Masz ochotę korzystać z naczyń stworzonych dla laików, czy może dla profesjonalistów? Jeśli liczy się dla Ciebie jakość i potraw i sprzętu, w który wyposażasz swoją kuchnię, na pewno zwrócisz uwagę na luksusowe rondle TechnIQ, duńskiej marki Scanpan.
Od lat testujemy i badamy naczynia najlepszych światowych producentów, ale to, co stworzył Scanpan, przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Ten znany producent zaprosił do współpracy zawodowych kucharzy i, słuchając ich rad, stworzył kolekcję garnków i patelni inną, niż to, co było dotychczas na rynku.
Pierwszym, co tutaj zdumiewa, to znakomicie odporna na ścieranie i czynniki zewnętrzne nieprzywierająca, tytanowo-ceramiczna powłoka Stratanium Plus. Jest struktura, wzorowana na ziarnkach mokrego piasku, jest delikatnie chropowata. Tego nie znajdziesz w innych naczyniach światowych producentów. Dzięki specyficznej powłoce wkroczysz na zupełnie nowy poziom gotowania, duszenia, pieczenia, czy nawet smażenia zarezerwowany dotychczas dla zawodowców.
Zupy, sosy, duszone warzywa to tylko niewielki wyrywek tego, co możesz przygotować w rondlach Scanpan z linii TechnIQ. Kształt rondla odpowiada też potrzebom osób, które chętnie korzystają z patelni sauté. Twoje smażone techniką sauté mięsa, ryby, owoce morza, czy warzywa będą idealnie chrupiące i jędrne równocześnie. Oczywiście, na powłoce Stratanium Plus możesz smażyć z minimalną ilością tłuszczu niewielkie porcje mięs do, np., zapiekanki.
Kolejny fenomen powłoki Stratanium Plus - potrafi wzmacniać smaki przyrządzanych w rondlach z serii TechnIQ, marki Scanpan, potraw. Tego nie umieją ani powłoki tytanowe, ani ceramiczne. Scanpan ponownie wyszedł przed szereg.
Oczywiście, nieprzywierająca, tytanowo-ceramiczna powłoka Stratanium Plus jest absolutnie bezpieczna dla zdrowia, pozbawiona szkodliwych związków i kwasów. Posiada oznaczenie PFOA Free. Tego rondla możesz używać na każdym typie kuchenek wraz z indukcją.
Ręcznie wlewane do form ekologiczne, recyklingowane aluminium tworzy doskonale przewodzący ciepło szkielet. Dlatego w rondlach TechnIQ, marki Scanpan, gotujesz szybko i bardzo zdrowo.
Zwróć też uwagę na specyficznie kształtowany uchwyt, który został zaprojektowany tak, by zawodowi kucharze mogli pracować wiele godzin bez ryzyka poparzenia, czy zmęczenia dłoni. Dzięki niemu Twój rondelek będzie gotowy na każde wyzwanie.
Obejrzyj film o niezwykłej powłoce Stratanium Plus - znajdziesz go poniżej.
RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA
RONDEL DO
ZUP KREMÓW
RONDEL DO
SOSÓW
RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY
RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU
RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT
RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW
RONDEL DO
KREMÓW I MAS
RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY
RONDEL DO MIESZANIA
DELIKATNYCH CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie rondle i garnki z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
NIE PRZEKRACZAJ
260 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE