Atlantis - Zaawansowany garnek ze stali szlachetnej, 4 litry, Ø 22 cm, Demeyere

1147
Produkt dostępny
wysyłka 3-5 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Ciągle nas zdumiewa, jak bardzo rozwinęła się technologia kulinarna. Kiedyś garnek był garnkiem i nie należało się po nim zbyt wiele spodziewać. Teraz garnek może stać się prawdziwym arcydziełem inżynierii kuchennej. Marką, która wyniosła naczynia do rangi luksusowego produktu Premium jest belgijska, rodzinna firma Demeyere. To, co Belgowie zrobili ze stalą szlachetną, stało się legendą w świecie niemal niezniszczalnych naczyń. Czym garnki Atlantis różnią się od klasycznych, stalowych naczyń? Zasadniczo wszystkim.

Ich grube, 7-warstwowe dno Inductoseal®, udoskonalone warstwami miedzi i srebra (czyli najlepszymi znanymi człowiekowi przewodnikami ciepła), wytrzymuje bez wypaczenia i przegrzania temperatury do 600 stopni Celsjusza. Potężne dno genialnie szybko i sprawnie przewodzi ciepło, rozprowadzając je po całym naczyniu. Garnek jest tak zbudowany, by ciepło nie uciekało na zewnątrz, a trafiało bezpośrednio w głąb potrawy. W efekcie gotujesz krócej i wiele zdrowiej, zużywając minimalną ilość energii.

Kolejny patent Demeyere, który wzbudził entuzjazm świata już w latach 60-tych XX wieku, to nieżółknąca, wiecznie srebrzysto-biała stal Silvinox®, która nie łapie odcisków palców, więc jest doskonale higieniczna.

Garnki Atlantis, które prędzej Ci się znudzą, niż zużyją, czy zniszczą, mają aż 30 lat gwarancji, co jak na stal jest zabezpieczeniem wręcz kosmicznym. Nawet profesjonalna kuchnia, w której naczynia przechodzą prawdziwe piekło, dostaje od Demeyere 10-letnią gwarancję.

Zaawansowane technologicznie naczynia Atlantis, dedykowane znawcom i pasjonatom gotowania, mają wiele zalet, o których przeczytasz poniżej. Warto tylko dodać, że garnki są dostosowane do każdego typu kuchenki, w tym indukcji. Możesz w nich gotować, dusić, smażyć. Naczynia Atlantis pokażą, co potrafią, również w piekarniku.

ZAAWANSOWANE NACZYNIA
ATLANTIS MARKI DEMEYERE
Z 30-LETNIĄ GWARANCJĄ

Demeyere atlantis garnek niski
  • uniwersalne garnki do gotowania, duszenia, smażenia oraz zapiekania potraw w piekarniku
  • na wszystkie typy kuchenek
  • doskonale szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki masywnemu, 7-warstwowemu dnu
  • spawane próżniowo dno i uchwyty
  • stalowa, masywna pokrywka
  • stal Silvinox zachowująca przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

GARNKI ATLANTIS DO UŻYWANIA
NA WSZYSTKICH KUCHENKACH
I W PIEKARNIKU

Kuchnia gazowa prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

Kuchnia elektryczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

Kuchnia ceramiczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

Kuchnia indukcyjna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

Do piekarnika prestizowa kuchnia v2

DO PIEKARNIKA

3 demeyere atlantis stalowy garnek z pokrywka 3litry 20cm lifestyle

GOTUJ POMYSŁOWO

  • W stalowym garnku Atlantis, marki Demeyere, przygotujesz pyszny farsz na pierogi z truskawkami. Później możesz ugotować w nim pierogi dla całej rodziny.
  • Oto nasz pomysł na przyrządzenie truskawkowego nadzienia. Możesz zmiksować owoce, dodać do nich cukier puder, czy drobny cukier trzcinowy, odparować z nich wilgoć (ten proces fachowo nazywa się redukowaniem), po czym wymieszać je z rozdrobnionym białym serem. Zyskasz w ten sposób puszystą, serowo-truskawkową masę.
  • Pierogi możesz polać pysznym, gorącym, truskawkowym musem. Surowe bądź mrożone truskawki dusisz w garnku tak długo, aż zyskają galaretowatą, podobną do dżemu konsystencję. Musisz tylko nieustannie mieszać je z cukrem, by truskawki nie przywarły do garnka.

