Inocuivre - Miedziany rondel ze stalowym uchwytem, 3,3 litra, Ø 20 cm, De Buyer

1229
Produkt dostępny
na zamówienie - poprosimy Cię o przedpłatę
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Marka De Buyer, choć ma za sobą gigantyczną tradycję (powstała w 1830 roku), która często zobowiązuje do dość konserwatywnego podejścia do swoich produktów, okazała się być jednak na wskroś nowoczesna. Jej miedziane garnki zostały tak udoskonalone, by mogli z nich korzystać najwięksi smakosze i ci, którzy dopiero zaczynają przygodę z luksusowymi naczyniami. Wnętrza miedzianych rondli z serii Inocuivre, marki De Buyer, stworzone są z kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304. To gwarantuje doskonałe smaki i bezpieczne gotowanie - potrawy nie mają kontaktu z miedzią.

Korzystając z naczyń De Buyer, nauczysz się gotować jak prawdziwi mistrzowie kuchni. Użyjesz minimalnej ilości energii, by stworzyć doskonale smakujące i zdrowe potrawy. Ponieważ akumulowane przez miedziano-stalowe rondle ciepło trafia bezpośrednio w głąb przyrządzanego dania, gotujesz wiele szybciej, w wyższym zakresie temperatur, zachowując wszelkie wartości odżywcze potrawy.

Fenomen naczyń Inocuivre De Buyer polega na tym, że każdy rondel zbudowany jest w 90% z czystej miedzi, a w 10% ze stali. Warto wiedzieć, że ścianki garnków mają z reguły 2 mm grubości. Tylko najmniejsze garnuszki mają 1,5 mm ścianki. To złote proporcje, które zachowują najlepsi producenci miedzianych naczyń.

Na każdym etapie produkcji tych niezwykle urokliwych, stylowych i ponadczasowych (bo nie chcą się zniszczyć) naczyń jest człowiek. To, między innymi, świadczy o wielkiej dbałości marki De Buyer o najdrobniejsze nawet detale.

W miedzianych rondlach Inocuivre możesz wykorzystać każdą metodę gotowania, smażenia, duszenia, pieczenia i podpiekania potraw w piekarniku. Jedyny mankament – ta seria naczyń nie nadaje się na kuchnię indukcyjną.

Miedziane rondle dla tych,
dla których smak znaczy wszystko -
linia Inocuivre de Buyer

  • naczynia firmy istniejącej od 1830 roku to synonim luksusu i prestiżu
  • ręczno-mechaniczny proces produkcji
  • genialna dystrybucja ciepła
  • rondle do gotowania, duszenia, pieczenia, zapiekania
  • na zewnątrz miedź, wewnątrz stal szlachetna
  • uchwyt z odlewanej stali
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne

Zupy, sosy i przystawki
w miedzianym rondlu de Buyer
czyli aksamitne smaki

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

GOTUJ POMYSŁOWO

  • Francuski, miedziany rondel marki De Buyer, z kolekcji Inocuivre, jest stworzony do gotowania w nim, m.in, przeróżnych wykwintnych zup i sosów.
  • Spróbuj przyrządzić w nim subtelną, sezonową zupę dyniową.
  • Musisz pamiętać, że dynię gotuje się bez pestek, które są gorzkie i mogłyby zepsuć delikatny smak zupy.
  • Ugotowaną dynię zmiksuj, połącz z bulionem, dodaj estragonu, majeranku, czosnku.
  • Tym, którzy cenią sobie ciekawe, nieco złamane smaki, polecamy też tarty imbir.
  • Zupę udekoruj uprażonymi na patelni suszonymi pestkami dyni.

Materiał

  • szkielet z miedzi
  • wewnątrz - stal szlachetna AISI 304
  • uchwyt - odlew stali

Wymiary

  • średnica rondla od brzegu do brzegu - 20 cm
  • średnica dna rondla (przestrzeń robocza) - 18,5 cm
  • pojemność - 3,3 litra
  • wysokość ścianek - 10,7 cm
  • długość z uchwytem - 38,7 cm
  • waga - 1,92 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Rozbudowana linia naczyń
Inocuivre de Buyer
dla prawdziwie gotujących

Miedziane naczynia francuskiej marki De Buyer były i są nadal produkowane we Francji. Garnki, patelnie i brytfanny tej kultowej już dziś firmy tworzone są w ręczno-mechanicznym procesie produkcji.

Technologie nawiązują do metod opracowanych już w latach 30-tych XIX wieku. Każde miedziane naczynie marki De Buyer jest ręcznie polerowane i wykańczane. Wszystko po to, by zapewnić Klientom produkt najwyższej klasy.

Elegancja stali i moc miedzi,
czyli o materiałach francuskich
rondli Inocuivre de Buyer

  • Luksusowe rondle z linii Inocuivre zostały stworzone w 90% z czystej miedzi. Wnętrza naczyń wykonano z nierdzewnej, kwasoodpornej stali szlachetnej AISI 304.
  • Miedź ma wyśmienite właściwości termiczne, nagrzewa się błyskawicznie i niezwykle długo trzyma ciepło. Od wieków miedź uznawana jest za materiał, który deklasuje wiele innych, nawet bardzo zaawansowanych technologicznie materiałów wykorzystywanych do produkcji naczyń.
  • Miedź w kontakcie z jedzeniem może wchodzić w szereg reakcji chemicznych, stąd marka De Buyer zdecydowała się tworzyć wnętrza swoich garnków i patelni ze stali szlachetnej.
  • Po wielu dekadach prób i eksperymentów producent stwierdził, że najbardziej optymalna grubość ścianek rondli wynosi 2 mm – mowa tu, oczywiście, o samej miedzi. Dzięki temu zyskano naczynia o genialnych właściwościach termicznych, które pozwalają oszczędzać energię.
  • Nitowane uchwyty rondli serii Inocuivre powstały z odlewu stali, co zapewniło im ekstremalną odporność na odkształcenia. Potężne, stalowe uchwyty można chwycić dłonią bez obawy o poparzenie, co jest niezwykle istotne przy dynamicznym gotowaniu sosów, redukowaniu bulionów, przyrządzaniu musów, czy mas do ciast i tortów.
  • Z używania tych doskonałych miedzianych naczyń będą, niestety, musieli zrezygnować alergicy uczuleni na kontakt z metalami.

Miedziane rondle de Buyer
czują się doskonale
w domowej i profesjonalnej kuchni

  • Stworzone z ręcznie polerowanej miedzi rondle z serii Inocuivre marki De Buyer są wykorzystywane zarówno w największych, najbardziej prestiżowych restauracjach świata, jak i kuchniach ludzi, którzy nie godzą się na kompromisy.
  • Kuchnia francuska nie byłaby do dziś tak zaawansowana, gdyby nie miedziane naczynia, które umożliwiają wszelkie kulinarne eksperymenty. Rondle Inocuivre De Buyer pozwalają gotować, dusić, piec i zapiekać najróżniejsze potrawy w piekarniku. Trzeba pamiętać, że ta seria garnków i patelni nie nadaje się na kuchnię indukcyjną.
  • Za sprawą zjawiskowych właściwości miedzi ciepło trafia bezpośrednio w gotowany, duszony, czy pieczony produkt, wzbogacając smak i aromat przyrządzanych potraw, skracając jednocześnie czas ich przyrządzania.
  • Fenomen miedzianych naczyń polega na tym, że są, zasadniczo, niezniszczalne. Wytrwają całymi dekadami w profesjonalnej kuchni, gdzie są narażone na spore przeciążenia i bardzo trudne warunki. W domowych kuchniach na całym świecie można spotkać naczynia De Buyer, które liczą sobie, nawet, ponad 100 lat. I nadal doskonale wyglądają i służą kolejnym pokoleniom amatorów wyjątkowych smaków.
  • Linia naczyń Inocuivre dostarczana jest na zamówienie Klienta – to nie są naczynia produkowane masowo. De Buyer wychodzi z założenia, że jego garnki i patelnie powinny trafiać w ręce tych, którzy prawdziwie docenią ich moc.

Specjalista podpowiada,
jak używać rondli de Buyer,
by cieszyły całymi dekadami

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • do gotowania w miedzianych naczyniach Inocuivre De Buyer można używać stalowych, drewnianych i syntetycznych utensyliów
  • pamiętaj, że miedź rozgrzewa się bardzo szybko, stąd nie trzeba nastawiać kuchenki na pełną moc - rozgrzewaj naczynia na 50-60% mocy palnika
  • miedzianych garnków nie powinno się narażać na bardzo szybkie i gwałtowne rozgrzewanie - unikaj palników typu Boost
  • nie szoruj miedzi ostrymi zmywakami, możesz za to bez obawy o uszkodzenie stali mocniej czyścić wnętrza naczyń
  • luksusowych garnków z serii Inocuivre nie myje się w zmywarce, a zawsze ręcznie
  • w naczyniach De Buyer nie należy przechowywać potraw w lodówce - wilgoć może zaszkodzić miedzi
  • jeśli używasz naczyń De Buyer na kuchni gazowej (gdzie płomień może rozgrzać stalowy uchwyt) lub zapiekasz w piekarniku, pamiętaj, by stosować rękawice kuchenne

Specjalista tłumaczy,dlaczego
miedziane rondle de Buyer
bywają kapryśne

  • Ważne jest, by odpowiednio dostosować wielkość palnika do średnicy dna naczynia. Palnik nie może być za duży ani za mały, gdyż istnieje wtedy szansa, że naczynie się wypaczy.
  • Nawet, jeśli do tego nie dojdzie, zbyt duży palnik będzie odpowiedzialny za złą dystrybucję ciepła. W efekcie przyrządzane potrawy nie będą miały odpowiedniej konsystencji, koloru, smaku i zapachu. Mogą się też nierównomiernie ugotować lub udusić, czy obsmażyć.
  • W przypadku kuchni gazowych można poparzyć się, jeśli płomień będzie omywał ścianki, czy podgrzewał uchwyty.
  • Jeśli z kolei ustawisz garnek, czy patelnię De Buyer na palniku wiele mniejszym niż średnica dna, doprowadzisz do niepotrzebnej straty energii, wydłużysz czas nagrzewania naczyń i gotowania, czy duszenia lub smażenia.
  • Ponieważ miedź matowieje i pokrywa się patyną, należy ją co jakiś czas polerować. Można korzystać ze specjalnych past do miedzi, które pozwalają utrzymać połysk i usuwają patynę. Możesz użyć np. pasty De Buyer (znajdziesz ją poniżej, pod każdym produktem).
  • Miedziane naczynia De Buyer można też czyścić na wiele domowych sposobów - przeczytasz o nich w naszym artykule.

Produkty pasujące
do rondla de Buyer
z linii Inocuivre