Artykuły patelnie żeliwne

Patelnia do smażenia bez tłuszczu - tak, ale pod pewnymi warunkami

Internet aż huczy od głosów miłośników patelni do smażenia bez tłuszczu. Trudno nie nazwać ich inaczej, niż paranoikami i dyletantami, którzy o smażeniu nie mają świętego pojęcia.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do własnych potrzeb?

Przeczytaj krótki poradnik na temat pojęcia średnicy patelni i dobierania jej wielkości pod kątem ilości smażonych porcji i produktów. W artykule znajdziesz też nasze filmy.

Czytaj więcej

Smażenie bez tłuszczu i jak to się kończy

Smażenie bez tłuszczu to niezwykle szkodliwy i dla zdrowia i dla patelni proceder. Niszczy patelnie, sprawia, że jedzenie można wyrzucić. Naraża na straty i stresy. Czytaj i oglądaj.

Czytaj więcej

Naturalne barwniki i majolika - czyli o kolorowej glazurze naczyń Staub

Wytworna metoda dekoracyjna sprzed wielu wieków, majolika, zagościła we współczesnej fabryce żeliwnych naczyń marki Staub. O ich wyjątkowej glazurze przeczytasz w naszym artykule.

Czytaj więcej

Jak smażyć naleśniki na żeliwnych patelniach Staub

Smażenie naleśników na żeliwnych patelniach wydaje się wielu gotującym sporym wyzwaniem. Okazuje się jednak, że dobrze przygotowana patelnia naleśnikowa smaży niemal sama.

Czytaj więcej

Jak smażyć na żeliwnych patelniach Staub

Wielu szukających doskonałych patelni na całe dekady, zapomina o istnieniu żeliwnych patelni z nieprzywierającymi glazurami. Smażenie na nich jest niezwykle zdrowe i proste.

Czytaj więcej

Głębokie patelnie do wszystkiego - marka Staub kusi francuskim żeliwem

Koncepcja zdrowego żywienia polega na wykorzystaniu najbardziej różnorodnych technik kulinarnych - smażenia, duszenia, pieczenia i gotowania. Pomaga w tym głęboka patelnia.

Czytaj więcej

Francuska marka Staub - czarodziej genialnych smaków

Magia francuskiego żeliwa ma wielką moc. Garnki, patelnie, woki marki Staub doskonale prezentują ideę, że żeliwo może stać się ukochanym i niezastąpionym materiałem w kuchni.

Czytaj więcej
« 1