Zaginiona Atlantyda kojarzy się z niezwykle rozwiniętą technologicznie cywilizacją. Nas z kolei zastanawia, czy była równie doskonale zaawansowana kulinarnie? Belgijski producent luksusowych, stalowych naczyń wyraźnie wie coś na ten temat, gdyż nazwał serię swoich kultowych naczyń - Atlantis.
Demeyere słynie z patentów, które na nowo definiują poziom smażenia, duszenia i pieczenia potraw na stalowych patelniach. 7-warstwowe, niezwykle odporne na przegrzanie dno głębokiej patelni szefa kuchni, dzięki inżynierom marki Demeyere i testującym jej produkty najsłynniejszym kucharzom świata, okazuje się być nie do pokonania. Głęboka patelnia genialnie szybko i sprawnie rozgrzewa się, dystrybuuje ciepło tak równomiernie, że nie musisz tracić ani czasu, ani energii na dogrzewanie jej w czasie pracy.
Dno Inductoseal® zawiera w sobie warstwy miedzi i srebra, które są najlepszymi na świecie przewodnikami ciepła. Dlatego patelnia szefa kuchni z linii Atlantis nie ma sobie równych, jeśli chodzi o tempo rozgrzewania, smażenia, czy duszenia i umiejętność kierowania ciepła w głąb przyrządzanych potraw. I to, co fascynuje kucharzy i metalurgów - dno Inductoseal® wytrzymuje przegrzanie do 600 stopni Celsjusza, co gwarantuje, że ten typ patelni Demeyere jest niemal niezniszczalny.
Dzięki technologii Demeyere możesz wyraźnie zmniejszyć zużycie energii na każdym typie kuchenki - indukcyjnej, gazowej, ceramicznej, czy elektrycznej.
Naczynia Demeyere kuszą też niezwykle długą, bo aż 30-letnią gwarancją. Profesjonaliści z kolei mogą cieszyć się 10 latami gwarancji.
I jeszcze słowo o jednym wynalazku marki Demeyere - higienicznej, srebrzysto-białej stali Silvinox®, która nigdy nie zmieni koloru. Nawet wtedy, gdy będziesz używał patelni w piekarniku.
Na stalowej patelni szefa kuchni z serii Atlantis Demeyere usmażysz i udusisz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie jajka, naleśniki, omlety (choć będzie nieco więcej problemu z ich przewracaniem), placki, warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Steków z patelni Atlantis nie zapomnisz! Tego typu stalowe patelnie pozwalają też na wygodne tworzenie, np., sosów do mięs, czy spaghetti.
Jeśli zażyczysz sobie dusić na stalowej patelni Demeyere Atlantis, dojdziesz do wniosku, że tak pysznych potraw jeszcze nie próbowałeś.
Pamiętaj, że stalową patelnię Atlantis trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Jak to zrobić, pokazuje nasz specjalista w filmie, który znajdziesz poniżej. Zapraszamy do oglądania!
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
DUSZONYCH POTRAW
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI
PATELNIA DO
RISOTTO
PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
W patelniach Atlantis możesz dusić na dwa sposoby. Pierwszy to powolne duszenie na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika, dzięki czemu zyskasz większe spektrum smaków. Druga metoda polega na dynamicznym, krótkim obsmażaniu, a później niedługim duszeniu.
Gdy mięso obsmaży się, białka zetną, pory zamkną się, a skórka obsmaży, stalowa patelnia szefa kuchni „uwolni” smażone mięso. Nie trzeba będzie go odrywać na siłę. Wystarczy delikatny ruch widelca, czy łopatki, by nawet najdelikatniejsze mięso drobiu lub szlachetnych gatunków ryb przewrócić na drugą stronę.
Opatentowana przez producenta srebrzysto-biała stal Silvinox® zawsze będzie jasna, gdyż pozbawioną ją mikroelementów żelaza. Skomplikowany proces udoskonalania stali sprawia, że naczynia Demeyere nigdy nie pociemnieją, nie zmienią barwy pod wpływem ciepła kuchenki, czy piekarnika.
Stal Silvinox® jest higieniczna. Nie rozwijają się na niej bakterie przenoszone na dłoniach, czy surowych produktach. Dzięki temu gotujesz ekstremalnie zdrowo.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH