Apollo - Rondel z pokrywką, stal Silvinox, 2,2 litra, Ø 18 cm, Demeyere

649
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy pomyślałbyś, że stalowe naczynia mogą urosnąć do rangi inżynieryjnego popisu? Otóż mogą, czego dowiodła belgijska marka Demeyere, która przez dekady zyskała opinię jednego z najbardziej twórczych i wymagających mistrzów stali.

Luksusowe naczynia Apollo otwierają nowy rozdział gotowania w stalowych rondlach. Produkowane wyłącznie w Belgii naczynia z tej linii mogą się pochwalić szeregiem patentów, które wspomagają gotowanie i dbają o to, by garnki były niemal niezniszczalne.

Demeyere jest pewne swoich niezwykle dopracowanych naczyń Apollo i daje na nie aż 30 lat gwarancji. Jeśli jesteś profesjonalistą i chcesz korzystać z talentów rondli Demeyere w restauracji, czy hotelu, producent ma dla Ciebie niespodziankę w postaci 10 lat gwarancji.

Te rewelacyjnie nagrzewające się naczynia mają tak sztywną konstrukcję, że ogromnie trudno byłoby je przegrzać, czy zniszczyć. A swoją moc zawdzięczają w dużym stopniu 7-warstwowemu dnu InductoBase®. Próżniowo spawane dno nie tylko doskonale akumuluje i dystrybuuje ciepło, ale wykorzystując zjawisko synergii, skraca czas gotowania i minimalizuje ilość używanej energii.

Rondle Apollo Demeyere wykonane są ze stali Silvinox®, opatentowanego wynalazku belgijskiego producenta. Ta stal nigdy nie pożółknie, nie zmieni koloru nawet pod wpływem gorącego powietrza w piekarniku. Dodatkowo - jest higieniczna, nie łapie odcisków palców. Zawsze, nawet po 30 latach, będzie srebrzysto-biała.

Niezwykle funkcjonalne rondle z serii Apollo idealnie współpracują z każdego typu kuchenką, również indukcyjną. W tych naczyniach możesz gotować, dusić, piec, zapiekać. I – co intrygujące – gotować niemal bez wody.

O wszystkich wynalazkach Demeyere, które sprawiają, że naczynia Apollo budzą respekt nawet wśród znawców stali, przeczytasz poniżej.

Nowoczesne, stalowe
rondle Apollo Demeyere
posłużą przez całe dekady

  • rondle do gotowania, duszenia, smażenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki 7-warstwowemu dnu
  • odlewane, spawane próżniowo dno i uchwyty
  • doskonale przylegająca do rondla stalowa pokrywka
  • stal Silvinox zachowuje przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Rondle Apollo nadają się
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która, dzięki technologii Silvinox®, zawsze zachowa srebrzystą barwę
  • ścianki - stal szlachetna
  • 7-warstwowe dno InductoBase® - wewnątrz i na zewnątrz stal szlachetna, w środku dwie warstwy stopu aluminium, pas czystego aluminium i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • odlewane, spawane stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica rondla - 18 cm
  • średnica dna - 16 cm
  • pojemność - 2,2 l
  • wysokość ścianek - 9 cm
  • długość z uchwytami - 36,7 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

7-warstwowe dno InductoBase
pozwala na bardzo szybkie
rozprowadzanie ciepła

Coś, co na pierwszy rzut oka wygląda prosto i zwyczajnie, może skrywać w sobie wiele tajemnic. Bo czego można spodziewać się po stalowych naczyniach, których jest na świecie tyle, ile gwiazd na niebie? Belgijska marka Demeyere udowodniła, że potrafi zaskoczyć. Stworzyła rondle, które wzięły nazwę od jednego z najbardziej złożonych projektów ludzkości - promu Apollo i jego kosmicznych podbojów.

Seria stalowych naczyń Apollo to prawdziwa technologiczna rewolucja, która już dawno temu zmieniła świat profesjonalnych i domowych kulinariów. Demeyere szczyci się zastosowaniem w tej linii naczyń przeróżnych, zaawansowanych i wręcz futurystycznych patentów. O tym, co wyróżnia rondle Demeyere na firmamencie kuchennych odkryć, przeczytasz poniżej.

  • Podstawowa idea konstrukcji naczyń Apollo zakłada, że rondle muszą wyśmienicie przewodzić ciepło, by można było gotować w nich z użyciem minimalnej ilości energii.
  • Inżynierowie Demeyere zaproponowali odkrywcze, 7 warstwowe dno Inductobase®, które składa się z łączonych hermetycznie warstw stali szlachetnej, dwóch warstw stopu aluminium dzielonych 5-milimetrowym pasem czystego aluminium oraz tworzącym właściwe dno naczynia, trójwarstwowym patentem Demeyere - stopem TriplInduc®.
  • 7-warstwowe, kapslowe dno jest niezwykle odporne na wysokie temperatury, więc rondle wytrwają przez całe dekady. Nieprzypadkowo mają aż 30 lat gwarancji (dla używających ich w domu) i aż 10 lat dla profesjonalnych zastosowań.
  • Inżynierowie belgijskiej marki już dawno dowiedli, że opracowywane przez nich zaawansowane technologicznie naczynia potrafią oszczędzić aż 30% energii niezbędnej do podgrzania całego rondla i gotowania oraz duszenia.
  • Dno doskonale akumuluje ciepło, a materiały, z których je stworzono, wykorzystując zjawisko synergii, przekazują ciepło bezpośrednio na ścianki i w głąb przyrządzanych potraw. Ciepło nie ucieka na zewnątrz, stąd gotuje się szybciej, wydajniej i wiele zdrowiej.
  • Taka konstrukcja naczynia i wielka odporność termiczna na przegrzanie sprawiają, że w naczyniach Apollo można gotować z minimalnym dodatkiem wody, czy nawet i bez niej.

W rondlach Apollo
można zdrowo gotować
z bardzo małą ilością wody

  • Jeśli przykryjesz rondel Apollo ciężką, doskonale dopasowaną pokrywką, możesz gotować niezwykle zdrowo w minimalnej ilości wody. Wystarczy szklanka wody, by ugotować w niej ziemniaki dla całej rodziny. Dzięki takiemu zabiegowi w warzywach zostają wszystkie składniki odżywcze i minerały.
  • Musisz tylko pamiętać, by od czasu do czasu sprawdzać poziom wody w naczyniu.
  • Istnieje jeszcze druga, bardziej eksperymentalna metoda gotowania, której rondle Apollo podołają bez problemu. Mówimy o gotowaniu bez wody, albo - precyzyjniej rzecz ujmując - z taką jej ilością, która została na ziemniakach, czy innych warzywach po ich opłukaniu.
  • Umyte warzywa włóż do rondla Apollo, podgrzej go, a kiedy będzie gorący, zmniejsz płomień, czy moc palnika do minimum. Przez kilkanaście minut nie podnoś pokrywki, by nie wypuszczać drogocennej pary, bo to ona gotuje Twoje warzywa.
  • Po tym eksperymencie może Ci się udać odcedzić jeszcze troszkę wody z, np., ugotowanych ziemniaków.
  • Sprawdziliśmy obie metody i, co zdumiewające, nie ma słowa przesady w deklaracjach producenta. W naczyniach Apollo da się gotować ultra zdrowo. Nawet i bez wody.

Ciekawy wynalazek Demeyere -
stal Silvinox, która nigdy
nie zmieni koloru

Kolejny niezwykły wynalazek belgijskiego producenta to uszlachetniona stal Silvinox®, która zawsze będzie srebrzysto-biała, nawet, gdy będziesz używać rondli Apollo w piekarniku.

Ten opatentowany przez Demeyere w latach 60-tych XX wieku elektrochemiczny proces polega na pozbawieniu stali mikroelementów żelaza. Dlatego zawsze będzie piękna i jasna.

O wielkim przywiązaniu
marki Demeyere do
higieny naczyń

  • Zdumiewająca stal Silvinox® Demeyere jest, dodatkowo, niezwykle higieniczna. Nie łapie odcisków palców, dzięki czemu na powietrznię rondli Apollo nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach gotującego. Można więc powiedzieć, że stalowe naczynia Demeyere posiadają swoisty faktor antybakteryjny.
  • Belgijski producent jest znany w świecie kulinariów ze swojego przywiązania do higieny. Zakłada, że naczynia mają zarówno idealnie wyglądać, jak i służyć przez całe dekady.
  • Dowodem na bezwzględną dbałość Demeyere o higienę naczyń jest też grube, kapslowane, hermetycznie spawane dno, które - wg zapewnień producenta - nigdy się nie rozwarstwi.
  • Między nim, a ściankami rondla nie ma przerw, w które mogłyby dostać się bakterie, czy drobnoustroje chorobotwórcze.

  • Podobnie rzecz ma się z kutymi, hermetycznie spawanymi uchwytami rondli. Nie dość, że bardzo precyzyjnie przylegają do ścianek naczyń, dodatkowo są tak obmyślone, by nigdy nie poluzowały się i nie odpadły.
  • Niezwykle słynny stał się film producenta, w którym 80 kg inżynier marki Demeyere skakał po uchwytach naczyń Apollo, by pokazać, jak są trwałe.
  • I jeszcze jeden element świadczący o niezwykłym zaangażowaniu Demeyere w kwestię higieny gotowania. Nienagrzewający się uchwyt montowany jest na zewnątrz naczynia. Stalowych ścianek rondla nie przebijają nity, na których mogłyby osadzić się resztki gotowanego jedzenia. Dodatkowo - mocowany na zewnątrz uchwyt nie osłabia konstrukcji rondla i nie minimalizuje przewodnictwa ciepła ścianek naczyń Apollo.

Nie bój się używania
naczyń Apollo -
to dziecinnie proste

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Kuchnia gazowa może, niestety, brudzić rondle Apollo z tego powodu, że gaz jest tłustym paliwem. By naczynia były zawsze srebrzysto-białe, pamiętaj, by dokładnie myć naczynia również z zewnątrz.
  • Stal Silvinox® łatwo utrzymać w czystości. Od czasu do czasu użyj do mycia płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz w wysuwanym panelu z prawej strony ekranu.
  • Uchwyt rondla Apollo nagrzeje się, jeśli wstawisz naczynie do piekarnika.
  • W stalowych rondlach Apollo możesz przechowywać jedzenie przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie wstawiaj jednak stalowych naczyń do lodówki.
  • Naczynia Demeyere rozgrzewają się błyskawicznie i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie gotować i dusić. Można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania rondla może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu i mocy kuchenki.