Artykuły Demeyere

Ekstremalnie zdrowe gotowanie w 100 ml wody

Kiedyś gotowało się w takiej ilości wody, jaka mieściła się w naczyniu. Ważne było, żeby to, co go gotowane było nią zalane. A teraz jest inaczej - im mniej wody, tym zdrowsze gotowanie.

Czytaj więcej

Jaką patelnię ceramiczną wybrać, by smażyła bez przywierania?

Ceramiczne patelnie ciągle cieszą się ogromną popularnością. Choć wielu dopiero po zakupie orientuje się, że coś z tą ceramiką nie tak. Czytaj o starych i nowych powłokach ceramicznych.

Czytaj więcej

Patelnia ceramiczna, czy tytanowa - która sprawdzi się lepiej?

Wielu Klientów naszego sklepu, zdezorientowanych wypisywanymi w sieci opiniami i dziwnymi wieściami, pyta, co słuszniej wybrać - patelnię ceramiczną, czy tytanową. Odpowiem krótko.

Czytaj więcej

Patelnia do smażenia bez tłuszczu - tak, ale pod pewnymi warunkami

Internet aż huczy od głosów miłośników patelni do smażenia bez tłuszczu. Trudno nie nazwać ich inaczej, niż paranoikami i dyletantami, którzy o smażeniu nie mają świętego pojęcia.

Czytaj więcej

Patelnia tytanowa i zdrowe smażenie

Patelnie tytanowe mają bardzo dużo zalet, a te, tworzone przez najlepszych, światowych producentów, stają się coraz bardziej poszukiwanym sprzętem kuchennym.

Czytaj więcej

Jak dobrać rozmiar patelni do własnych potrzeb?

Przeczytaj krótki poradnik na temat pojęcia średnicy patelni i dobierania jej wielkości pod kątem ilości smażonych porcji i produktów. W artykule znajdziesz też nasze filmy.

Czytaj więcej

Smażenie bez tłuszczu i jak to się kończy

Smażenie bez tłuszczu to niezwykle szkodliwy i dla zdrowia i dla patelni proceder. Niszczy patelnie, sprawia, że jedzenie można wyrzucić. Naraża na straty i stresy. Czytaj i oglądaj.

Czytaj więcej

Poznaj belgijskie patelnie Demeyere

Belgijska marka Demeyere, niekwestionowany mistrz w świecie kulinariów i technologii, z których korzystają najsłynniejsi kucharze świata, stworzyła prawdziwe uniwersum patelni.

Czytaj więcej