Artykuły Zwilling

Patelnia ceramiczna, czy tytanowa - która sprawdzi się lepiej?

Wielu Klientów naszego sklepu, zdezorientowanych wypisywanymi w sieci opiniami i dziwnymi wieściami, pyta, co słuszniej wybrać - patelnię ceramiczną, czy tytanową. Odpowiem krótko.

Czytaj więcej

Zalety i wady patelni ceramicznej - trzymaj nerwy na wodzy

Poszukujący dobrej, trwałej i zdrowej patelni, często mają dylemat. Czy zdecydować się na patelnię ceramiczną, czy może wybrać coś innego. Nasz artykuł pomoże Ci poznać istotę patelni ceramicznej.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do własnych potrzeb?

Przeczytaj krótki poradnik na temat pojęcia średnicy patelni i dobierania jej wielkości pod kątem ilości smażonych porcji i produktów. W artykule znajdziesz też nasze filmy.

Czytaj więcej

Smażenie bez tłuszczu i jak to się kończy

Smażenie bez tłuszczu to niezwykle szkodliwy i dla zdrowia i dla patelni proceder. Niszczy patelnie, sprawia, że jedzenie można wyrzucić. Naraża na straty i stresy. Czytaj i oglądaj.

Czytaj więcej

Stalowe garnki Zwilling - prostota i elegancja

Garnki niemieckiej marki Zwilling, stworzone z wysokiej jakości stali szlachetnej, stały się synonimem bardzo wytrzymałych naczyń na całe lata. Odkryj ich zalety i gotuj z przyjemnością.

Czytaj więcej

Smażenie dla chcących więcej - stalowe patelnie Zwilling

Stalowe patelnie niemieckiej marki Zwilling to dla wielu gotujących w domu i zawodowych kucharzy produkt wręcz idealny. Posłużą latami, bo nie ma się tu co zniszczyć.

Czytaj więcej

Plusy i minusy ceramicznych patelni nieprzywierających marki Zwilling

Patelnie ceramiczne cieszą się ogromną popularnością z racji bardzo trwałej powłoki, którą trudno zarysować, czy uszkodzić. Trzeba jednak umieć na nich smażyć.

Czytaj więcej