Materiał

  • poddana elektrochemicznemu procesowi Silvinox stal szlachetna, która zawsze będzie srebrzysta
  • ścianki - stal szlachetna
  • grube, 7-warstwowe dno Inductoseal® - na wewnątrz i na zewnątrz stal szlachetna, w środku 2 mm warstwa miedzi, 2 warstwy srebra i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • spawane, kute, stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica garnka - 22 cm
  • średnica dna - 22 cm
  • pojemność - 4 l
  • wysokość ścianek - 11 cm
  • długość z uchwytami - 33,1 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

W NACZYNIACH ATLANTIS
MOŻESZ ZDROWO GOTOWAĆ
Z MINIMALNĄ ILOŚCIĄ WODY

1 pi%c4%99kne stalowe belgijskie naczynia atlantis demeyere

Istnieją na świecie marki, które są niemal organicznie złączone z pojęciem luksusu i wyrafinowanych technologii. Co specyficzne, takie firmy istnieją również w branży ekskluzywnego AGD, nie tylko w motoryzacji. Jedną z bardziej znanych jest belgijska marka Demeyere, producent zjawiskowych, stalowych naczyń.

Seria garnków i patelni Atlantis to na nowo odkryta technologiczna Atlantyda. Te naczynia są tak przesiąknięte pomysłowymi patentami marki Demeyere, że czasem zastanawiamy się, czy przypadkiem nie potrafią same gotować. To, co wyróżnia linię stalowych naczyń Atlantis, to fakt, że można w nich gotować z minimalnym dodatkiem wody. Albo i bez niej…

  • Arcy-zdrowemu gotowaniu z minimalną ilością wody sprzyja kilka rozwiązań zastosowanych w naczyniach Atlantis: potężne, 7-warstwowe dno, doskonale przylegające do brzegów naczyń stalowe pokrywki i taka konstrukcja garnka, która nie pozwala ciepłu uciec z naczynia, a kieruje je w głąb potrawy, co przyspiesza gotowanie o nawet 30% w stosunku do tradycyjnych stalowych naczyń.
  • Bardzo grube dno naczyń Atlantis, noszące nazwę Inductoseal®, stanowi szczyt osiągnięć inżynierii kulinarnej. Specjaliści pracujący w laboratoriach Demeyere opracowali specyficzną konstrukcję wielowarstwowego dna (o którym przeczytasz poniżej). Dno rozgrzewa się błyskawicznie i tak równomiernie emituje ciepło, że w kilka chwil garnek jest gorący aż po same brzegi. I to w największym stopniu wpływa na umiejętność naczyń Atlantis, które gotują w niewielkiej ilości wody. Lub bez niej.
  • Drugi element wspomagający zdrowe gotowanie w minimalnej ilości wody, to ciężkie, stalowe pokrywki, które nie wypuszczają z naczynia pary wodnej. Dzięki niej potrawy są doskonale nawilżane, zostają w nich wszelkie wartości odżywcze, witaminy i minerały.
  • Wystarczy, dosłownie, szklanka wody, by ugotować garnek ziemniaków dla całej rodziny. Musisz jedynie, od czasu do czasu, zajrzeć do środka i sprawdzić poziom wody.
  • O ile w niewielkiej ilości wody można gotować w różnych naczyniach klasy Premium, o tyle umiejętność gotowania bez wody jest znamienna dla bardzo niewielu produktów kilku najlepszych marek na świecie.
  • Na czym polega gotowanie niemal bez wody? Umyj warzywa, włóż je do garnka i przykryj go pokrywką. Nagrzej mocno garnek Atlantis, po czym zmniejsz moc palnika do minimum. Po kilkunastu minutach możesz się cieszyć ultra zdrowym posiłkiem. Naczynie Demeyere ugotuje warzywa, bazując na śladowej ilości wody, która została na nich po umyciu. Może zdarzyć się, że odlejesz jeszcze nieco wody z ugotowanych warzyw. Zaskakujące, prawda?
  • Wypróbowaliśmy obie sugestie producenta i możemy powiedzieć, że efekty były zdumiewające. Nie musisz się obawiać, że zniszczysz sobie garnek, bo naczynia Atlantis są niezwykle odporne na wypaczenie i przegrzanie aż do temperatury 600 stopni Celsjusza.

