Atlantis - Zaawansowana, głęboka, stalowa patelnia szefa kuchni + pokrywka, Ø 24 cm, Demeyere

1249 Promocyjnie 1124
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Zaginiona Atlantyda kojarzy się z niezwykle rozwiniętą technologicznie cywilizacją. Nas z kolei zastanawia, czy była równie doskonale zaawansowana kulinarnie? Belgijski producent luksusowych, stalowych naczyń wyraźnie wie coś na ten temat, gdyż nazwał serię swoich kultowych naczyń - Atlantis.

Demeyere słynie z patentów, które na nowo definiują poziom smażenia, duszenia i pieczenia potraw na stalowych patelniach. 7-warstwowe, niezwykle odporne na przegrzanie dno głębokiej patelni szefa kuchni, dzięki inżynierom marki Demeyere i testującym jej produkty najsłynniejszym kucharzom świata, okazuje się być nie do pokonania. Głęboka patelnia genialnie szybko i sprawnie rozgrzewa się, dystrybuuje ciepło tak równomiernie, że nie musisz tracić ani czasu, ani energii na dogrzewanie jej w czasie pracy.

Dno Inductoseal® zawiera w sobie warstwy miedzi i srebra, które są najlepszymi na świecie przewodnikami ciepła. Dlatego patelnia szefa kuchni z linii Atlantis nie ma sobie równych, jeśli chodzi o tempo rozgrzewania, smażenia, czy duszenia i umiejętność kierowania ciepła w głąb przyrządzanych potraw. I to, co fascynuje kucharzy i metalurgów - dno Inductoseal® wytrzymuje przegrzanie do 600 stopni Celsjusza, co gwarantuje, że ten typ patelni Demeyere jest niemal niezniszczalny.

Dzięki technologii Demeyere możesz wyraźnie zmniejszyć zużycie energii na każdym typie kuchenki - indukcyjnej, gazowej, ceramicznej, czy elektrycznej.

Naczynia Demeyere kuszą też niezwykle długą, bo aż 30-letnią gwarancją. Profesjonaliści z kolei mogą cieszyć się 10 latami gwarancji.

I jeszcze słowo o jednym wynalazku marki Demeyere - higienicznej, srebrzysto-białej stali Silvinox®, która nigdy nie zmieni koloru. Nawet wtedy, gdy będziesz używał patelni w piekarniku.

Na stalowej patelni szefa kuchni z serii Atlantis Demeyere usmażysz i udusisz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie jajka, jajecznica, naleśniki, omlety (choć będzie nieco więcej problemu z ich przewracaniem), placki, warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Steków z patelni Atlantis nie zapomnisz! Tego typu stalowe patelnie pozwalają też na wygodne tworzenie, np., sosów do mięs, czy spaghetti.

Jeśli zażyczysz sobie dusić na stalowej patelni Demeyere Atlantis, dojdziesz do wniosku, że tak pysznych potraw jeszcze nie próbowałeś.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię Atlantis trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Jak to zrobić, pokazuje nasz specjalista w filmie, który znajdziesz poniżej. Zapraszamy do oglądania!

  • Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym Krystian pokazuje, jak w prosty sposób wygrzać stalową patelnię, którą właśnie wyjąłeś z pudełka.
  • Dzięki wygrzaniu patelnia wiele szybciej zacznie sprawnie smażyć i po niedługim czasie zyska naprawdę zjawiskowe właściwości (będziesz mógł przygotować na niej nawet najdelikatniejsze potrawy).
  • W filmie znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Liczymy, że ta wiedza pomoże Ci wygrzać każde stalowe naczynie klasy Premium, które znajdziesz w naszym sklepie.

patelnia Atlantis Demeyere
w skrócie

  • głębokie patelnie do duszenia, smażenia oraz zapiekania potraw w piekarniku
  • na wszystkie typy kuchenek
  • doskonale szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki masywnemu, 7-warstwowemu dnu
  • spawane próżniowo dno i uchwyty
  • stalowa, masywna pokrywka
  • stal Silvinox zachowująca przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • poddana elektrochemicznemu procesowi Silvinox stal szlachetna, która zawsze będzie srebrzysta
  • ścianki - stal szlachetna
  • grube, 7-warstwowe dno Inductoseal® - na wewnątrz i na zewnątrz stal szlachetna, w środku 2 mm warstwa miedzi, 2 warstwy srebra i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • spawane, kute, stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica patelni - 24 cm
  • średnica dna - 24 cm
  • wysokość ścianek - 5,8 cm
  • długość całkowita z uchwytami - 51,7 cm
  • pojemność - 2,8 l
  • waga - 3,41 kg

Patelnie Atlantis do używania
na wszystkich kuchenkach
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Na patelniach Atlantis
możesz zdrowo smażyć
z minimalną ilością tłuszczu

W patelniach Atlantis możesz dusić na dwa sposoby. Pierwszy to powolne duszenie na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika, dzięki czemu zyskasz większe spektrum smaków. Druga metoda polega na dynamicznym, krótkim obsmażaniu, a później niedługim duszeniu.

Gdy mięso obsmaży się, białka zetną, pory zamkną się, a skórka obsmaży, stalowa patelnia szefa kuchni „uwolni” smażone mięso. Nie trzeba będzie go odrywać na siłę. Wystarczy delikatny ruch widelca, czy łopatki, by nawet najdelikatniejsze mięso drobiu lub szlachetnych gatunków ryb przewrócić na drugą stronę.

 

Hermetycznie spawane
dno i uchwyty patelni -
higiena w kuchni

  • Od konstrukcji dna patelni szefa kuchni zależy dystrybucja ciepła, szybkie tempo smażenia, duszenia i pieczenia. Hermetycznie spawane dno patelni Atlantis pozwala wykorzystać jej talenty przy minimalnym użyciu energii.
  • Producent gwarantuje, że nienagrzewające się, kute, spawane próżniowo uchwyty nie tylko nie wykrzywią się, nie wypaczą, nie poluzują się, czy oderwą.
  • Uchwyty są tak pomyślane, by nie tamowały przepływu krwi w dłoni, co jest szczególnie cenione wśród profesjonalnych kucharzy.
  • Między spawane próżniowo uchwyty, a ścianki patelni nie dostaną się drobnoustroje i nie rozwiną się bakterie.

Stal Silvinox nigdy
nie pożółknie - intrygujący
wynalazek marki Demeyere

Opatentowana przez producenta srebrzysto-biała stal Silvinox® zawsze będzie jasna, gdyż pozbawioną ją mikroelementów żelaza. Skomplikowany proces udoskonalania stali sprawia, że naczynia Demeyere nigdy nie pociemnieją, nie zmienią barwy pod wpływem ciepła kuchenki, czy piekarnika.

Stal Silvinox® jest higieniczna. Nie rozwijają się na niej bakterie przenoszone na dłoniach, czy surowych produktach. Dzięki temu gotujesz ekstremalnie zdrowo.

Specjalista mówi o używaniu
i konserwacji głębokich patelni
Atlantis marki Demeyere

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Smażąc, czy dusząc na patelni Atlantis Demeyere, używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe patelnie Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie patelni Atlantis trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Na stalowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli patelnia trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.