Artykuły patelnie miedziane

Dlaczego ciągle wymieniasz patelnie i jak tego uniknąć?

Przegrzewanie patelni to, na pewno, najczęstszy powód, dla którego trzeba w kółko wymieniać tego typu sprzęt. Okazuje się, że wielu smażących przeniosło stare nawyki na nowoczesne patelnie.

Czytaj więcej

Jaką patelnię kupić? Czy wierzyć opiniom w Internecie?

Dotychczas można było znaleźć opinie na temat dobrych patelni tylko na forach. Na szczęście wypełniamy potężną lukę na rynku doradztwa, testów i porad dotyczących zakupu patelni.

Czytaj więcej

Jakie są optymalne temperatury smażenia - skrócony poradnik

Od kiedy nasi Klienci zyskali świadomość, że trzeba dobrać odpowiednią temperaturę do typu potrawy, od tego czasu ciągle ktoś pyta o optymalne temperatury smażenia różnych produktów.

Czytaj więcej

Patelnia do smażenia bez tłuszczu - tak, ale pod pewnymi warunkami

Internet aż huczy od głosów miłośników patelni do smażenia bez tłuszczu. Trudno nie nazwać ich inaczej, niż paranoikami i dyletantami, którzy o smażeniu nie mają świętego pojęcia.

Czytaj więcej

Jak sprawnie smażyć na miedzianych patelniach?

Niektóre patelnie, w tym i miedziane, choć potrafią czynić cuda i są kochane przez zawodowych kucharzy, gotującym w domu potrafią napsuć krwi. Czytaj, jak radzić sobie z miedzianymi patelniami.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do własnych potrzeb?

Przeczytaj krótki poradnik na temat pojęcia średnicy patelni i dobierania jej wielkości pod kątem ilości smażonych porcji i produktów. W artykule znajdziesz też nasze filmy.

Czytaj więcej

Smażenie bez tłuszczu i jak to się kończy

Smażenie bez tłuszczu to niezwykle szkodliwy i dla zdrowia i dla patelni proceder. Niszczy patelnie, sprawia, że jedzenie można wyrzucić. Naraża na straty i stresy. Czytaj i oglądaj.

Czytaj więcej

Miedziany luksus, niestety, nie dla wszystkich

Miedziane naczynia uważane są powszechnie za jedne z najbardziej wyrafinowanych, wykwintnych, czy - mówiąc językiem zazdrośników - najbardziej burżujskich garnków świata.

Czytaj więcej
« 1