Inocuivre First Classe - Miedziana patelnia szefa kuchni z żeliwnym uchwytem Ø 24 cm, De Buyer

1669
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Marzeniem wielu podróżujących po świecie miłośników smaków jest odwiedzenie najsłynniejszych restauracji, szczycących się gwiazdkami Michelin’a. Trudno się dziwić, bo to, co można zjeść w świątyni aromatu i smaku, jest warte czasem nawet sporych pieniędzy. I długiego czekania w kolejce na rezerwację stolika.

Szczęśliwie, francuska marka De Buyer, zaopatrująca w swoje luksusowe, miedziane naczynia przeróżne, doskonałe restauracje, daje i gotującym w domu szansę stworzenia wybitnych potraw, które możesz samodzielnie przygotować na jej nadzwyczajnych patelniach znanych już od 1830 roku.

Jedna z najbardziej klasycznych linii - Inocuivre First Classe - uwodzi przepięknym połączeniem luksusowej, ręcznie polerowanej miedzi i żeliwa, które tworzy surowe w stylistyce uchwyty.

Wnętrza głębokich patelni szefa kuchni powstały z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304. Dzięki niej smażone, duszone, czy pieczone w piekarniku potrawy nie mają kontaktu z miedzą.

Miedź, dzięki jej genialnemu przewodnictwu ciepła, odgrywa główną rolę w świecie marki De Buyer. Wszystkie naczynia francuskiego producenta wykonano w 90% z czystej miedzi i w 10% ze stali. Taki mariaż dwóch niezwykle odpornych na zużycie materiałów pozwolił marce De Buyer na stworzenie patelni, które wybierane są przez największe sławy świata kulinariów.

Masywne, ciężkie patelnie szefa kuchni z serii Inocuivre First Classe rozgrzewają się błyskawicznie, pozwalają bardzo szybko przyrządzać wszelkiego typu potrawy. I są tak piękne, że można w nich serwować przysmaki wprost na stół.

Miedź odpowiada za kierowanie bardzo dużych ilości zakumulowanego ciepła w głąb potraw, co pozwala niezwykle wydatnie oszczędzać energię.

Linia miedzianych naczyń First Classe marki De Buyer działa na kuchence gazowej, elektrycznej i ceramicznej. Jeśli chcesz, by Twoja elegancka, miedziana patelnia mogła działać na indukcji, musisz dokupić do niej adapter. Znajdziesz go na dole strony.

Na głębokiej patelni usmażysz i udusisz dosłownie wszystko. Aż prosi się, by zrobić na niej sos do spaghetti, udusić mięso na gulasz, czy przygotować pieczeń. Możesz również przygotować na niej jajka sadzone, jajecznicę, naleśniki, omlety i placki (choć będzie nieco więcej problemu z ich przewracaniem). Pieczonych przysmaków z tej patelni nie zapomnisz!

 

Poniżej znajdziesz nasz film o miedzianych naczyniach De Buyer, w którym zdradzamy wszelkie ich tajniki. Obejrzyj koniecznie!

  • Wyjątkowość przejawia się bardzo wielorako. Raz za sprawą wyśmienitego designu, innym razem za sprawą kultowego producenta albo luksusowego materiału.
  • W przypadku francuskich, miedzianych naczyń De Buyer każda z powyższych kategorii spełnia się w najwyższym stopniu. Kiedy zobaczyliśmy je, wiele lat temu, po raz pierwszy, wiedzieliśmy, że na stałe zagoszczą w kuchniach wielu Polaków. I nie pomyliliśmy się. Miedziane garnki i patelnie De Buyer zyskują miano kultowych.
  • W naszym filmie Krystian opowie o kilku liniach naczyń tego wyśmienitego producenta.

  • Miedziane naczynia potrafią więcej, niż jakiekolwiek znane człowiekowi garnki, czy patelnie. Byś jednak już od początku czuł wielką frajdę płynącą z tej kulinarnej przygody, wygrzej swoje miedziane cuda.
  • Jak to zrobić? W naszym filmie poznasz odpowiedź na 7 kluczowych pytań dotyczących wygrzewania miedzianych garnków i patelni.
  • Proces jest prosty, a daje naprawdę wyśmienite efekty.

patelnia Inocuivre First Classe de Buyer
w skrócie

  • kultowe naczynia produkowane od 1830 roku
  • patelnie do smażenia i duszenia
  • zaawansowany, ręczno-mechaniczny proces produkcji
  • genialna dystrybucja ciepła to szybkie smażenie
  • na zewnątrz miedź, wewnątrz stal szlachetna
  • uchwyt z żeliwa
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne

Materiał

  • szkielet z miedzi
  • wewnątrz - stal szlachetna AISI 304
  • uchwyt - żeliwo

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 21 cm
  • pojemność - 3,1 litry
  • wysokość ścianek - 7 cm
  • długość z uchwytem - 49 cm
  • waga - 2,15 kg

Zakochani w smaku używają
miedzianych, głębokich patelni
szefa kuchni marki de Buyer

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Trafiająca w sedno linia naczyń
Inocuivre First Classe de Buyer
dla prawdziwie gotujących

Miedziane naczynia francuskiej marki De Buyer były i są nadal produkowane we Francji. Garnki, rondle i patelnie tej kultowej już dziś firmy powstają w ręczno-mechanicznym procesie produkcji. Technologie nawiązują do metod opracowanych już w latach 30-tych XIX wieku.

Każde miedziane naczynie marki De Buyer jest ręcznie polerowane i wykańczane. Wszystko po to, by zapewnić Klientom produkt najwyższej klasy.

Miedź, żeliwo i stal,
czyli doskonały tercet tworzący
francuskie patelnie de Buyer

  • Luksusowe patelnie szefa kuchni z linii Inocuivre First Classe zostały stworzone w 90% z czystej miedzi. Ich wnętrza wykonano z nierdzewnej, kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.
  • Ścianki patelni mają grubość 2 mm, co pozwala generować ogromne ilości ciepła kierowane w głąb potraw.
  • Miedź ma wyśmienite właściwości termiczne, nagrzewa się błyskawicznie i niezwykle długo trzyma ciepło. Porównywana jest w tym względzie jedynie ze srebrem.
  • Markowe, tworzone w Europie miedziane patelnie mają wewnątrz stal, byś nie zatruł się metalami ciężkimi, wchodzącymi w reakcje z potrawami.
  • Retro uchwyt wykonano z surowego, nieco pierwotnego żeliwa. To nadało naczyniom z linii First Classe wyrafinowanego uroku.
  • Z używania tych doskonałych miedzianych patelni będą, niestety, musieli zrezygnować alergicy uczuleni na chrom lub nikiel.

Miedziane patelnie de Buyer
będą idealnie służyły
całym pokoleniom gotujących

  • Fenomen miedzianych naczyń polega na tym, że są, zasadniczo, niezniszczalne. Wytrwają całymi dekadami.
  • W kuchniach na całym świecie można spotkać głębokie patelnie De Buyer, które liczą sobie, nawet, ponad 120 lat. Nadal doskonale wyglądają i służą kolejnym pokoleniom amatorów wyjątkowych smaków.
  • Linia naczyń Inocuivre First Classe dostarczana jest na zamówienie Klienta – to nie są patelnie produkowane masowo. De Buyer wychodzi z założenia, że jego garnki i patelnie powinny trafiać w ręce tych, którzy prawdziwie docenią ich moc.

Specjalista podpowiada,
co robić, by patelnie de Buyer
cieszyły całymi latami

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Miedzianych patelni De Buyer pod żadnym pozorem nie myj w zmywarce!
  • Myje je ręcznie z dodatkiem płynu do mycia naczyń (z ewentualnym dodatkiem kwasku cytrynowego).
  • Do polerowania naczyń możesz wykorzystać pastę De Buyer (nigdy ścierne pasty z grudkami). Miedziane naczynia możesz czyścić na wiele domowych sposobów - o nich w naszym artykule.
  • Przed pierwszym użyciem wygrzej patelnię, jak pokazaliśmy w filmie.
  • Niezależnie od typu kuchenki, rozgrzewaj patelnie na małej mocy palnika. Właściwy proces smażenia przeprowadzaj z kolei na minimalnej mocy. Nie ma na świecie materiału, który rozgrzewa się tak szybko i sprawnie, jak miedź.
  • Miedź w trakcie jej używania będzie ciemnieć. To naturalny proces.
  • W naczyniach De Buyer nie wolno przechowywać potraw w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.

 

Produkty pasujące do patelni
z linii First Classe
francuskiej marki de Buyer