Do niedawna jeszcze mało kto wierzył, że istnieją niemal niezniszczalne patelnie z luksusowej stali szlachetnej. To, co proponuje światu najbardziej wymagających miłośników kuchni belgijska marka Demeyere, ciągle i od nowa budzi szacunek nie tylko kucharzy, ale i metalurgów oraz inżynierów. Bo trudno odmówić stali Demeyere zjawiskowych talentów.
Linia stalowych głębokich patelni do duszenia i serwowania, Apollo, to przykład na to, jak opatentowana, 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek pomaga w szybkim, sprawnym, dynamicznym smażeniu, duszeniu, pieczeniu w piekarniku, a nawet - z racji formy i wysokich ścianek patelni - gotowaniu.
Wyjątkowo odporna na przegrzanie i wypaczenie konstrukcja stopu 7-Ply® gwarantuje idealne nagrzewanie patelni od dna, aż po brzegi. Zakumulowne w ten sposób ciepło trafia wprost w głąb przyrządzanych potraw. Patelnia Apollo pozwala smażyć, czy dusić z użyciem minimalnej ilości energii.
Warto powiedzieć, że głębokie patelnie to genialnie wręcz wielofunkcyjne naczynia. Można w nich smażyć techniką sautè i dusić mięsa oraz warzywa, a także zapiekać przysmaki w piekarniku do temperatury 240 stopni. Tego typu stalowe patelnie pozwalają też na wygodne tworzenie sosów, domowych powideł, mas do tortów i kremów do ciast.
Wykonana ze srebrzysto-białej, nigdy nie tracącej pięknej barwy, higienicznej stali Silvinox® głęboka patelnia Apollo nadaje się do używania na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją.
Tym, co ujmuje miłośników stalowych patelni Demeyere, jest niezwykle długa, bo aż 30-letnia gwarancja na sprzęt używany w domu. Profesjonalne kuchnie zyskują 10-letnią gwarancję producenta.
Na stalowej, głębokiej patelni Apollo Demeyere usmażysz, udusisz i zapieczesz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie potrawy jednogarnkowe, bigosy, bogracze, leczo, risotto, itp. Udusisz w niej warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Ugotujesz w niej zupę lub ziemniaki. Możesz też podać na stół surówkę, czy sałatkę, a wtedy głęboka patelnia Apollo zamieni się w wielką, stalową salaterkę.
Wygodna patelnia posłuży idealnie do zapiekania i podpiekania pyszności kuchni całego świata.
Pamiętaj, że stalową patelnię musisz KONIECZNIE wygrzać, by dało się na niej prosto i sprawnie smażyć. Niewygrzana sprawi, że wszystko do niej przywrze.
Warto być naszym Klientem. :) Spójrz na baner poniżej.
PATELNIA DO
DUSZONYCH MIĘS
PATELNIA DO
ZAPIEKANEK
PATELNIA DO
GULASZU I LECZO
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI
PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Głębokie patelnie Apollo rozgrzewają się rewelacyjnie szybko i równomiernie, dzięki czemu zyskujesz wybitnie wyraziste smaki i aromaty oraz pełne spektrum witamin. Nie musisz zużywać dużej ilości energii, gdyż patelnia świetnie akumuluje ciepło i sprawnie przekazuje je w głąb potraw.
W głębokich patelniach Apollo możesz dusić na dwa sposoby - powoli, na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika. Druga metoda polega na dynamicznym obsmażaniu części składowych potrawy, które potem krótki poddusisz.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH