Artykuły patelnie żeliwne

Dlaczego ciągle wymieniasz patelnie i jak tego uniknąć?

Przegrzewanie patelni to, na pewno, najczęstszy powód, dla którego trzeba w kółko wymieniać tego typu sprzęt. Okazuje się, że wielu smażących przeniosło stare nawyki na nowoczesne patelnie.

Czytaj więcej

Jaką patelnię kupić? Czy wierzyć opiniom w Internecie?

Dotychczas można było znaleźć opinie na temat dobrych patelni tylko na forach. Na szczęście wypełniamy potężną lukę na rynku doradztwa, testów i porad dotyczących zakupu patelni.

Czytaj więcej

Jakie są optymalne temperatury smażenia - skrócony poradnik

Od kiedy nasi Klienci zyskali świadomość, że trzeba dobrać odpowiednią temperaturę do typu potrawy, od tego czasu ciągle ktoś pyta o optymalne temperatury smażenia różnych produktów.

Czytaj więcej

Patelnia do smażenia bez tłuszczu - tak, ale pod pewnymi warunkami

Internet aż huczy od głosów miłośników patelni do smażenia bez tłuszczu. Trudno nie nazwać ich inaczej, niż paranoikami i dyletantami, którzy o smażeniu nie mają świętego pojęcia.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do własnych potrzeb?

Przeczytaj krótki poradnik na temat pojęcia średnicy patelni i dobierania jej wielkości pod kątem ilości smażonych porcji i produktów. W artykule znajdziesz też nasze filmy.

Czytaj więcej

Smażenie bez tłuszczu i jak to się kończy

Smażenie bez tłuszczu to niezwykle szkodliwy i dla zdrowia i dla patelni proceder. Niszczy patelnie, sprawia, że jedzenie można wyrzucić. Naraża na straty i stresy. Czytaj i oglądaj.

Czytaj więcej

Naturalne barwniki i majolika - czyli o kolorowej glazurze naczyń Staub

Wytworna metoda dekoracyjna sprzed wielu wieków, majolika, zagościła we współczesnej fabryce żeliwnych naczyń marki Staub. O ich wyjątkowej glazurze przeczytasz w naszym artykule.

Czytaj więcej

Jak smażyć na żeliwnych patelniach Staub

Wielu szukających doskonałych patelni na całe dekady, zapomina o istnieniu żeliwnych patelni z nieprzywierającymi glazurami. Smażenie na nich jest niezwykle zdrowe i proste.

Czytaj więcej
« 1