• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Inocuivre - Miedziana patelnia do serwowania, stalowe uchwyty, Ø 24 cm, De Buyer

2125
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2 125 zł
Produkt dostępny
na zamówienie - poprosimy Cię o przedpłatę
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Francuska marka De Buyer już na początku swojego istnienia, w latach 30-tych XIX wieku, założyła, że luksusowe patelnie muszą służyć całymi dekadami, być proste w obsłudze i możliwie najbardziej uniwersalne.

Obecnie bardzo popularny, a zdrowy trend w świecie kulinariów zakłada, że patelnię wykorzystuje się nie tylko na kuchence, ale i w piekarniku. Głębokie patelnie do serwowania z miedziano-stalowej serii Inocuivre, marki De Buyer, spełniają powyższy warunek. Smażą, duszą, pieką i zapiekają potrawy w piekarniku. Wszystko po to, by Twoja dieta była możliwie urozmaicona, potrawy intrygujące i przyrządzone w możliwie najzdrowszy sposób. Wyposażone w stalowe pokrywki patelnie pozwalają, rzecz jasna, wygodnie serwować pyszności wprost na stół.

Światowej klasy producenci bardzo świadomie proponują swoim Klientom patelnie z dwoma krótkimi uchwytami, zakładając, że smażenie jest „passé” - raz, średnio zdrowe, a przy okazji dość monotonne. Dlatego patelnia musi być możliwie wszechstronna i świetnie służyć również w piekarniku.

Głębokie patelnie nagrzewają się błyskawicznie, genialnie dystrybuują ciepło i przekazują je w głąb przyrządzanych potraw. To wszystko zasługa miedzi, która jest jednym z najlepszych na świecie przewodników ciepła. Dzięki niej oszczędzisz mnóstwo energii i czasu potrzebnych do tworzenia nawet skomplikowanych dań.

By potrawy nie miały kontaktu z miedzią, wszystkie patelnie z serii Inocuivre stworzone są w środku z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.

Warto zwrócić uwagę, że De Buyer zastosował złote proporcje, konstruując swoje głębokie patelnie do serwowania tak, by miedź stanowiła 90%, a stal 10% całego szkieletu. Ścianki o grubości 2 mm to sprawdzony przez mistrzów kuchni standard.

Linia miedzianych naczyń Inocuivre marki De Buyer działa na kuchence gazowej, elektrycznej i ceramicznej. Jeśli chcesz, by Twoja wytworna, miedziana patelnia mogła działać na indukcji, musisz dokupić do niej adapter. Znajdziesz go na dole strony.

Na głębokiej patelni usmażysz i udusisz dosłownie wszystko. Aż prosi się, by zrobić na niej sos do spaghetti, udusić mięso na gulasz, czy przygotować pieczeń. Możesz również przygotować na niej jajka sadzone, naleśniki, omlety i placki (choć będzie nieco więcej problemu z ich przewracaniem). Pieczonych przysmaków z tej patelni nie zapomnisz!

 

Poniżej znajdziesz nasz film o miedzianych naczyniach De Buyer, w którym zdradzamy wszelkie ich tajniki. Obejrzyj koniecznie!

2125

Zobacz, do czego wykorzystasz
patelnię do duszenia i serwowania
Inocuivre De Buyer

PATELNIA DO
DUSZONYCH MIĘS

PATELNIA DO
ZAPIEKANEK

PATELNIA DO 
GULASZU I LECZO 

PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS

PATELNIA DO
POTRAW Z RYB

PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW

PATELNIA DO
SOSÓW

PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI

PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW

Obejrzyj filmy
o miedzianych naczyniach

  • Wyjątkowość przejawia się bardzo wielorako. Raz za sprawą wyśmienitego designu, innym razem za sprawą kultowego producenta albo luksusowego materiału.
  • W przypadku francuskich, miedzianych naczyń De Buyer każda z powyższych kategorii spełnia się w najwyższym stopniu. Kiedy zobaczyliśmy je, wiele lat temu, po raz pierwszy, wiedzieliśmy, że na stałe zagoszczą w kuchniach wielu Polaków. I nie pomyliliśmy się. Miedziane garnki i patelnie De Buyer zyskują miano kultowych.
  • W naszym filmie Krystian opowie o kilku liniach naczyń tego wyśmienitego producenta.

