TechnIQ - Tytanowo-ceramiczna, nieprzywierająca patelnia szefa kuchni, Ø 30 cm, Scanpan

1420 Promocyjnie 1320
Produkt dostępny
wysyłka 2-3 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Masz ochotę korzystać z patelni stworzonych dla laików, czy może dla profesjonalistów? Jeśli liczy się dla Ciebie jakość i potraw i sprzętu, w który wyposażasz swoją kuchnię, na pewno zwrócisz uwagę na luksusową kolekcję naczyń TechnIQ, duńskiej marki Scanpan.

Od lat testujemy i badamy naczynia najlepszych światowych producentów, ale to, co stworzył Scanpan, przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Ten znany producent zaprosił do współpracy zawodowych kucharzy i, słuchając ich rad, stworzył kolekcję patelni i garnków inną, niż to, co było dotychczas na rynku.

Pierwszym, co tutaj zdumiewa, to znakomicie odporna na ścieranie i czynniki zewnętrzne nieprzywierająca, tytanowo-ceramiczna powłoka Stratanium Plus. Jest struktura, wzorowana na ziarnkach mokrego piasku, jest delikatnie chropowata. Tego nie znajdziesz w innych patelniach światowych producentów. Dzięki specyficznej powłoce wkroczysz na zupełnie nowy poziom smażenia i duszenia zarezerwowany dotychczas dla zawodowców. Twoje mięsa, ryby, owoce morza, czy warzywa będą idealnie wysmażone, chrupiące i jędrne równocześnie. Oczywiście, na powłoce Stratanium Plus możesz smażyć z minimalną ilością tłuszczu. A kiedy przyjdzie Ci ochota dusić w tej wygodnej, głębokiej patelni, możesz spodziewać się wyjątkowych dań o czarujących smakach.

Głęboka patelnia szefa kuchni posłuży Ci do smażenia na małej ilości tłuszczu i w głębokim tłuszczu, do duszenia, pieczenia i gotowania, np. sosów.

Musisz tylko pamiętać, by nie przegrzewać patelni do temperatury powyżej 260 stopni. O tej kwestii napisaliśmy sporo poniżej. Mamy nadzieję, że nasze informacje okażą się pomocne.

Kolejny fenomen powłoki Stratanium Plus - potrafi wzmacniać smaki przyrządzanych w głębokich patelniach z serii TechnIQ, marki Scanpan, potraw. Tego nie umieją ani powłoki tytanowe, ani ceramiczne. Scanpan ponownie wyszedł przed szereg.

Oczywiście, nieprzywierająca, tytanowo-ceramiczna powłoka Stratanium Plus jest absolutnie bezpieczna dla zdrowia, pozbawiona szkodliwych związków i kwasów. Posiada oznaczenie PFOA Free. Głębokiej patelni szefa kuchni możesz używać na każdym typie kuchenek wraz z indukcją.

Ręcznie wlewane do form ekologiczne, recyklingowane aluminium tworzy doskonale przewodzący ciepło szkielet. Dlatego na patelniach TechnIQ, marki Scanpan, smażysz i dusisz szybko i bardzo zdrowo.

Zwróć też uwagę na specyficznie kształtowany uchwyt, który został zaprojektowany tak, by zawodowi kucharze mogli pracować wiele godzin bez ryzyka poparzenia, czy zmęczenia dłoni. Dzięki niemu Twoja patelnia będzie gotowa na każde wyzwanie.

 

Obejrzyj film o niezwykłej powłoce Stratanium Plus - znajdziesz go poniżej. A jeszcze niżej - kompleksowy poradnik smażenia na patelniach z powłokami nieprzywierającymi. Jest tam wszystko, co musisz wiedzieć!

  • Nie lubimy smaku współczesnego mięsa, bo znamy lepszy, pełniejszy, bogatszy i naturalny - z czasów, gdy mięso smakowało mięsem, a o sztucznych dodatkach nikt nie miał pojęcia.
  • Dlatego pokochaliśmy z całego serca smażenie na patelniach Scanpan wyposażonych w powłokę Stratanium Plus. Linia naczyń TechnIQ, z tytanowo-ceramiczną powłoką, przeniosła nas w świat smaków z dzieciństwa.

  • Sporadycznie zdarzają się tak niezwykle pomysłowe naczynia, jak seria TechnIQ duńskiej marki Scanpan.
  • Jej funkcjonalność zaplanowali mistrzowie kuchni, którzy nie chcą mieć dziesiątek naczyń wokół siebie, ale kilka, a za to najbardziej praktycznych.
  • W naszym filmie pokazaliśmy, jak sprytnie rozwiązano kwestię modularności serii TechnIQ Scanpan. Koszyki i wkłady pozwalają zupełnie zmienić naturę klasycznego garnka, czy patelni.

patelnia TechnIQ Scanpan
w skrócie

  • 5-warstwowa, chropowata tytanowo-ceramiczna powłoka nieprzywierająca
  • bezpieczna dla zdrowia, bez PFOA; dla alergików
  • do zdrowego, niskotłuszczowego smażenia oraz duszenia
  • do profesjonalnego brązowienia skórki mięs i ryb
  • doskonała odporność na ścieranie i zużycie
  • szkielet z recyklingowanego eko-aluminium
  • perfekcyjna dystrybucja ciepła
  • powłoka wytrzymuje maksymalnie 260 stopni Celsjusza

Materiał

  • 5-warstwowa tytanowo-ceramiczna powłoka nieprzywierająca Stratanium Plus
  • szkielet z ręcznie odlewanego eko-aluminium
  • uchwyt - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 30 cm
  • pojemność - 5,5 litra
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 26 cm
  • waga - 2,5 kg

Patelnie TechnIQ
posłużą na wszystkich kuchenkach
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie patelnie z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Naczynia TechnIQ Scanpan
stworzone z mistrzami kuchni -
by gotowanie nigdy nie nudziło

  • Duńska marka Scanpan zaprosiła do współpracy przy tworzeniu naczyń z serii TechnIQ słynnych mistrzów kuchni. To oni byli pomysłodawcami i głównymi testerami rozwiązań, które pojawiają się w tej niezwykłej kolekcji.
  • Ta seria jest unikatowa, bo łączy nieprzywierające, tytanowo-ceramiczne powłoki Stratanium Plus z ultra-mocnym szkieletem z eko-aluminium.
  • Potężna, głęboka patelnia szefa kuchni z linii TechnIQ idealnie przewodzi ciepło dzięki szkieletowi z ekologicznego, recyklingowanego aluminium, które pozwala jej rozgrzać się równomiernie od środka, po same brzegi.
  • Duńskie patelnie Scanpan posłużą Ci zarówno do smażenia, duszenia, czy nawet podpiekania potraw w piekarniku.
  • Dzięki powłoce Stratanium Plus idealnie zbrązowisz i obsmażysz mięsa, ryby, czy owoce morza.
  • Patelnię wykorzystasz do podpiekania potraw w piekarniku w temperaturze do 230 stopni.

 

Tytanowo-ceramiczna
powłoka Stratanium Plus,
czyli konkurencja została w tyle

  • Scanpan zrewolucjonizował pojęcie powłok tytanowych. Po dwóch latach intensywnych testów i badań świat ujrzał niezwykłą powłokę Stratanium Plus. Nieprzywierająca powłoka jest 5-warstwowa, lekko chropowata, co doskonale wpływa na brązowienie i smażenie potraw.
  • Powłoka jest niezwykle twarda, odporna na zarysowania, uszkodzenia mechaniczne i ścieranie. Smaży się, dusi i piecze na niej z dodatkiem minimalnej ilości tłuszczu.
  • Oczywiście, jak przystało na cenionego europejskiego producenta, powłoka Stratanium Plus jest bardzo zdrowa, wolna od PFOA.

 

Zbyt wysoka temperatura
to wróg Twojej patelni!
Jak dobrze zadbać o sprzęt?

  • Powłoki patelni nieprzywierających wytrzymują ściśle określoną temperaturę. Jeśli ją przekroczysz, patelnia się przegrzeje. Po czasie, niestety, powłoka zacznie tracić swoje właściwości, czy nawet schodzić.
  • By do tego nie doprowadzić, musisz pamiętać, by nie rozgrzewać patelni do temperatury powyżej 260 stopni. Skąd masz wiedzieć, kiedy osiągniesz taką temperaturę? Obejrzyj nasz film o pirometrze. Znajdziesz go TUTAJ.
  • Druga kwestia. Zbyt wysoka temperatura na patelni sprawia, że to, co smażone, stanie się ciężkostrawne, czy wręcz niezdrowe. Jeśli chcesz świadomie gotować, przeczytaj nasz poradnik dotyczący optymalnych temperatur smażenia różnych produktów i potraw.

Obejrzyj nasz poradnik
smażenia na patelniach
nieprzywierających

  • Bardzo zależy nam na tym, by Klienci naszego sklepu doskonale używali swoich nieprzywierających patelni. Problem, bo wielu z nas ma jeszcze zakodowane różne stare nawyki, które prowadzą do przepalenia, czy zniszczenia sprzętu.
  • Dlatego od lat uczymy, jak dobrze smażyć. I dlatego też powstał ten poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego, co warto wiedzieć o używaniu nieprzywierających patelni klasy Premium.
  • Jesteśmy, co podkreślamy z dumą, jedynymi w naszej branży, którzy stworzyli kompletną bazę wiedzy na ten temat.

Specjalista sugeruje,
jak najlepiej zadbać o patelnię
TechnIQ marki Scanpan

NIE PRZEKRACZAJ
260 STOPNI

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

  • Gdy pieczesz, czy zapiekasz na patelni Scanpan, nie przekraczaj 230 stopni Celsjusza.
  • Patelni marki Scanpan nie myje się w zmywarce. Umycie powłoki zabierze Ci kilkanaście sekund. Patelnię myj miękką gąbką i, oczywiście, płynem do naczyń.
  • Nie szoruj powłoki. Jeśli coś przywrze, nalej do naczynia ciepłej wody z dodatkiem płynu i odmocz.
  • Na tytanowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Do tego celu idealnie nadaje się, np., system Fresh & Save.