Atlantis - Zaawansowana, stalowa patelnia do duszenia i serwowania, Ø 28 cm, Demeyere

1299 Promocyjnie 1169
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Zaginiona Atlantyda kojarzy się z niezwykle rozwiniętą technologicznie cywilizacją. Nas z kolei zastanawia, czy była równie doskonale zaawansowana kulinarnie? Belgijski producent luksusowych, stalowych naczyń wyraźnie wie coś na ten temat, gdyż nazwał serię swoich kultowych naczyń - Atlantis.

Demeyere słynie z patentów, które na nowo definiują poziom smażenia, duszenia i pieczenia potraw na stalowych patelniach. 7-warstwowy, niezwykle odporny na przegrzanie szkielet, tworzący ścianki i dno głębokiej patelni do serwowania, dzięki inżynierom marki Demeyere i testującym jej produkty najsłynniejszym kucharzom świata, okazuje się być nie do pokonania. Głęboka patelnia genialnie szybko i sprawnie rozgrzewa się, dystrybuuje ciepło tak równomiernie, że nie musisz tracić ani czasu, ani energii na dogrzewanie jej w czasie pracy.

Dzięki technologii Demeyere możesz wyraźnie zmniejszyć zużycie energii na każdym typie kuchenki - indukcyjnej, gazowej, ceramicznej, czy elektrycznej.

Naczynia Demeyere kuszą też niezwykle długą, bo aż 30-letnią gwarancją. Profesjonaliści z kolei mogą cieszyć się 10 latami gwarancji.

I jeszcze słowo o jednym wynalazku marki Demeyere - higienicznej, srebrzysto-białej stali Silvinox®, która nigdy nie zmieni koloru. Nawet wtedy, gdy będziesz używał patelni w piekarniku.

Na stalowej, głębokiej patelni Atlantis Demeyere usmażysz, udusisz i zapieczesz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie potrawy jednogarnkowe, bigosy, bogracze, leczo, risotto, itp. Udusisz w niej warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Ugotujesz w niej zupę lub ziemniaki. Możesz też podać  na stół surówkę, czy sałatkę, a wtedy głęboka patelnia Atlantis zamieni się w wielką, stalową salaterkę.

Wygodna patelnia posłuży idealnie do zapiekania i podpiekania pyszności kuchni całego świata.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię Atlantis trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Jak to zrobić, pokazuje nasz specjalista w filmie, który znajdziesz poniżej. Zapraszamy do oglądania!

  • Nic tak doskonale nie pokaże talentu głębokiej patelni Demeyere, jak gotowanie w niej. W naszym filmie Krystian przygotowuje wyśmienicie aromatyczny, pyszny, a szybki farsz do tortilli lub wrapa.
  • Właśnie dzięki fenomenalniej dystrybucji ciepła 7-warstwowej, głębokiej patelni Demeyere z linii Atlantis całość wyszła tak dobrze.
  • Obejrzyj film o patelni do wszystkiego - smażenia, duszenia, pieczenia i zapiekania, czy nawet i gotowania potraw jednogarnkowych.

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w prosty sposób wygrzać stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka.
  • Dzięki wygrzaniu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć i po niedługim czasie zyska naprawdę zjawiskowe właściwości (będziesz mógł przygotować na niej nawet najdelikatniejsze potrawy).
  • W filmie znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Liczymy, że ta wiedza pomoże Ci wygrzać każde stalowe naczynie klasy Premium, które znajdziesz w naszym sklepie.

patelnia Atlantis Demeyere
w skrócie

  • głębokie patelnie do smażenia, duszenia, pieczenia i zapiekania w piekarniku
  • na wszystkie typy kuchenek
  • doskonale szybkie nagrzewanie
    i dystrybucja ciepła dzięki
    7-warstwowemu dnu i ściankom
  • spawane próżniowo uchwyty
  • stalowa, masywna pokrywka
  • stal Silvinox zachowująca przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • poddana elektrochemicznemu procesowi Silvinox stal szlachetna, która zawsze będzie srebrzysta
  • potężne dno i ścianki patelni stworzono z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • spawane, kute, stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica patelni - 28 cm
  • średnica dna - 22 cm
  • wysokość ścianek - 8,5 cm
  • pojemność - 4,8 l
  • długość całkowita z uchwytami - 40 cm
  • waga - 3,1 kg

Patelnie Atlantis do używania
na wszystkich kuchenkach
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Masywne dno i ścianki
patelni do serwowania, czyli
szybkie i sprawne smażenie

Głęboka patelnia Atlantis służy nie tylko do smażenia i duszenia, ale też do przyrządzania potraw jednogarnkowych, czy zapiekania. Może też służyć do tworzenia przeróżnych sosów, mas i kremów do tortów i ciast, czy ajerkoniaków. W głębokich patelniach Atlantis możesz dusić na dwa sposoby. Pierwszy to powolne duszenie na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika. Wtedy ciepło delikatnie wnika w przygotowywaną potrawę. Czas przyrządzania potrawy jest dłuższy, ale za to zyskasz większe spektrum smaków.

 

Druga metoda duszenia z użyciem patelni z serii Atlantis polega na dynamicznym, krótkim duszeniu, które ma za zadanie maksymalnie szybko wprowadzić dużą ilość ciepła w potrawę, by była miękka w kilkanaście minut. Wtedy patelnię podgrzewa się na większej mocy palnika, czy płomienia i inaczej rozplanowuje się dodawanie poszczególnych składników potrawy.

Głęboka patelnia z serii Atlantis może z powodzeniem pełnić też rolę klasycznego garnka.

 

Niezmieniająca koloru stal Silvinox
i wygodne uchwyty patelni Atlantis
marki Demeyere

  • Demeyere opatentował srebrzysto-białą, higieniczną stal Silvinox®, która do dziś nie doczekała się konkurencji.
  • Niezwykle estetyczna stal Silvinox® będzie zawsze srebrzysto-biała z racji faktu, że pozbawioną ją mikroelementów żelaza. Naczynia Demeyere nigdy nie pociemnieją, nie zmienią barwy pod wpływem ciepła kuchenki, czy piekarnika.
  • Nienagrzewające się, wygodne, spore uchwyty są spawane próżniowo, więc nie przebijają ścianek patelni. Dzięki temu jej mycie jest banalnie proste.

Specjalista mówi o używaniu
i konserwacji patelni
do serwowania marki Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Smażąc, czy dusząc na patelni Atlantis Demeyere, używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe patelnie Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie patelni Atlantis trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Na stalowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli patelnia trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.