Czy pomyślałbyś, że stalowe naczynia mogą urosnąć do rangi inżynieryjnego popisu? Otóż mogą, czego dowiodła belgijska marka Demeyere, która przez dekady zyskała opinię jednego z najbardziej twórczych i wymagających mistrzów stali.
Luksusowe naczynia Apollo otwierają nowy rozdział gotowania w stalowych rondlach. Produkowane wyłącznie w Belgii naczynia z tej linii mogą się pochwalić szeregiem patentów, które wspomagają gotowanie i dbają o to, by garnki były niemal niezniszczalne.
Demeyere jest pewne swoich niezwykle dopracowanych naczyń Apollo i daje na nie aż 30 lat gwarancji. Jeśli jesteś profesjonalistą i chcesz korzystać z talentów rondli Demeyere w restauracji, czy hotelu, producent ma dla Ciebie niespodziankę w postaci 10 lat gwarancji.
Te rewelacyjnie nagrzewające się naczynia mają tak sztywną konstrukcję, że ogromnie trudno byłoby je przegrzać, czy zniszczyć. A swoją moc zawdzięczają w dużym stopniu 7-warstwowemu dnu InductoBase®. Próżniowo spawane dno nie tylko doskonale akumuluje i dystrybuuje ciepło, ale wykorzystując zjawisko synergii, skraca czas gotowania i minimalizuje ilość używanej energii.
Rondle Apollo Demeyere wykonane są ze stali Silvinox®, opatentowanego wynalazku belgijskiego producenta. Ta stal nigdy nie pożółknie, nie zmieni koloru nawet pod wpływem gorącego powietrza w piekarniku. Dodatkowo - jest higieniczna, nie łapie odcisków palców. Zawsze, nawet po 30 latach, będzie srebrzysto-biała.
Niezwykle funkcjonalne rondle z serii Apollo idealnie współpracują z każdego typu kuchenką, również indukcyjną. W tych naczyniach możesz gotować, dusić, piec, zapiekać. I – co intrygujące – gotować niemal bez wody.
O wszystkich wynalazkach Demeyere, które sprawiają, że naczynia Apollo budzą respekt nawet wśród znawców stali, przeczytasz poniżej.
RONDEL DO
GOTOWANIA JAJEK
RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA
RONDEL DO
ZUP KREMÓW
RONDEL DO
SOSÓW
RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY
RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU
RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT
RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW
RONDEL DO
KREMÓW I MAS
RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe rondle i garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Inżynierowie Demeyere zaproponowali odkrywcze, 7-warstwowe dno Inductobase®, w którego skład wchodzi też trójwarstwowy patent Demeyere - stop TriplInduc®. To, między innymi, dzięki niemu garnki nagrzewają się doskonale szybko i równomiernie.
Dzięki naczyniom Apollo gotujesz, wykorzystując minimum energii - jak zbadał producent, oszczędzasz jej aż 30%. 7-warstwowe, kapslowe dno jest niezwykle odporne na wysokie temperatury, więc garnki wytrwają przez całe dekady.
Kolejny niezwykły wynalazek belgijskiego producenta to uszlachetniona stal Silvinox®, która zawsze będzie srebrzysto-biała, nawet, gdy będziesz używać rondli Apollo w piekarniku.
Ten opatentowany przez Demeyere w latach 60-tych XX wieku elektrochemiczny proces polega na pozbawieniu stali mikroelementów żelaza. Dlatego zawsze będzie piękna i jasna.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH