Francuska marka De Buyer już na początku swojego istnienia, w latach 30-tych XIX wieku, założyła, że luksusowe patelnie muszą służyć całymi dekadami, być proste w obsłudze i możliwie najbardziej uniwersalne.
Obecnie bardzo popularny, a zdrowy trend w świecie kulinariów zakłada, że patelnię wykorzystuje się nie tylko na kuchence, ale i w piekarniku. Głębokie patelnie szefa kuchni z miedziano-stalowej serii Inocuivre, marki De Buyer, spełniają powyższy warunek. Smażą, duszą, pieką i zapiekają potrawy w piekarniku. Wszystko po to, by Twoja dieta była możliwie urozmaicona, potrawy intrygujące i przyrządzone w możliwie najzdrowszy sposób.
Głębokie patelnie szefa kuchni nagrzewają się błyskawicznie, genialnie dystrybuują ciepło i przekazują je w głąb przyrządzanych potraw. To wszystko zasługa miedzi, która jest jednym z najlepszych na świecie przewodników ciepła. Dzięki niej oszczędzisz mnóstwo energii i czasu potrzebnych do tworzenia nawet skomplikowanych dań.
By potrawy nie miały kontaktu z miedzią, wszystkie patelnie z serii Inocuivre stworzone są w środku z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.
Warto zwrócić uwagę, że De Buyer zastosował złote proporcje, konstruując swoje głębokie patelnie tak, by miedź stanowiła 90%, a stal 10% całego szkieletu. Ścianki o grubości 2 mm to sprawdzony przez mistrzów kuchni standard, który pozwala smażyć, dusić i zapiekać w najbardziej optymalnych warunkach i temperaturach.
Linia miedzianych naczyń Inocuivre marki De Buyer działa na kuchence gazowej, elektrycznej i ceramicznej. Jeśli chcesz, by Twoja wytworna, miedziana patelnia mogła działać na indukcji, musisz dokupić do niej adapter. Znajdziesz go na dole strony.
Na głębokiej patelni usmażysz i udusisz dosłownie wszystko. Aż prosi się, by zrobić na niej sos do spaghetti, udusić mięso na gulasz, czy przygotować pieczeń. Możesz również przygotować na niej jajka sadzone, naleśniki, omlety i placki (choć będzie nieco więcej problemu z ich przewracaniem). Pieczonych przysmaków z tej patelni nie zapomnisz!
Poniżej znajdziesz nasz film o miedzianych naczyniach De Buyer, w którym zdradzamy wszelkie ich tajniki. Obejrzyj koniecznie!
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
DUSZONYCH POTRAW
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI
PATELNIA DO
RISOTTO
PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nim naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Miedziane naczynia francuskiej marki De Buyer były i są nadal produkowane we Francji. Garnki, rondle i patelnie tej kultowej już dziś firmy powstają w ręczno-mechanicznym procesie produkcji. Technologie nawiązują do metod opracowanych już w latach 30-tych XIX wieku.
Każde miedziane naczynie marki De Buyer jest ręcznie polerowane i wykańczane. Wszystko po to, by zapewnić Klientom produkt najwyższej klasy.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH