Seria miedzianych patelni na indukcję, Prima Matera, genialne odkrycie francuskiej marki De Buyer, otwarła wreszcie wszystkim posiadaczom najnowszej generacji płyt grzewczych drogę w świat genialnych smaków. Miedź w kuchni, jako jeden z najlepszych przewodników ciepła, od zawsze uznawana jest za materiał luksusowy, dedykowany najbardziej wymagającym gotującym - i profesjonalistom i amatorom.
Możliwość wykorzystania miedzianych patelni sautè Prima Matera na indukcji (informacja dla niewtajemniczonych - dotychczas miedź nie współpracowała z indukcją) to nowy rozdział w świecie technologii kulinarnych. Ewenementem w przypadku miedzianych naczyń jest znajdujący się w dnach patelni Prima Matera stalowy, ferromagnetyczny dysk, dzięki któremu kuchnia indukcyjna rozpoznaje miedzianą patelnię.
Połączenie mocy i tempa gotowania na kuchni indukcyjnej z genialnymi właściwościami termicznymi miedzi stanowi mariaż doskonały. Smażenie, czy duszenie w głębokich patelniach sautè z serii Prima Matera odbywa się błyskawicznie, z minimalnym użyciem energii. Oczywiście, te patelnie nadają się również do używania w piekarniku.
Przygotowywane w głębokich patelniach sautè sosy, masy do ciast i tortów, topiona czekolada, itp., zaskoczą Cię kremową, delikatną konsystencją z racji możliwości precyzyjnego sterowania temperaturą miedzianych patelni.
Jeśli wpadła Ci w oko stylistyka patelni Prima Matera, a nie korzystasz z indukcji, nic nie szkodzi. Ta seria naczyń radzi sobie równie dobrze na każdym innym typie kuchenki - gazowej, elektrycznej, czy ceramicznej.
Marka De Buyer zna miedź na wylot, gdyż eksperymentuje z nią już od 1830 roku. Dba też o to, by potrawy nie miały kontaktu z miedzią, stąd naczynia z serii Prima Matera mają wnętrza z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.
Producent opracował najlepsze proporcje konstrukcji grubego na 2 mm szkieletu patelni sautè, który zbudowany jest w 90% z czystej miedzi, w 10% ze stali. Dzięki temu rewelacyjnie przewodzi ciepło i wyraźnie skraca czas smażenia, czy duszenia.
Seria naczyń Prima Matera ma estetyczne, potężne, bardzo ergonomiczne uchwyty z odlewanej stali szlachetnej, które nigdy nie poluzują się ani nie wypaczą.
Patelnie sautè to genialnie wielofunkcyjne naczynia. Można przyrządzać w nich jajecznicę na parze, wszelkiego typu sosy, kremy i masy do ciast i tortów, gorącą czekoladę, ajerkoniak, itp. Oczywiście, patelnia pozwala smażyć techniką sautè i dusić mięsa oraz blanszować warzywa, a także zapiekać przysmaki w piekarniku do temperatury 240 stopni. Głęboka patelnia sprawnie zastąpi rondel.
Poniżej znajdziesz nasz film o miedzianych naczyniach De Buyer, w którym zdradzamy wszelkie ich tajniki. Obejrzyj koniecznie!
PATELNIA DO DUSZENIA
WARZYW I MIĘS
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
BLANSZOWANIA WARZYW
PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ
PATELNIA DO
MARYNAT I ZALEW
PATELNIA DO WSZYSTKICH
TYPÓW SOSÓW
PATELNIA DO DELIKATNYCH
POTRAW NA PARZE
PATELNIA DO KREMÓW,
MAS I TOPIENIA CZEKOLADY
PATELNIA DO
UCIERANYCH CIAST
PATELNIA DO
GALARETEK I BUDYNIÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Francuska marka De Buyer wprowadziła na rynku kulinariów prawdziwe zamieszanie, gdy stworzyła zaawansowane garnki i patelnie z linii Prima Matera. Ich odkrywczość polega na tym, że działają na indukcji, czego klasyczne, miedziane naczynia nie potrafią.
Luksusowa seria naczyń Prima Matera powstaje w ręczno-mechanicznym procesie produkcji. Ponadto wszystkie garnki i patelnie są ręcznie polerowane. De Buyer, zgodnie ze swoją tradycją, tworzy swoje produkty wyłącznie we Francji.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH