• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Apollo - Patelnia do duszenia i serwowania, stal Silvinox, Ø 28 cm, Demeyere

999 Promocyjnie 949
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 999,01 zł
Produkt dostępny
na zamówienie. Dostawa za około 3-4 tygodnie
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Do niedawna jeszcze mało kto wierzył, że istnieją niemal niezniszczalne patelnie z luksusowej stali szlachetnej. To, co proponuje światu najbardziej wymagających miłośników kuchni belgijska marka Demeyere, ciągle i od nowa budzi szacunek nie tylko kucharzy, ale i metalurgów oraz inżynierów. Bo trudno odmówić stali Demeyere zjawiskowych talentów.

Linia stalowych głębokich patelni do duszenia i serwowania, Apollo, to przykład na to, jak opatentowana, 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek pomaga w szybkim, sprawnym, dynamicznym smażeniu, duszeniu, pieczeniu w piekarniku, a nawet - z racji formy i wysokich ścianek patelni - gotowaniu.

Wyjątkowo odporna na przegrzanie i wypaczenie konstrukcja stopu 7-Ply® gwarantuje idealne nagrzewanie patelni od dna, aż po brzegi. Zakumulowne w ten sposób ciepło trafia wprost w głąb przyrządzanych potraw. Patelnia Apollo pozwala smażyć, czy dusić z użyciem minimalnej ilości energii.

Warto powiedzieć, że głębokie patelnie to genialnie wręcz wielofunkcyjne naczynia. Można w nich smażyć techniką sautè i dusić mięsa oraz warzywa, a także zapiekać przysmaki w piekarniku do temperatury 240 stopni. Tego typu stalowe patelnie pozwalają też na wygodne tworzenie sosów, domowych powideł, mas do tortów i kremów do ciast.

Wykonana ze srebrzysto-białej, nigdy nie tracącej pięknej barwy, higienicznej stali Silvinox® głęboka patelnia Apollo nadaje się do używania na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją.

Tym, co ujmuje miłośników stalowych patelni Demeyere, jest niezwykle długa, bo aż 30-letnia gwarancja na sprzęt używany w domu. Profesjonalne kuchnie zyskują 10-letnią gwarancję producenta.

Na stalowej, głębokiej patelni Apollo Demeyere usmażysz, udusisz i zapieczesz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie potrawy jednogarnkowe, bigosy, bogracze, leczo, risotto, itp. Udusisz w niej warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Ugotujesz w niej zupę lub ziemniaki. Możesz też podać  na stół surówkę, czy sałatkę, a wtedy głęboka patelnia Apollo zamieni się w wielką, stalową salaterkę.

Wygodna patelnia posłuży idealnie do zapiekania i podpiekania pyszności kuchni całego świata.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię musisz KONIECZNIE wygrzać, by dało się na niej prosto i sprawnie smażyć. Niewygrzana sprawi, że wszystko do niej przywrze.

Warto być naszym Klientem. :) Spójrz na baner poniżej.

 

999 Promocyjnie 949

Zobacz, do czego wykorzystasz
patelnię do duszenia i serwowania
Apollo Demeyere

PATELNIA DO
DUSZONYCH MIĘS

PATELNIA DO
ZAPIEKANEK

PATELNIA DO 
GULASZU I LECZO 

PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS

PATELNIA DO
POTRAW Z RYB

PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW

PATELNIA DO
SOSÓW

PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI

PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW

Film wyłącznie
dla Klientów
naszego sklepu

  • Za sprawą naszego filmu poznasz 7 reguł wygrzewania stalowych patelni.
  • Precyzyjnie dowiesz się, co trzeba zrobić, by stalowa patelnia smażyła bez przywierania.
  • Nasz ekspert przeprowadzi Cię, krok po kroku, przez cały proces.
  • Niestety, bez tej wiedzy, musisz liczyć się z faktem, że nowa stalowa patelnia będzie Ci skutecznie uprzykrzać życie.
  • DOSTĘP DO MATERIAŁU DOSTANIESZ W CHWILI, GDY WYŚLEMY CI PATELNIĘ.

patelnia Apollo Demeyere
w skrócie

  • patelnia do smażenia, duszenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki 7-warstwowej konstrukcji dna i ścianek
  • odlewane, spawane próżniowo dno i uchwyty
  • doskonale przylegająca do patelni szklana pokrywka
  • stal Silvinox zachowuje przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która, dzięki technologii Silvinox®, zawsze zachowa srebrzystą barwę
  • ponad 3-milimetrowej grubości dno i ścianki patelni stworzono z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • odlewane, spawane stalowe uchwyty
  • pokrywka - hartowane szkło

Wymiary

  • średnica patelni - 28 cm
  • średnica dna - 22 cm
  • pojemność - 4,8 l
  • wysokość ścianek - 9,1 cm
  • długość całkowita z uchwytami - 36,5 cm
  • waga - 2,88 kg

Patelnie Apollo nadają się
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

7-warstwowe dno i ścianki
pozwalają na bardzo szybkie
rozprowadzanie ciepła

Głębokie patelnie Apollo rozgrzewają się rewelacyjnie szybko i równomiernie, dzięki czemu zyskujesz wybitnie wyraziste smaki i aromaty oraz pełne spektrum witamin. Nie musisz zużywać dużej ilości energii, gdyż patelnia świetnie akumuluje ciepło i sprawnie przekazuje je w głąb potraw.

W głębokich patelniach Apollo możesz dusić na dwa sposoby - powoli, na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika. Druga metoda polega na dynamicznym obsmażaniu części składowych potrawy, które potem krótki poddusisz.

 

Higieniczna stal Silvinox, która
nigdy nie zmieni koloru
i inne pomysły Demeyere

  • W latach 60-tych XX wieku marka Demeyere obmyśliła elektrochemiczny proces uszlachetniania stali. Stworzono tzw. stal Silvinox®, która nie ma w sobie mikroelementów żelaza, dlatego zawsze będzie piękna i srebrzysto-biała.
  • Stal Silvinox® jest niezwykle higieniczna. Nie łapie odcisków palców, dzięki czemu na powietrznię patelni Apollo nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach gotującego
  • Belgijski producent jest znany w świecie kulinariów ze swojego przywiązania do higieny. Zakłada, że naczynia mają zarówno idealnie wyglądać, jak i służyć przez całe dekady.
  • Nienagrzewające się uchwyty montowane są na zewnątrz naczyń. Stalowych ścianek patelni nie przebijają nity, na których mogłyby osadzić się resztki gotowanego jedzenia.
  • Dodatkowo - mocowane na zewnątrz uchwyty nie osłabiają konstrukcji naczyń i przewodnictwa ciepła ścianek patelni Apollo.

Używanie i konserwacja
głębokich patelni Apollo -
to dziecinnie proste

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Smażąc, czy dusząc na patelni Apollo Demeyere, używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe patelnie Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie patelni Apollo trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Na stalowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli patelnia trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.