POTĘŻNE DNO INDUCTOSEAL
I GRUBE ŚCIANKI NACZYŃ, CZYLI
SZYBKIE GOTOWANIE

  • Demeyere to jeden z niewielu producentów stalowych naczyń, który nie idzie na kompromisy i nie oszczędza na materiale. Dlatego luksusowe, stalowe naczynia Atlantis są ciężkie i bardzo potężne.
  • Garnki Atlantis wyposażono w niezwykle grube, wielowarstwowe, zaawansowane technologicznie dno Inductoseal®, które składa się z 7 hermetycznie łączonych, idealnie współpracujących warstw: stali szlachetnej, dwóch warstw srebra dzielonych potężnym pasem miedzi oraz tworzącego właściwe dno naczynia, opatentowanego przez Demeyere, trójwarstwowego stopu TriplInduc®.
2 grube dno stalowych naczy%c5%84 atlantis demeyere
3 spawane pr%c3%b3%c5%bcniowo uchwyty serii garnk%c3%b3w atlantis demeyere

  • Warto zwrócić uwagę, że miedź i srebro to najlepsze na świecie przewodniki ciepła. Nieprzypadkowo znalazły się w dnach ekskluzywnych naczyń z serii Atlantis, które należą do klasy produktów Super Premium.
  • Od konstrukcji dna naczynia zależy genialna dystrybucja ciepła, szybkie tempo gotowania i ogromna ilość zakumulowanej energii potrzebnej do przyrządzania potraw.
  • Dno garnków idealnie rozprowadza ciepło po grubych, stalowych ściankach naczyń. W efekcie - gotuje się z użyciem minimalnej ilości energii.

STAL SILVINOX NIGDY
NIE POŻÓŁKNIE - INTRYGUJĄCY
WYNALAZEK MARKI DEMEYERE

  • Pokażemy Ci jeszcze jeden wynalazek, który powstał w niezwykle zaawansowanych laboratoriach belgijskiej marki Demeyere. To fenomen, który kusi nawet największe sławy kulinariów. Mówimy o opatentowanej przez producenta koncepcji srebrzysto-białej stali Silvinox®.
  • Ta futurystyczna technologia powstała w latach 60-tych XX wieku i do dziś Demeyere nie doczekało się konkurencji.
  • Niezwykle estetyczna stal Silvinox® będzie zawsze srebrzysto-biała z racji faktu, że pozbawioną ją mikroelementów żelaza. Skomplikowany, elektrochemiczny proces udoskonalania stali sprawia, że naczynia Demeyere nigdy nie pociemnieją, nie zmienią barwy pod wpływem ciepła kuchenki, czy piekarnika.
  • Stal Silvinox® ma jeszcze jedną, zaskakującą cechę - jest niezwykle higieniczna. Dzięki wynalazkowi Demeyere można mówić tu o stali ze swoistym faktorem antybakteryjnym.
  • Stal Demeyere nie łapie odcisków palców, tym samym na powierzchnię naczyń nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach. To szczególnie istotne dla zachowania najbardziej restrykcyjnych standardów zdrowego gotowania.
  • Belgijski producent jest maniakiem higieny. Zakłada, że naczynia mają idealnie wyglądać i służyć przez całe dekady.
4 srebrzysta stal silvinox serii naczy%c5%84 atlantis demeyere

SPECJALISTA MÓWI O UŻYWANIU
I KONSERWACJI NACZYŃ
ATLANTIS MARKI DEMEYERE

Stalowe utensylia prestizowa kuchnia v2

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

Myc w zmywarce prestizowa kuchnia v2

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

Nie do lodowki prestizowa kuchnia v2

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

Kuchenne rekawice prestizowa kuchnia v2

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

5 doskonale funkcjonalne naczynia atlantis demeyere

  • Kuchnia gazowa może, niestety, brudzić naczynia Atlantis z racji tłustego paliwa, jakim jest gaz. Choć sama stal Silvinox® nie przestanie być srebrzysto-biała, jednak gaz może ją naznaczyć tłustymi plamami. Pamiętaj, by dokładnie myć naczynia również z zewnątrz.
  • Stal Silvinox® łatwo utrzymać w czystości. Od czasu do czasu użyj do mycia płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz w wysuwanym panelu z prawej strony ekranu.
  • Uchwyty garnka Atlantis nagrzeją się, jeśli wstawisz naczynie do piekarnika.
  • W stalowych garnkach Atlantis możesz przechowywać jedzenie przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie wstawiaj jednak stalowych naczyń do lodówki.
  • Garnki Demeyere rozgrzewają się błyskawicznie i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie gotować i dusić. Można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania garnka może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu i mocy kuchenki.