32 warstwy wcielonej doskonałości - noże Kasumi Damascus

25 i 26 generacja kowali, którzy ręcznie tworzą luksusowe, a bardzo subtelne noże z serii Kasumi Damascus, rozsławiła w świecie popularną w Japonii stal VG-10. Wiele kuźni potrafi wykuć z niej noże zaledwie poprawne i ładne, ale dość zwyczajne. Dopiero marka Kasumi dokonała przełomu, tworząc swoją kultową, cenioną przez największe sławy kulinariów kolekcję damasceńskich, 32-warstwowych noży Kasumi Damascus. To, w jaki sposób kowale tej japońskiej marki potrafią kuć ultra ostre noże, stało się już dawno legendą.

Noże Kasumi są, co tu dużo mówić, fascynujące

Japońskie noże Kasumi - tajemnica perfekcji i skromności

To noże Kasumi, czy nie Kasumi? O surowym obliczu serii Black Hammer

Kasumi Damascus - bardzo pracowite japońskie noże

Kasumi VG-10 PRO, czyli piekielnie ostry monoblok wykuty w Seki

Jak ostrzyć japońskie noże na kamieniach ceramicznych? PODSTAWY

Kasumi H.M. - japońskie noże, które zaznały mocy piekielnego młota