• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Artykuły Woll

Powłoka odporna na ścieranie - co to naprawdę znaczy?

Jedną z większych i bardziej osławionych zalet powłok nieprzywierających garnków i patelni jest osławiona „odporność na ścieranie”. Jednak mało kto wie, co to tak naprawdę znaczy.

Czytaj więcej

Garnki bez niklu, czyli o naczyniach dla alergików

Problemem ludzi z alergią jest to, że muszą znaleźć odpowiednie dla siebie naczynia. Nie mogą gotować, w czym popadnie, bo szkodzą swojemu zdrowiu. Czytaj o naczyniach dla alergików.

Czytaj więcej

Patelnia ceramiczna, czy tytanowa - która sprawdzi się lepiej?

Wielu Klientów naszego sklepu, zdezorientowanych wypisywanymi w sieci opiniami i dziwnymi wieściami, pyta, co słuszniej wybrać - patelnię ceramiczną, czy tytanową. Odpowiem krótko.

Czytaj więcej

Patelnia tytanowa i zdrowe smażenie

Patelnie tytanowe mają bardzo dużo zalet, a te, tworzone przez najlepszych, światowych producentów, stają się coraz bardziej poszukiwanym sprzętem kuchennym.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do własnych potrzeb?

Przeczytaj krótki poradnik na temat pojęcia średnicy patelni i dobierania jej wielkości pod kątem ilości smażonych porcji i produktów. W artykule znajdziesz też nasze filmy.

Czytaj więcej

Smażenie bez tłuszczu i jak to się kończy

Smażenie bez tłuszczu to niezwykle szkodliwy i dla zdrowia i dla patelni proceder. Niszczy patelnie, sprawia, że jedzenie można wyrzucić. Naraża na straty i stresy. Czytaj i oglądaj.

Czytaj więcej

Ciepło, cieplej, WOLL, czyli o tytanowych naczyniach niemieckiego producenta

Tytanowe garnki nieprzywierające stają się coraz bardziej popularne. Ale, by ich termika była odpowiednia, musisz sięgać wyłącznie po opatentowane i sprawdzone rozwiązania.

Czytaj więcej

WOLL i jego tytanowe patelnie wzmacniane diamentem

Tytanowe patelnie niemieckiej marki WOLL skuszą Cię nieprzywierającą powłoką, która została wzmocniona diamentem. Efekt? Sprawne smażenie z minimalną ilością tłuszczu.

Czytaj więcej