstremalna ostrość, nadzwyczajna estetyka, genialne wyważenie, lekkość i precyzja wykonania czynią z noży Miyabi z serii 5000 MCD jeden z częstszych wyborów kochających kroić.
Obejrzyj nasz film o kolekcji 100-warstwowych noży Miyabi 5000 MCD z rękojeścią z brzozy Masur. Znajdziesz go poniżej. Zapraszamy!
NÓŻ DO
SUSHI, SASHIMI
NÓŻ DO OPRAWIANIA
RYB
NÓŻ DO FILETOWANIA
RYB
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
NÓŻ DO KROJENIA MIĘSA
BEZ KOŚCI
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Miyabi
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży 5000 MCD
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie