Francuska marka De Buyer już na początku swojego istnienia, w latach 30-tych XIX wieku, założyła, że luksusowe patelnie muszą służyć całymi dekadami, być proste w obsłudze i możliwie najbardziej uniwersalne.
Obecnie bardzo popularny, a zdrowy trend w świecie kulinariów zakłada, że patelnię wykorzystuje się nie tylko na kuchence, ale i w piekarniku. Klasyczne patelnie z miedziano-stalowej serii Inocuivre, marki De Buyer, spełniają powyższy warunek, choć i tak najczęściej goszczą na kuchence. Pamiętaj, że pieką i zapiekają z równie wielką pasją i temperamentem, jak smażą.
Choć współcześnie na smażeniu „nie zostawia się suchej nitki”, wielu krytykuje je jako szczególnie niezdrowe, w przypadku luksusowych technologii i właściwości doskonale przewodzących ciepło materiałów ten problem się minimalizuje.
Na luksusowej patelni De Buyer możesz smażyć ulubione mięsa, ryby, owoce morza, czy warzywa w bardzo krótkim czasie i na niewielkiej ilości dobrych jakościowo olejów. Dzięki miedzi patelnie są w stanie działać w bardzo wysokim, a bezpiecznym dla ich konstrukcji zakresie temperatur, więc smażenie jest wiele krótsze, niż na innych, trudniej nagrzewających się patelniach.
Miedź, która jest jednym z najlepszych na świecie przewodników ciepła, rozgrzewa się błyskawicznie, genialnie dystrybuuje ciepło i przekazuje je w głąb przyrządzanych potraw. Smaki mięs smażonych na klasycznych patelniach Inocuivre, marki De Buyer, są równie doskonałe, jak te z francuskich restauracji.
By potrawy nie miały kontaktu z miedzią, wszystkie patelnie z serii Inocuivre stworzone są w środku z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.
Warto zwrócić uwagę, że De Buyer zastosował złote proporcje, konstruując swoje klasyczne patelnie tak, by miedź stanowiła 90%, a stal 10% całego szkieletu. Ścianki o grubości 2 mm to sprawdzony przez mistrzów kuchni standard, który pozwala smażyć, dusić i zapiekać w najbardziej optymalnych warunkach i temperaturach.
Linia miedzianych naczyń Inocuivre marki De Buyer działa na kuchence gazowej, elektrycznej i ceramicznej. Jeśli chcesz, by Twoja wytworna, miedziana patelnia mogła działać na indukcji, musisz dokupić do niej adapter. Znajdziesz go na dole strony.
Na miedzianej, klasycznej patelni usmażysz dosłownie wszystko. Udadzą się na niej wyśmienicie jajka, naleśniki, omlety, placki, warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby, czy owoce morza. Steków, czy kotletów siekanych z tej patelni nie zapomnisz!
Poniżej znajdziesz nasz film o miedzianych naczyniach De Buyer, w którym zdradzamy wszelkie ich tajniki. Obejrzyj koniecznie!
PATELNIA DO STEKÓW
I TŁUSTYCH MIĘS
PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS
PATELNIA DO HAMBURGERÓW
I MIELONYCH MIĘS
PATELNIA DO
SMAŻENIA RYB
PATELNIA DO
PLACKÓW
PATELNIA DO
NALEŚNIKÓW
PATELNIA DO
OMLETÓW
PATELNIA DO
SADZONYCH JAJEK
PATELNIA DO
CIAST I PIZZY
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nim naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Miedziane naczynia francuskiej marki De Buyer były i są nadal produkowane we Francji. Garnki, rondle i patelnie tej kultowej już dziś firmy powstają w ręczno-mechanicznym procesie produkcji. Technologie nawiązują do metod opracowanych już w latach 30-tych XIX wieku.
Każde miedziane naczynie marki De Buyer jest ręcznie polerowane i wykańczane. Wszystko po to, by zapewnić Klientom produkt najwyższej klasy.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH