• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Apollo - Rondel z pokrywką, stal Silvinox, 2,2 litra, Ø 18 cm, Demeyere

649 Promocyjnie 616
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 584 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy pomyślałbyś, że stalowe naczynia mogą urosnąć do rangi inżynieryjnego popisu? Otóż mogą, czego dowiodła belgijska marka Demeyere, która przez dekady zyskała opinię jednego z najbardziej twórczych i wymagających mistrzów stali.

Luksusowe naczynia Apollo otwierają nowy rozdział gotowania w stalowych rondlach. Produkowane wyłącznie w Belgii naczynia z tej linii mogą się pochwalić szeregiem patentów, które wspomagają gotowanie i dbają o to, by garnki były niemal niezniszczalne.

Demeyere jest pewne swoich niezwykle dopracowanych naczyń Apollo i daje na nie aż 30 lat gwarancji. Jeśli jesteś profesjonalistą i chcesz korzystać z talentów rondli Demeyere w restauracji, czy hotelu, producent ma dla Ciebie niespodziankę w postaci 10 lat gwarancji.

Te rewelacyjnie nagrzewające się naczynia mają tak sztywną konstrukcję, że ogromnie trudno byłoby je przegrzać, czy zniszczyć. A swoją moc zawdzięczają w dużym stopniu 7-warstwowemu dnu InductoBase®. Próżniowo spawane dno nie tylko doskonale akumuluje i dystrybuuje ciepło, ale wykorzystując zjawisko synergii, skraca czas gotowania i minimalizuje ilość używanej energii.

Rondle Apollo Demeyere wykonane są ze stali Silvinox®, opatentowanego wynalazku belgijskiego producenta. Ta stal nigdy nie pożółknie, nie zmieni koloru nawet pod wpływem gorącego powietrza w piekarniku. Dodatkowo - jest higieniczna, nie łapie odcisków palców. Zawsze, nawet po 30 latach, będzie srebrzysto-biała.

Niezwykle funkcjonalne rondle z serii Apollo idealnie współpracują z każdego typu kuchenką, również indukcyjną. W tych naczyniach możesz gotować, dusić, piec, zapiekać. I – co intrygujące – gotować niemal bez wody.

O wszystkich wynalazkach Demeyere, które sprawiają, że naczynia Apollo budzą respekt nawet wśród znawców stali, przeczytasz poniżej.

 

649 Promocyjnie 616

Zobacz, do czego
wykorzystasz rondel
Apollo Demeyere

RONDEL DO
GOTOWANIA JAJEK

RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA

RONDEL DO
ZUP KREMÓW

RONDEL DO
SOSÓW

RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY 

RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU

RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT

RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW

RONDEL DO
KREMÓW I MAS

RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY

rondel Apollo Demeyere
w skrócie

  • rondle do gotowania, duszenia, smażenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki 7-warstwowemu dnu
  • odlewane, spawane próżniowo dno i uchwyty
  • doskonale przylegająca do rondla stalowa pokrywka
  • stal Silvinox zachowuje przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która, dzięki technologii Silvinox®, zawsze zachowa srebrzystą barwę
  • ścianki - stal szlachetna
  • 7-warstwowe dno InductoBase® - wewnątrz i na zewnątrz stal szlachetna, w środku dwie warstwy stopu aluminium, pas czystego aluminium i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • odlewane, spawane stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica rondla - 18 cm
  • średnica dna - 16 cm
  • pojemność - 2,2 l
  • wysokość ścianek - 9 cm
  • długość z uchwytami - 36,7 cm
  • waga - 1,19 kg

Rondle Apollo nadają się
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe rondle i garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

7-warstwowe dno InductoBase
pozwala na bardzo szybkie
rozprowadzanie ciepła

Inżynierowie Demeyere zaproponowali odkrywcze, 7-warstwowe dno Inductobase®, w którego skład wchodzi też trójwarstwowy patent Demeyere - stop TriplInduc®. To, między innymi, dzięki niemu garnki nagrzewają się doskonale szybko i równomiernie.

Dzięki naczyniom Apollo gotujesz, wykorzystując minimum energii - jak zbadał producent, oszczędzasz jej aż 30%. 7-warstwowe, kapslowe dno jest niezwykle odporne na wysokie temperatury, więc garnki wytrwają przez całe dekady.

W rondlach Apollo
można zdrowo gotować
z bardzo małą ilością wody

  • Jeśli przykryjesz rondel Apollo doskonale dopasowaną pokrywką, możesz gotować niezwykle zdrowo w minimalnej ilości wody. Wystarczy tylko szklanka wody, by ugotować ziemniaki dla całej rodziny. Dzięki takiemu zabiegowi w warzywach zostają wszystkie składniki odżywcze i minerały.
  • Musisz tylko pamiętać, by od czasu do czasu sprawdzać poziom wody w naczyniu.
  • Istnieje też druga metoda gotowania w rondlach Apollo. Mówimy o gotowaniu w skrajnie małej ilości wody - 50-75 ml wystarczy, by doskonale ugotować warzywa.
  • Umyte warzywa włóż do rondla Apollo, podgrzej go, a kiedy będzie gorący, zmniejsz płomień, czy moc palnika do minimum. Przez kilkanaście minut nie podnoś pokrywki, by nie wypuszczać drogocennej pary, bo to ona gotuje Twoje warzywa.
  • Sprawdziliśmy obie metody i, co zdumiewające, nie ma słowa przesady w deklaracjach producenta. W garnkach Apollo da się gotować ultra zdrowo.

Ciekawy wynalazek Demeyere -
stal Silvinox, która nigdy
nie zmieni koloru

Kolejny niezwykły wynalazek belgijskiego producenta to uszlachetniona stal Silvinox®, która zawsze będzie srebrzysto-biała, nawet, gdy będziesz używać rondli Apollo w piekarniku.

Ten opatentowany przez Demeyere w latach 60-tych XX wieku elektrochemiczny proces polega na pozbawieniu stali mikroelementów żelaza. Dlatego zawsze będzie piękna i jasna.

O wielkim przywiązaniu
marki Demeyere do
higieny naczyń

  • Stal Silvinox® Demeyere jest higieniczna. W niewielkim stopniu łapie odciski palców.
  • Dodatkowo - przenoszone z dłoni, czy surowych produktów bakterie nie rozwijają się na stali Silvinox®.
  • Nienagrzewające się, kute, spawane uchwyty montowane są na zewnątrz rondli, dzięki czemu ich mycie i pielęgnacja są bajecznie proste.

Nie bój się używania
naczyń Apollo -
to dziecinnie proste

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Stalowe garnki Apollo Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie naczyń trwa zaledwie kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia rondli często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie rondla, za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy na dnie zostaną resztki potraw, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • W stalowych garnkach Apollo nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli rondel trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.