• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Atlantis - Zaawansowana, stalowa patelnia sauté + pokrywka, Ø 22 cm, Demeyere

1240 Promocyjnie 1178
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 1 240 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Zaginiona Atlantyda kojarzy się z niezwykle rozwiniętą technologicznie cywilizacją. Nas z kolei zastanawia, czy była równie doskonale zaawansowana kulinarnie? Belgijski producent luksusowych, stalowych naczyń wyraźnie wie coś na ten temat, gdyż nazwał serię swoich kultowych naczyń - Atlantis.

Demeyere słynie z patentów, które na nowo definiują poziom smażenia, duszenia i pieczenia potraw na stalowych patelniach. 7-warstwowy, niezwykle odporny na przegrzanie szkielet, tworzący ścianki i dno patelni sautè, dzięki inżynierom marki Demeyere i testującym jej produkty najsłynniejszym kucharzom świata, okazuje się być nie do pokonania. Głęboka patelnia genialnie szybko i sprawnie rozgrzewa się, dystrybuuje ciepło tak równomiernie, że nie musisz tracić ani czasu, ani energii na dogrzewanie jej w czasie pracy.

Dzięki technologii Demeyere możesz wyraźnie zmniejszyć zużycie energii na każdym typie kuchenki - indukcyjnej, gazowej, ceramicznej, czy elektrycznej.

Naczynia Demeyere kuszą też niezwykle długą, bo aż 30-letnią gwarancją. Profesjonaliści z kolei mogą cieszyć się 10 latami gwarancji.

I jeszcze słowo o jednym wynalazku marki Demeyere - higienicznej, srebrzysto-białej stali Silvinox®, która nigdy nie zmieni koloru. Nawet wtedy, gdy będziesz używał patelni w piekarniku.

Patelnie sautè z linii Atlantis to genialnie wielofunkcyjne naczynia. Można przyrządzać w nich jajecznicę na parze, wszelkiego typu sosy, kremy i masy do ciast i tortów, gorącą czekoladę, ajerkoniak, itp. Oczywiście, patelnia pozwala smażyć techniką sautè i dusić mięsa oraz warzywa, a także zapiekać przysmaki w piekarniku do temperatury 240 stopni. Głęboka patelnia sprawnie zastąpi rondelek.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię musisz KONIECZNIE wygrzać, by dało się na niej prosto i sprawnie smażyć. Niewygrzana sprawi, że wszystko do niej przywrze.

Warto być naszym Klientem. :) Spójrz na baner poniżej.

 

1240 Promocyjnie 1178

Zobacz, do czego wykorzystasz
patelnię sauté Atlantis
marki Demeyere

PATELNIA DO DUSZENIA
WARZYW I MIĘS

PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

PATELNIA DO
BLANSZOWANIA WARZYW

PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ

PATELNIA DO
MARYNAT I ZALEW

PATELNIA DO WSZYSTKICH
TYPÓW SOSÓW

PATELNIA DO DELIKATNYCH
POTRAW NA PARZE

PATELNIA DO KREMÓW,
MAS I TOPIENIA CZEKOLADY

PATELNIA DO
UCIERANYCH CIAST

PATELNIA DO
GALARETEK I BUDYNIÓW

Obejrzyj film
o wygrzewaniu
stalowych patelni

  • Za sprawą naszego filmu poznasz 7 reguł wygrzewania stalowych patelni.
  • Precyzyjnie dowiesz się, co trzeba zrobić, by stalowa patelnia smażyła bez przywierania.
  • Nasz ekspert przeprowadzi Cię, krok po kroku, przez cały proces.
  • Niestety, bez tej wiedzy, musisz liczyć się z faktem, że nowa stalowa patelnia będzie Ci skutecznie uprzykrzać życie.
  • DOSTĘP DO MATERIAŁU DOSTANIESZ W CHWILI, GDY WYŚLEMY CI PATELNIĘ.

patelnia Atlantis Demeyere
w skrócie

  • patelnie do smażenia techniką sauté oraz duszenia
  • na wszystkie typy kuchenek
  • doskonale szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki 7-warstwowemu dnu i ściankom
  • spawany próżniowo uchwyt
  • stal Silvinox zachowująca przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • poddana elektrochemicznemu procesowi Silvinox stal szlachetna, która zawsze będzie srebrzysta
  • 3 milimetrowe dno i ścianki patelni stworzono z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • spawany, kuty, stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica patelni - 22 cm
  • średnica dna - 16 cm
  • wysokość ścianek - 8 cm
  • pojemność - 2,5 l
  • długość z uchwytem - 44 cm
  • waga - 1,9 kg