  • Miedziane naczynia potrafią więcej, niż jakiekolwiek znane człowiekowi garnki, czy patelnie. Byś jednak już od początku czuł wielką frajdę płynącą z tej kulinarnej przygody, wygrzej swoje miedziane cuda.
  • Jak to zrobić? W naszym filmie poznasz odpowiedź na 7 kluczowych pytań dotyczących wygrzewania miedzianych garnków i patelni.
  • Proces jest prosty, a daje naprawdę wyśmienite efekty.

patelnia Inocuivre de Buyer
w skrócie

  • patelnie firmy istniejącej od 1830 roku to synonim luksusu i prestiżu
  • ręczno-mechaniczny proces produkcji
  • genialna dystrybucja ciepła zapewnia szybkie smażenie
  • patelnie do smażenia, pieczenia, zapiekania
  • na zewnątrz miedź, wewnątrz stal szlachetna
  • uchwyt z odlewanej stali
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne

Materiał

  • szkielet z miedzi
  • wewnątrz - stal szlachetna AISI 304
  • uchwyt - odlew stali

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 22 cm
  • pojemność - 3 litry
  • wysokość ścianek - 7,5 cm
  • długość z uchwytami - 36,5 cm
  • waga - 2,4 kg

Miedziane patelnie de Buyer -
mistrzowie łatwego smażenia

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nim naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Rozbudowana linia naczyń
Inocuivre de Buyer
dla prawdziwie gotujących

  • Miedziane naczynia francuskiej marki De Buyer były i są nadal produkowane we Francji.
  • Garnki, rondle i patelnie tej kultowej już dziś firmy powstają w ręczno-mechanicznym procesie produkcji.
  • Technologie nawiązują do metod opracowanych już w latach 30-tych XIX wieku.
  • Każde miedziane naczynie marki De Buyer jest ręcznie polerowane i wykańczane. Wszystko po to, by zapewnić Klientom produkt najwyższej klasy.

Elegancja stali i moc miedzi,
czyli o materiałach francuskich
patelni Inocuivre de Buyer

  • Luksusowe patelnie do serwowania z linii Inocuivre zostały stworzone w 90% z czystej miedzi. Ich wnętrza wykonano z nierdzewnej, kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.
  • Ścianki patelni mają grubość 2 mm, co pozwala generować ogromne ilości ciepła kierowane w głąb potraw.
  • Miedź ma wyśmienite właściwości termiczne, nagrzewa się błyskawicznie i niezwykle długo trzyma ciepło. Porównywana jest w tym względzie jedynie ze srebrem.
  • Markowe, tworzone w Europie miedziane patelnie mają wewnątrz stal, byś nie zatruł się metalami ciężkimi, wchodzącymi w reakcje z potrawami.
  • Nitowane uchwyty naczyń serii Inocuivre powstały z odlewu stali, co zapewniło im ekstremalną odporność na odkształcenia.
  • Z używania tych doskonałych miedzianych patelni będą, niestety, musieli zrezygnować alergicy uczuleni na chrom lub nikiel.

 

Miedziane patelnie de Buyer
będą wiernie służyły
całym pokoleniom gotujących

  • Fenomen miedzianych naczyń polega na tym, że są, zasadniczo, niezniszczalne. Wytrwają całymi dekadami.
  • W kuchniach na całym świecie można spotkać głębokie patelnie De Buyer, które liczą sobie, nawet, ponad 120 lat. Nadal doskonale wyglądają i służą kolejnym pokoleniom amatorów wyjątkowych smaków.
  • Linia naczyń Inocuivre dostarczana jest na zamówienie Klienta – to nie są patelnie produkowane masowo. De Buyer wychodzi z założenia, że jego garnki i patelnie powinny trafiać w ręce tych, którzy prawdziwie docenią ich moc.

Specjalista podpowiada,
jak używać patelni de Buyer,
by cieszyły całymi dekadami

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Miedzianych patelni De Buyer pod żadnym pozorem nie myj w zmywarce!
  • Myje je ręcznie z dodatkiem płynu do mycia naczyń (z ewentualnym dodatkiem kwasku cytrynowego).
  • Do polerowania naczyń możesz wykorzystać pastę De Buyer (nigdy ścierne pasty z grudkami). Miedziane naczynia możesz czyścić na wiele domowych sposobów - o nich w naszym artykule.
  • Przed pierwszym użyciem wygrzej patelnię, jak pokazaliśmy w filmie.
  • Niezależnie od typu kuchenki, rozgrzewaj patelnie na małej mocy palnika. Właściwy proces smażenia przeprowadzaj z kolei na minimalnej mocy. Nie ma na świecie materiału, który rozgrzewa się tak szybko i sprawnie, jak miedź.
  • Miedź w trakcie jej używania będzie ciemnieć. To naturalny proces.
  • W naczyniach De Buyer nie wolno przechowywać potraw w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.

Produkty pasujące
do patelni do serwowania
De Buyer z linii Inocuivre