Artykuły patelnie żeliwne

O myciu, sezonowaniu i impregnowaniu żeliwnej patelni Skeppshult

Naturalne żeliwne patelnie Skeppshult są kapryśne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystko to zajmuje nieco czasu, ale jest banalnie proste. Naucz się sezonować szwedzkie żeliwne patelnie.

Czytaj więcej

Jak uratować patelnię Skeppshult, którą umyło się płynem do naczyń

Patelnię z naturalnego, ekologicznego, szwedzkiego żeliwa marki Skeppshult myje się tylko i wyłącznie czystą wodą. Co robić, gdy jednak komuś przydarzy się umyć ją płynem do naczyń?

Czytaj więcej

Jak wybieramy i oceniamy patelnie, które znajdziesz w sklepie PrestiżowaKuchnia.pl?

Jeśli nie uwierzysz komuś, kto sprawdza od dekad patelnie, zostaje Ci słuchać dyletantów i kupować w ciemno. Twierdzimy, że w naszej branży specjalizacja jest konieczna. W końcu chodzi o zdrowie.

Czytaj więcej

Dlaczego ciągle wymieniasz patelnie i jak tego uniknąć?

Przegrzewanie patelni to, na pewno, najczęstszy powód, dla którego trzeba w kółko wymieniać tego typu sprzęt. Okazuje się, że wielu smażących przeniosło stare nawyki na nowoczesne patelnie.

Czytaj więcej

Jaką patelnię kupić? Czy wierzyć opiniom w Internecie?

Dotychczas można było znaleźć opinie na temat dobrych patelni tylko na forach. Na szczęście wypełniamy potężną lukę na rynku doradztwa, testów i porad dotyczących zakupu patelni.

Czytaj więcej

Jakie są optymalne temperatury smażenia - skrócony poradnik

Od kiedy nasi Klienci zyskali świadomość, że trzeba dobrać odpowiednią temperaturę do typu potrawy, od tego czasu ciągle ktoś pyta o optymalne temperatury smażenia różnych produktów.

Czytaj więcej

Patelnia do smażenia bez tłuszczu - tak, ale pod pewnymi warunkami

Internet aż huczy od głosów miłośników patelni do smażenia bez tłuszczu. Trudno nie nazwać ich inaczej, niż paranoikami i dyletantami, którzy o smażeniu nie mają świętego pojęcia.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do własnych potrzeb?

Przeczytaj krótki poradnik na temat pojęcia średnicy patelni i dobierania jej wielkości pod kątem ilości smażonych porcji i produktów. W artykule znajdziesz też nasze filmy.

Czytaj więcej
« 1