• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Apollo - Patelnia sauté, stal Silvinox, Ø 18 cm, Demeyere

649 Promocyjnie 616
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 649 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Do niedawna jeszcze mało kto wierzył, że istnieją niemal niezniszczalne patelnie z luksusowej stali szlachetnej. To, co proponuje światu najbardziej wymagających miłośników kuchni belgijska marka Demeyere, ciągle i od nowa budzi szacunek nie tylko kucharzy, ale i metalurgów oraz inżynierów. Bo trudno odmówić stali Demeyere zjawiskowych talentów.

Linia stalowych patelni sautè, Apollo, to przykład na to, jak opatentowana, 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek pomaga w szybkim, sprawnym, dynamicznym smażeniu, duszeniu, pieczeniu w piekarniku, a nawet - z racji formy i wysokich ścianek patelni - gotowaniu.

Wyjątkowo odporna na przegrzanie i wypaczenie konstrukcja stopu 7-Ply® gwarantuje idealne nagrzewanie patelni od dna, aż po brzegi. Zakumulowne w ten sposób ciepło trafia wprost w głąb przyrządzanych potraw. Patelnia Apollo pozwala smażyć, czy dusić z użyciem minimalnej ilości energii.

Wykonana ze srebrzysto-białej, nigdy nie tracącej pięknej barwy, higienicznej stali Silvinox® patelnia sautè nadaje się do używania na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją.

Tym, co ujmuje miłośników stalowych patelni Demeyere, jest niezwykle długa, bo aż 30-letnia gwarancja na sprzęt używany w domu. Profesjonalne kuchnie zyskują 10-letnią gwarancję producenta.

Patelnie sautè z linii Apollo to genialnie wielofunkcyjne naczynia. Można przyrządzać w nich jajecznicę na parze, wszelkiego typu sosy, kremy i masy do ciast i tortów, gorącą czekoladę, ajerkoniak, itp. Oczywiście, patelnia pozwala smażyć techniką sautè i dusić mięsa oraz warzywa, a także zapiekać przysmaki w piekarniku do temperatury 240 stopni. Głęboka patelnia sprawnie zastąpi rondelek.

Jeśli życzysz sobie dusić na stalowej patelni Demeyere z linii Apollo, możesz dodać do niej pokrywkę z hartowanego szkła, którą znajdziesz na dole strony.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię musisz KONIECZNIE wygrzać, by dało się na niej prosto i sprawnie smażyć. Niewygrzana sprawi, że wszystko do niej przywrze.

Warto być naszym Klientem. :) Spójrz na baner poniżej.

 

649 Promocyjnie 616

Zobacz, do czego wykorzystasz
patelnię sauté Apollo
marki Demeyere

PATELNIA DO DUSZENIA
WARZYW I MIĘS

PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

PATELNIA DO
BLANSZOWANIA WARZYW

PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ

PATELNIA DO
MARYNAT I ZALEW

PATELNIA DO WSZYSTKICH
TYPÓW SOSÓW

PATELNIA DO DELIKATNYCH
POTRAW NA PARZE

PATELNIA DO KREMÓW,
MAS I TOPIENIA CZEKOLADY

PATELNIA DO
UCIERANYCH CIAST

PATELNIA DO
GALARETEK I BUDYNIÓW

Film wyłącznie
dla Klientów
naszego sklepu

  • Za sprawą naszego filmu poznasz 7 reguł wygrzewania stalowych patelni.
  • Precyzyjnie dowiesz się, co trzeba zrobić, by stalowa patelnia smażyła bez przywierania.
  • Nasz ekspert przeprowadzi Cię, krok po kroku, przez cały proces.
  • Niestety, bez tej wiedzy, musisz liczyć się z faktem, że nowa stalowa patelnia będzie Ci skutecznie uprzykrzać życie.
  • DOSTĘP DO MATERIAŁU DOSTANIESZ W CHWILI, GDY WYŚLEMY CI PATELNIĘ.

patelnia Apollo Demeyere
w skrócie

  • patelnie do duszenia i smażenia techniką sauté
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki 7-warstwowej konstrukcji dna i ścianek
  • odlewane, spawane próżniowo dno i uchwyty
  • stal Silvinox zachowuje przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która, dzięki technologii Silvinox®, zawsze zachowa srebrzystą barwę
  • ponad 3-milimetrowej grubości dno i ścianki patelni stworzono z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • odlewany, spawany stalowy uchwyt

Wymiary

  • średnica patelni - 18 cm
  • średnica dna - 12 cm
  • pojemność - 1,5 l
  • wysokość ścianek - 6,6 cm
  • długość z uchwytem - 36,5 cm
  • waga - 0,8 kg

Patelnie sauté nadają się
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

Z patelniami sauté Apollo
zaczniesz podbój
kuchennego kosmosu

Patelnia sautè służy do duszenia, tworzenia sosów, mas, kremów do tortów i ciast, topienia czekolady. W patelniach sautè Atlantis możesz dusić na dwa sposoby. Pierwszy to powolne duszenie na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika. Czas przyrządzania potrawy jest dłuższy, ale za to zyskasz większe spektrum smaków.

Druga metoda polega na dynamicznym, krótkim obsmażaniu, a później niedługim duszeniu. Wtedy patelnię podgrzewa się na większej mocy palnika, czy płomienia i inaczej rozplanowuje się dodawanie poszczególnych składników potrawy. Ta metoda duszenia może łączyć się z podpiekaniem i zapiekaniem potraw w piekarniku.

 

7-warstwowe dno i ścianki
pozwalają na bardzo szybkie
rozprowadzanie ciepła

  • Konikalne patelnie sauté z serii Apollo posiadają grube, 3 mm, 7-warstwowe dno i ścianki. Dzięki takiej zwartej i zaawansowanej konstrukcji, będącej składową kilku współdziałających ze sobą materiałów, patelnie sauté rozgrzewają się rewelacyjnie szybko i równomiernie.
  • Nie musisz zużywać dużej ilości energii, gdyż 7-warstwowy stop 7-PlyMaterial® doskonale akumuluje ciepło i sprawnie przekazuje je w głąb przyrządzanych potraw, sosów, czy kremów.
  • Inżynierowie belgijskiej marki opracowali odporną na przegrzanie i wypaczenie strukturę patelni Apollo, która została przeznaczona do pracy, przede wszystkim, w profesjonalnej kuchni. Tam musi wytrzymać spore przeciążenia i wiele godzin codziennych zmagań z kulinarną materią.

Higieniczna stal Silvinox, która
nigdy nie zmieni koloru
i inne pomysły Demeyere

  • W latach 60-tych XX wieku Demeyere obmyśliło proces uszlachetniania stali. Powstała stal Silvinox®, która nie ma w sobie mikroelementów żelaza, dlatego zawsze będzie piękna i srebrzysto-biała.
  • Stal Silvinox® jest higieniczna. Na powierzchnię patelni Apollo nie przenoszą się bakterie z dłoni gotujących i surowych produktów.
  • Nienagrzewające się uchwyty montowane są na zewnątrz naczyń. Stalowych ścianek patelni nie przebijają nity, na których mogłyby osadzić się resztki gotowanego jedzenia.

Używanie i konserwacja
patelni sauté Apollo -
to dziecinnie proste

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Smażąc, czy dusząc na patelni Apollo Demeyere, używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe patelnie Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie patelni Apollo trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Na stalowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli patelnia trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.

Pokrywka pasująca
do patelni sauté 18 cm
z serii Apollo Demeyere