Patelnie Atlantis do używania
na wszystkich kuchenkach
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Na patelniach Atlantis
możesz smażyć techniką sauté,
dusić i szykować różne przysmaki

Belgijska marka Demeyere szczyci się tym, że jej inżynierowie opracowali doskonałą metodę tworzenia naczyń. Fachowcy sprawdzili, że głęboka patelnia sautè musi mieć inną konstrukcję, niż klasyczne, niskie patelnie, czy głębokie patelnie szefa kuchni. Konstrukcja dna i ścianek danego naczynia Demeyere zależy od jego przeznaczenia i przeciążeń, którym będzie poddawane.

Patelnia sautè z serii Atlantis ma potężne, 7-warstwowe dno i ścianki, dzięki którym rozgrzewa się idealnie od samego dna, po brzegi, pozwalając równomiernie smażyć techniką sautè i sprawnie dusić, nawet, gdy patelnia jest wypełniona prawie po same brzegi.

 

Potężne dno i grube ścianki
patelni sauté Atlantis -
szybkie i sprawne smażenie

  • Patelnia sautè służy nie tylko do smażenia metodą, od której wzięła swoją nazwę, ale przede wszystkim do duszenia, tworzenia przeróżnych sosów, mas i kremów do tortów i ciast, topienia czekolady. To patelnia dedykowana nie tylko gotującym, ale i cukiernikom oraz wszelkim miłośnikom ciast i słodkości.
  • W patelniach sautè Atlantis możesz dusić na dwa sposoby. Pierwszy to powolne duszenie na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika. Wtedy ciepło delikatnie wnika w przygotowywaną potrawę. Czas przyrządzania potrawy jest dłuższy, ale za to zyskasz większe spektrum smaków.
  • Druga metoda duszenia w patelni sautè Atlantis polega na dynamicznym, krótkim duszeniu, które ma za zadanie maksymalnie szybko wprowadzić dużą ilość ciepła w potrawę, by była miękka w kilkanaście minut. Wtedy patelnię podgrzewa się na większej mocy palnika, czy płomienia i inaczej rozplanowuje się dodawanie poszczególnych składników potrawy.
  • Ta metoda duszenia może łączyć się z podpiekaniem i zapiekaniem potraw w piekarniku, co daje jeszcze ciekawsze efekty smakowe.

Hermetycznie spawane
uchwyty, czyli o tym,
jak Demeyere dba o higienę

  • Demeyere to jeden z niewielu producentów stalowych naczyń, który nie idzie na kompromisy i nie oszczędza na materiale. Tu liczy się każdy detal i każdy element. Uchwyty patelni sauté są tu tak samo ważne, jak dno, czy perfekcyjnie przylegające pokrywki.
  • Między spawane próżniowo uchwyty a ścianki patelni nigdy nie dostaną się drobnoustroje i nie rozwiną się bakterie.
  • Trwałość uchwytów naczyń Demeyere stała się już dawno legendarna.

  • Producent gwarantuje, że nienagrzewające się, kute, spawane próżniowo uchwyty nie tylko nie wykrzywią się, nie wypaczą, ale i nie poluzują się, czy oderwą.
  • Konstrukcja uchwytu ma ogromne znaczenie w przypadku zawodowych kucharzy, którzy wiele godzin dziennie zaciskają dłoń na stalowym uchwycie.
  • Marka Demeyere tak obmyśliła uchwyty swoich naczyń z serii Atlantis, że nie tamują przepływu krwi w dłoni gotującego.

Stal Silvinox nigdy
nie pożółknie - intrygujący
wynalazek marki Demeyere

  • Demeyere opatentował srebrzysto-białą stal Silvinox®, która zawsze jasna, gdyż pozbawioną ją mikroelementów żelaza. Stal nie zmieni barwy pod wpływem ciepła kuchenki, czy piekarnika.
  • Stal Silvinox® jest higieniczna. W minimalnym stopniu łapie odcisków palców, tym samym na powierzchnię naczyń nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach, czy surowych produktach.

Specjalista mówi o używaniu
i konserwacji patelni sauté
Atlantis marki Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Smażąc, czy dusząc na patelni Atlantis Demeyere, używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe patelnie Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie patelni Atlantis trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Na stalowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli patelnia trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.