Zaginiona Atlantyda kojarzy się z niezwykle rozwiniętą technologicznie cywilizacją. Nas z kolei zastanawia, czy była równie doskonale zaawansowana kulinarnie? Belgijski producent luksusowych, stalowych naczyń wyraźnie wie coś na ten temat, gdyż nazwał serię swoich kultowych naczyń - Atlantis.
Demeyere słynie z patentów, które na nowo definiują poziom smażenia, duszenia i pieczenia potraw na stalowych patelniach. 7-warstwowy, niezwykle odporny na przegrzanie szkielet, tworzący ścianki i dno głębokiej patelni do serwowania, dzięki inżynierom marki Demeyere i testującym jej produkty najsłynniejszym kucharzom świata, okazuje się być nie do pokonania. Głęboka patelnia genialnie szybko i sprawnie rozgrzewa się, dystrybuuje ciepło tak równomiernie, że nie musisz tracić ani czasu, ani energii na dogrzewanie jej w czasie pracy.
Dzięki technologii Demeyere możesz wyraźnie zmniejszyć zużycie energii na każdym typie kuchenki - indukcyjnej, gazowej, ceramicznej, czy elektrycznej.
Naczynia Demeyere kuszą też niezwykle długą, bo aż 30-letnią gwarancją. Profesjonaliści z kolei mogą cieszyć się 10 latami gwarancji.
I jeszcze słowo o jednym wynalazku marki Demeyere - higienicznej, srebrzysto-białej stali Silvinox®, która nigdy nie zmieni koloru. Nawet wtedy, gdy będziesz używał patelni w piekarniku.
Na stalowej, głębokiej patelni Atlantis Demeyere usmażysz, udusisz i zapieczesz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie potrawy jednogarnkowe, bigosy, bogracze, leczo, risotto, itp. Udusisz w niej warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Ugotujesz w niej zupę lub ziemniaki. Możesz też podać na stół surówkę, czy sałatkę, a wtedy głęboka patelnia Atlantis zamieni się w wielką, stalową salaterkę.
Wygodna patelnia posłuży idealnie do zapiekania i podpiekania pyszności kuchni całego świata.
Pamiętaj, że stalową patelnię musisz KONIECZNIE wygrzać, by dało się na niej prosto i sprawnie smażyć. Niewygrzana sprawi, że wszystko do niej przywrze.
Warto być naszym Klientem. :) Spójrz na baner poniżej.
PATELNIA DO
DUSZONYCH MIĘS
PATELNIA DO
ZAPIEKANEK
PATELNIA DO
GULASZU I LECZO
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI
PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Głęboka patelnia Atlantis służy nie tylko do smażenia i duszenia, ale też do przyrządzania potraw jednogarnkowych, czy zapiekania. Może też służyć do tworzenia przeróżnych sosów, mas i kremów do tortów i ciast, czy ajerkoniaków. W głębokich patelniach Atlantis możesz dusić na dwa sposoby. Pierwszy to powolne duszenie na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika. Wtedy ciepło delikatnie wnika w przygotowywaną potrawę. Czas przyrządzania potrawy jest dłuższy, ale za to zyskasz większe spektrum smaków.
Druga metoda duszenia z użyciem patelni z serii Atlantis polega na dynamicznym, krótkim duszeniu, które ma za zadanie maksymalnie szybko wprowadzić dużą ilość ciepła w potrawę, by była miękka w kilkanaście minut. Wtedy patelnię podgrzewa się na większej mocy palnika, czy płomienia i inaczej rozplanowuje się dodawanie poszczególnych składników potrawy.
Głęboka patelnia z serii Atlantis może z powodzeniem pełnić też rolę klasycznego garnka.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH