TechnIQ - Tytanowo-ceramiczna, nieprzywierająca głęboka patelnia + wkład do gotowania jajek, Ø 26 cm, Scanpan

1050
Produkt dostępny
wysyłka 2-3 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Masz ochotę korzystać z patelni stworzonych dla laików, czy może dla profesjonalistów? Jeśli liczy się dla Ciebie jakość i potraw i sprzętu, w który wyposażasz swoją kuchnię, na pewno zwrócisz uwagę na luksusową kolekcję naczyń TechnIQ, duńskiej marki Scanpan.

Od lat testujemy i badamy naczynia najlepszych światowych producentów, ale to, co stworzył Scanpan, przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Ten znany producent zaprosił do współpracy zawodowych kucharzy i, słuchając ich rad, stworzył kolekcję patelni i garnków inną, niż to, co było dotychczas na rynku.

Pierwszym, co tutaj zdumiewa, to znakomicie odporna na ścieranie i czynniki zewnętrzne nieprzywierająca, tytanowo-ceramiczna powłoka Stratanium Plus. Jest struktura, wzorowana na ziarnkach mokrego piasku, jest delikatnie chropowata. Tego nie znajdziesz w innych patelniach światowych producentów. Dzięki specyficznej powłoce wkroczysz na zupełnie nowy poziom smażenia i duszenia zarezerwowany dotychczas dla zawodowców. Twoje mięsa, ryby, owoce morza, czy warzywa będą idealnie wysmażone, chrupiące i jędrne równocześnie. Oczywiście, na powłoce Stratanium Plus możesz smażyć z minimalną ilością tłuszczu. A kiedy przyjdzie Ci ochota dusić w tej wygodnej, głębokiej patelni, możesz spodziewać się wyjątkowych dań o czarujących smakach.

Głęboka patelnia posłuży do smażenia techniką sauté, przygotowywania sosów, mas, kremów do tortów i ciast.

Scanpan wymyślił ciekawą modularną patelnię wyposażoną we wkład do gotowania jajek na parze. Taką metodę wykorzystują kucharze w najbardziej renomowanych i wykwintnych restauracjach. Jeśli jesteś miłośnikiem jajek, taki wkład pokaże Ci, jak odmiennie może smakować Twoje śniadanie rodem z francuskiej kuchni.

W 6 wyjmowanych, nieprzywierających miseczkach możesz również przygotować rybę, klopsiki, czy warzywne kuleczki, kluski lub ciasto na parze.

Kolejny fenomen powłoki Stratanium Plus - potrafi wzmacniać smaki przyrządzanych w głębokich patelniach z serii TechnIQ, marki Scanpan, potraw. Tego nie umieją ani powłoki tytanowe, ani ceramiczne. Scanpan ponownie wyszedł przed szereg.

Oczywiście, nieprzywierająca, tytanowo-ceramiczna powłoka Stratanium Plus jest absolutnie bezpieczna dla zdrowia, pozbawiona szkodliwych związków i kwasów. Posiada oznaczenie PFOA Free. Tej głębokiej patelni możesz używać na każdym typie kuchenek wraz z indukcją.

Ręcznie wlewane do form ekologiczne, recyklingowane aluminium tworzy doskonale przewodzący ciepło szkielet. Dlatego na patelniach TechnIQ, marki Scanpan, smażysz i dusisz szybko i bardzo zdrowo.

Zwróć też uwagę na specyficznie kształtowany uchwyt, który został zaprojektowany tak, by zawodowi kucharze mogli pracować wiele godzin bez ryzyka poparzenia, czy zmęczenia dłoni. Dzięki niemu Twoja patelnia będzie gotowa na każde wyzwanie.

 

Obejrzyj film o niezwykłej powłoce Stratanium Plus - znajdziesz go poniżej.

PATELNIE SCANPAN,
KTÓRE PODZIWIA
CAŁY ŚWIAT KULINARIÓW

  • bezpieczna dla zdrowia, bez PFOA; dla alergików
  • do zdrowego, niskotłuszczowego smażenia oraz duszenia
  • do bardzo zdrowego gotowania na parze jajek, klopsików, czy warzywnych kuleczek
  • do profesjonalnego brązowienia skórki mięs i ryb
  • doskonała odporność na ścieranie i zużycie
  • szkielet z recyklingowanego eko-aluminium
  • perfekcyjna dystrybucja ciepła

OBEJRZYJ FILM O NACZYNIACH
Z KOLEKCJI TECHNIQ
DUŃSKIEJ MARKI SCANPAN

  • Nie lubimy smaku współczesnego mięsa, bo znamy lepszy, pełniejszy, bogatszy i naturalny - z czasów, gdy mięso smakowało mięsem, a o sztucznych dodatkach nikt nie miał pojęcia.
  • Dlatego pokochaliśmy z całego serca smażenie na patelniach Scanpan wyposażonych w powłokę Stratanium Plus. Linia naczyń TechnIQ, z tytanowo-ceramiczną powłoką, przeniosła nas w świat smaków z dzieciństwa.

  • Jeśli producent zaprasza do stworzenia swoich naczyń zawodowych kucharzy, możesz być pewny, że wymyślą coś niespotykanego.
  • W filmie producenta, duńskiej marki Scanpan, zobaczysz, jak niezwykła jest powłoka patelni i naczyń – Stratanium Plus i jak świetnie się na niej smaży, dusi i piecze.
  • Delikatnie chropowata powłoka nieprzywierająca inspirowana była ziarnami mokrego piasku.

PATELNIE TECHNIQ
POSŁUŻĄ NA WSZYSTKICH KUCHENKACH
I W PIEKARNIKU

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Zachwyć się smakami, które zyskasz dzięki patelniom TechnIQ

  • Jajka przyrządzane na parze to domena prawdziwych mistrzów kuchni, którzy nie uznają kompromisów. Bo po co po raz milionowy serwować smażone jajka sadzone, skoro możesz zaskoczyć rodzinę pomysłową potrawą.
  • Kiedy wyjmiesz z głębokiej patelni Scanpan z linii TechnIQ wkład do gotowania jajek, wykorzystasz ją do smażenia, duszenia, pieczenia i zapiekania wszelkich typów potraw.
  • Nieprzywierająca powłoka patelni, znajdująca się też we wkładzie do gotowania jajek, będzie sprzyjać dietetycznemu, szybkiemu i bardzo zdrowemu przygotowywaniu ciekawych dań.

Materiał

  • 5-warstwowa tytanowo-ceramiczna powłoka nieprzywierająca Stratanium Plus
  • szkielet z ręcznie odlewanego eko-aluminium
  • uchwyt - stal szlachetna
  • pokrywka - hartowane szkło i stal szlachetna
  • wkład do gotowania jajek na parze - miseczki z powłoką nieprzywierającą + stal szlachetna

Wymiary

  • średnica patelni - od brzegu do brzegu - 26 cm
  • pojemność - 3,7 litra
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 17 cm
  • średnica wkładu - 26 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

NACZYNIA TECHNIQ SCANPAN
STWORZONE Z MISTRZAMI KUCHNI -
BY GOTOWANIE NIGDY NIE NUDZIŁO

  • Duńska marka Scanpan zaprosiła do współpracy przy tworzeniu naczyń z serii TechnIQ słynnych mistrzów kuchni. To oni byli pomysłodawcami i głównymi testerami rozwiązań, które pojawiają się w tej niezwykłej kolekcji.
  • Ta seria jest unikatowa, bo łączy nieprzywierające, tytanowo-ceramiczne naczynia oparte na szkielecie z eko-aluminium ze stalowymi garnkami oraz przeróżnymi, funkcjonalnymi wkładami i koszykami.

TYTANOWO-CERAMICZNA
POWŁOKA STRATANIUM PLUS,
CZYLI KONKURENCJA ZOSTAŁA W TYLE

  • Scanpan zrewolucjonizował pojęcie powłok tytanowych. Po dwóch latach intensywnych testów i badań świat ujrzał niezwykłą powłokę Stratanium Plus. Nieprzywierająca powłoka jest 5-warstwowa, lekko chropowata, co doskonale wpływa na brązowienie i smażenie potraw.
  • Powłoka jest niezwykle twarda, odporna na zarysowania, uszkodzenia mechaniczne i ścieranie. Smaży się, dusi i piecze na niej z dodatkiem minimalnej ilości tłuszczu.
  • Oczywiście, jak przystało na cenionego europejskiego producenta, powłoka Stratanium Plus jest bardzo zdrowa, wolna od PFOA.

PATELNIE DO WSZYSTKICH -
I PROSTYCH I WYMAGAJĄCYCH MAESTRII
KUCHENNYCH WYZWAŃ

Duńskie patelnie Scanpan posłużą Ci do smażenia warzyw, czy potężnych kawałków mięs, które idealnie zbrązowisz i obsmażysz. Patelnię wykorzystasz też do podpiekania potraw w piekarniku w temperaturze do 260 stopni. Z drugiej strony głęboka patelnia idealnie nadaje się do duszenia.

Dzięki 6 miseczkom wkładu do gotowania na parze przygotujesz genialnie smakujące jajka, kuleczki z warzyw, czy ryb, drożdżowe bułeczki z nadzieniem, czy mięsne klopsiki.

Patelnia z linii TechnIQ idealnie przewodzi ciepło dzięki szkieletowi z ekologicznego, recyklingowanego aluminium, które pozwala jej rozgrzać się równomiernie od środka, po same brzegi.

 

 

SPECJALISTA SUGERUJE,
JAK NAJLEPIEJ ZADBAĆ O PATELNIĘ
TECHNIQ MARKI SCANPAN

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

  • Patelni z serii TechnIQ marki Scanpan nie myje się w zmywarce. Umycie tytanowo-ceramicznej powłoki zabierze Ci kilkanaście sekund.
  • Pamiętaj, że patelnie Scanpan nie służą do przechowywania potraw w lodówce.
  • Tytanowo-ceramiczna, nieprzywierająca powłoka patelni TechnIQ ma odporność termiczną do 260 stopni Celsjusza. Nie możesz jej przekraczać ani w trakcie smażenia, ani pieczenia i zapiekania potraw w piekarniku.
  • Korzystaj z wysokotemperaturowych olejów, np. ryżowego, oliwy z oliwek, kokosowego, czy masła klarowanego lub smalcu.