Noże Senzo Classic kuźni Suncraft łączą w sobie to wszystko, co najistotniejsze dla japońskiego ostrza. Są atrakcyjne wizualnie, wykute z cenionej stali i ostre tak, że długo będziesz cieszyć się perfekcyjnym krojeniem.
33-warstwowe, damasceńskie noże Classic są niezwykle malownicze. Klinga jest w części młotkowana, w części damasceńska. Smaczku całości dodaje młotkowanie w stylu Tsuchime oraz faliste wykończenie katana edge.
Noże Suncraft zawdzięczają swoją ostrość 33 warstwom stali VG-10. Ostrze z serii Classic ma twardość na poziomie 60 stopni HRC. Dzięki temu możesz ostrzyć swoje noże Senzo Classic raz na 8-10 tygodni pod warunkiem, że będziesz kroić na japońskich deskach Asahi lub Hasegawa.
Uwagę przyciąga czarna rękojeść z drewna pakka, które zdobione jest czerwonym paskiem. Dzięki temu drobnemu detalowi każdy z noży z szerokiej linii Senzo Classic marki Suncraft nabiera zadziornego charakteru.
Obejrzyj nasz film o pięknie wykonanych, doskonale wycenionych i bardzo ostrych nożach Suncraft z kolekcji Senzo Classic. Film znajdziesz poniżej.
NÓŻ DO
SUSHI, SASHIMI
NÓŻ DO OPRAWIANIA
RYB
NÓŻ DO FILETOWANIA
RYB
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
NÓŻ DO KROJENIA MIĘSA
BEZ KOŚCI
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Suncraft
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Senzo Classic
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie