Marzeniem wielu podróżujących po świecie miłośników smaków jest odwiedzenie najsłynniejszych restauracji, szczycących się gwiazdkami Michelin’a. Trudno się dziwić, bo to, co można zjeść w świątyni aromatu i smaku, jest warte czasem nawet sporych pieniędzy. I długiego czekania w kolejce na rezerwację stolika.
Szczęśliwie, francuska marka De Buyer, zaopatrująca w swoje luksusowe, miedziane naczynia przeróżne, doskonałe restauracje, daje i gotującym w domu szansę stworzenia wybitnych potraw, które możesz samodzielnie przygotować na jej nadzwyczajnych patelniach znanych już od 1830 roku.
Jedna z najbardziej klasycznych linii - Inocuivre First Classe - uwodzi przepięknym połączeniem luksusowej, ręcznie polerowanej miedzi i żeliwa, które tworzy surowe w stylistyce uchwyty.
Wnętrza głębokich patelni szefa kuchni powstały z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304. Dzięki niej smażone, duszone, czy pieczone w piekarniku potrawy nie mają kontaktu z miedzą.
Miedź, dzięki jej genialnemu przewodnictwu ciepła, odgrywa główną rolę w świecie marki De Buyer. Wszystkie naczynia francuskiego producenta wykonano w 90% z czystej miedzi i w 10% ze stali. Taki mariaż dwóch niezwykle odpornych na zużycie materiałów pozwolił marce De Buyer na stworzenie patelni, które wybierane są przez największe sławy świata kulinariów.
Masywne, ciężkie patelnie szefa kuchni z serii Inocuivre First Classe rozgrzewają się błyskawicznie, pozwalają bardzo szybko przyrządzać wszelkiego typu potrawy. I są tak piękne, że można w nich serwować przysmaki wprost na stół.
Miedź odpowiada za kierowanie bardzo dużych ilości zakumulowanego ciepła w głąb potraw, co pozwala niezwykle wydatnie oszczędzać energię.
Linia miedzianych naczyń First Classe marki De Buyer działa na kuchence gazowej, elektrycznej i ceramicznej. Jeśli chcesz, by Twoja elegancka, miedziana patelnia mogła działać na indukcji, musisz dokupić do niej adapter. Znajdziesz go na dole strony.
Na głębokiej patelni usmażysz i udusisz dosłownie wszystko. Aż prosi się, by zrobić na niej sos do spaghetti, udusić mięso na gulasz, czy przygotować pieczeń. Możesz również przygotować na niej jajka sadzone, jajecznicę, naleśniki, omlety i placki (choć będzie nieco więcej problemu z ich przewracaniem). Pieczonych przysmaków z tej patelni nie zapomnisz!
Poniżej znajdziesz nasz film o miedzianych naczyniach De Buyer, w którym zdradzamy wszelkie ich tajniki. Obejrzyj koniecznie!
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
DUSZONYCH POTRAW
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI
PATELNIA DO
RISOTTO
PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Miedziane naczynia francuskiej marki De Buyer były i są nadal produkowane we Francji. Garnki, rondle i patelnie tej kultowej już dziś firmy powstają w ręczno-mechanicznym procesie produkcji. Technologie nawiązują do metod opracowanych już w latach 30-tych XIX wieku.
Każde miedziane naczynie marki De Buyer jest ręcznie polerowane i wykańczane. Wszystko po to, by zapewnić Klientom produkt najwyższej klasy.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH