• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Atlantis - Zaawansowany, stalowy rondel z pokrywką, 1 litr, Ø 14 cm, Demeyere

849 Promocyjnie 806
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 849 zł
Produkt dostępny
na zamówienie. Dostawa za około 3-4 tygodnie
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Ciągle nas zdumiewa, jak bardzo rozwinęła się technologia kulinarna. Kiedyś garnek był garnkiem i nie należało się po nim zbyt wiele spodziewać. Teraz garnek może stać się prawdziwym arcydziełem inżynierii kuchennej. Marką, która wyniosła naczynia do rangi luksusowego produktu Premium jest belgijska, rodzinna firma Demeyere. To, co Belgowie zrobili ze stalą szlachetną, stało się legendą w świecie niemal niezniszczalnych naczyń. Czym rondle Atlantis różnią się od klasycznych, stalowych naczyń? Zasadniczo wszystkim.

Ich grube, 7-warstwowe dno Inductoseal®, udoskonalone warstwami miedzi i srebra (czyli najlepszymi znanymi człowiekowi przewodnikami ciepła), wytrzymuje bez wypaczenia i przegrzania temperatury do 600 stopni Celsjusza. Potężne dno genialnie szybko i sprawnie przewodzi ciepło, rozprowadzając je po całym naczyniu. Rondel jest tak zbudowany, by ciepło nie uciekało na zewnątrz, a trafiało bezpośrednio w głąb potrawy. W efekcie gotujesz krócej i wiele zdrowiej, zużywając minimalną ilość energii.

Kolejny patent Demeyere, który wzbudził entuzjazm świata już w latach 60-tych XX wieku, to nieżółknąca, wiecznie srebrzysto-biała stal Silvinox®, która nie łapie odcisków palców, więc jest doskonale higieniczna.

Rondle Atlantis, które prędzej Ci się znudzą, niż zużyją, czy zniszczą, mają aż 30 lat gwarancji, co jak na stal jest zabezpieczeniem wręcz kosmicznym. Nawet profesjonalna kuchnia, w której naczynia przechodzą prawdziwe piekło, dostaje od Demeyere 10-letnią gwarancję.

Zaawansowane technologicznie rondle Atlantis, dedykowane znawcom i pasjonatom gotowania, mają wiele zalet, o których przeczytasz poniżej. Warto tylko dodać, że garnki są dostosowane do każdego typu kuchenki, w tym indukcji. Możesz w nich gotować, dusić, smażyć. Naczynia Atlantis pokażą, co potrafią, również w piekarniku.

 

849 Promocyjnie 806

Zobacz, do czego
wykorzystasz rondel
Atlantis Demeyere

RONDEL DO
GOTOWANIA JAJEK

RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA

RONDEL DO
ZUP KREMÓW

RONDEL DO
SOSÓW

RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY 

RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU

RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT

RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW

RONDEL DO
KREMÓW I MAS

RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY

rondel Atlantis Demeyere
w skrócie

  • uniwersalne rondle do gotowania, duszenia, smażenia oraz zapiekania potraw w piekarniku
  • na wszystkie typy kuchenek
  • doskonale szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki masywnemu, 7-warstwowemu dnu
  • spawane próżniowo dno i uchwyty
  • stalowa, masywna pokrywka
  • stal Silvinox zachowująca przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • poddana elektrochemicznemu procesowi Silvinox stal szlachetna, która zawsze będzie srebrzysta
  • ścianki - stal szlachetna
  • grube, 7-warstwowe dno Inductoseal® - na wewnątrz i na zewnątrz stal szlachetna, w środku 2 mm warstwa miedzi, 2 warstwy srebra i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • spawane, kute, stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica rondla - 14 cm
  • średnica dna - 14 cm
  • pojemność - 1 l
  • wysokość ścianek - 7 cm
  • długość z uchwytem - 32,4 cm
  • waga - 1,24 kg

Rondle Atlantis do używania
na wszystkich kuchenkach
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe rondle i garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

W rondlach Atlantis
możesz zdrowo gotować
z minimalną ilością wody

W rondlu Atlantis możesz gotować niezwykle zdrowo w minimalnej ilości wody. Wystarczy zaledwie szklanka wody, by ugotować ziemniaki dla całej rodziny. Dzięki takiemu zabiegowi w warzywach zostają wszystkie składniki odżywcze i minerały.

Istnieje też druga metoda gotowania w naczyniach Apollo. Mówimy o gotowaniu w skrajnie małej ilości wody - wystarczy 50-75 ml, pokrywka i najmniejsza moc palnika. W czasie gotowania nie zaglądaj zbyt często do rondla

Potężne dno InductoSeal,
grube ścianki rondli
i masywne, kute uchwyty

  • Demeyere nie idzie na kompromisy i nie oszczędza na materiale, dlatego stalowe naczynia Atlantis są ciężkie i bardzo potężne.
  • Garnki Atlantis wyposażono w niezwykle grube, wielowarstwowe, zaawansowane technologicznie dno Inductoseal®, które składa się z 7 hermetycznie łączonych, idealnie współpracujących warstw. Dwie warstwy srebra dzielone potężnym pasem miedzi genialnie przyspieszają gotowanie.
  • Dno garnków idealnie rozprowadza ciepło po grubych, stalowych ściankach naczyń. W efekcie - gotuje się z użyciem minimalnej ilości energii.
  • Producent sprawdził, że oszczędzasz jej aż do 30% więcej, niż gdybyś gotował w klasycznych, stalowych naczyniach.

  • Producent gwarantuje, że nienagrzewające się, kute, spawane próżniowo uchwyty nie tylko nie wykrzywią się, nie wypaczą, ale i nigdy nie poluzują się, czy oderwą.
  • Między spawane próżniowo uchwyty, a ścianki rondla nie dostaną się drobnoustroje, nie rozwiną się tam bakterie.

Stal Silvinox nigdy
nie pożółknie - intrygujący
wynalazek marki Demeyere

  • Opatentowana przez producenta srebrzysto-biała stal Silvinox® będzie zawsze jasna, gdyż pozbawiono ją mikroelementów żelaza. Ten proces udoskonalania stali sprawia, że naczynia Demeyere nigdy nie pociemnieją, nie zmienią barwy pod wpływem ciepła kuchenki, czy piekarnika.
  • Stal Silvinox® jest higieniczna. W minimalnym stopniu łapie odciski palców, dzięki czemu na powierzchnię naczyń nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach i surowych produktach.

Specjalista mówi o używaniu
i konserwacji rondli
Atlantis marki Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Stalowe rondle Atlantis Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie naczyń trwa zaledwie kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia rondli często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie rondla, za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy na dnie zostaną resztki potraw, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • W stalowych rondlach Atlantis nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli garnek trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.