Apollo - Garnek ze stali Silvinox , 4 litry, Ø 22 cm, Demeyere

745
Produkt dostępny
wysyłka 3-5 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy pomyślałbyś, że stalowe naczynia mogą urosnąć do rangi inżynieryjnego popisu? Otóż mogą, czego dowiodła belgijska marka Demeyere, która przez dekady zyskała opinię jednego z najbardziej twórczych i wymagających mistrzów stali.

Luksusowe naczynia Apollo otwierają nowy rozdział gotowania w stalowych garnkach. Produkowane wyłącznie w Belgii naczynia z tej linii mogą się pochwalić szeregiem patentów, które wspomagają gotowanie i dbają o to, by garnki były niemal niezniszczalne.

Demeyere jest pewne swoich niezwykle dopracowanych naczyń Apollo i daje na nie aż 30 lat gwarancji. Jeśli jesteś profesjonalistą i chcesz korzystać z talentów garnków Demeyere w restauracji, czy hotelu, producent ma dla Ciebie niespodziankę w postaci 10 lat gwarancji.

Te rewelacyjnie nagrzewające się naczynia mają tak sztywną konstrukcję, że ogromnie trudno byłoby je przegrzać, czy zniszczyć. A swoją moc zawdzięczają w dużym stopniu 7-warstwowemu dnu InductoBase®. Próżniowo spawane dno nie tylko doskonale akumuluje i dystrybuuje ciepło, ale wykorzystując zjawisko synergii, skraca czas gotowania i minimalizuje ilość używanej energii.

Naczynia Apollo Demeyere wykonane są ze stali Silvinox®, opatentowanego wynalazku belgijskiego producenta. Ta stal nigdy nie pożółknie, nie zmieni koloru nawet pod wpływem gorącego powietrza w piekarniku. Dodatkowo - jest higieniczna, nie łapie odcisków palców. Zawsze, nawet po 30 latach, będzie srebrzysto-biała.

Niezwykle funkcjonalne garnki z serii Apollo idealnie współpracują z każdego typu kuchenką, również indukcyjną. W tych naczyniach możesz gotować, dusić, piec, zapiekać. I – co intrygujące – gotować niemal bez wody.

O wszystkich wynalazkach Demeyere, które sprawiają, że naczynia Apollo budzą respekt nawet wśród znawców stali, przeczytasz poniżej.

NOWOCZESNE, STALOWE
NACZYNIA APOLLO DEMEYERE
POSŁUŻĄ PRZEZ CAŁE DEKADY

Demeyere apollo garnek niski
  • naczynia do gotowania, duszenia, smażenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki 7-warstwowemu dnu
  • odlewane, spawane próżniowo dno i uchwyty
  • doskonale przylegająca do garnka stalowa pokrywka
  • stal Silvinox zachowuje przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

GARNKI APOLLO NADAJĄ SIĘ
NA KAŻDY TYP KUCHENKI
I DO PIEKARNIKA

Kuchnia gazowa prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

Kuchnia elektryczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

Kuchnia ceramiczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

Kuchnia indukcyjna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

Do piekarnika prestizowa kuchnia v2

DO PIEKARNIKA

4 demeyere apollo stalowy garnek z pokrywka 4litry 22cm lifestyle

SMACZNA CIEKAWOSTKA

  • Zagadka: która zupa ma swój festiwal?
  • Otóż barszcz. I to nie zwyczajny barszcz, ale ukraiński, na którego cześć odbywa się co roku huczny festiwal w ukraińskiej miejscowości Borszczów koło Tarnopola. Można tam popróbować aż 50 odmian tej niezwykłej zupy.
  • Barszcz ukraiński to zupa z nie byle jakimi tradycjami – znana jest już od XVI wieku i przeszła szereg modyfikacji. Pierwotnie była… zielona, gdyż gotowało się ją z ziela o nazwie barszcz (pełno go na polskich łąkach i poboczach dróg).
  • Klasyczny barszcz ukraiński gotowany jest z buraków, świeżej, białej kapusty, marchwi, ziemniaków i wołowego lub wieprzowego mięsa. Co ciekawe, barszcz polewano zimnym sosem czosnkowym i serwowano ze specjalnymi bułeczkami.
  • Polska odmiana barszczu ukraińskiego zakłada dodanie do niego białej fasoli i śmietany.

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która, dzięki technologii Silvinox®, zawsze zachowa srebrzystą barwę
  • ścianki - stal szlachetna
  • 7-warstwowe dno InductoBase® - wewnątrz i na zewnątrz stal szlachetna, w środku dwie warstwy stopu aluminium, pas czystego aluminium i opatentowany przez Demeyere trójwarstwowy stop TriplInduc®
  • odlewane, spawane stalowe uchwyty
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica garnka - 22 cm
  • średnica dna - 20 cm
  • pojemność - 4 l
  • wysokość ścianek - 11 cm
  • długość z uchwytami - 30,3 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Z NACZYNIAMI APOLLO
ZACZNIESZ PODBÓJ
KUCHENNEGO KOSMOSU

1 stalowa klasyczna linia naczy%c5%84 apollo demeyere

Coś, co na pierwszy rzut oka wygląda prosto i zwyczajnie, może skrywać w sobie wiele tajemnic. Bo czego można spodziewać się po stalowych naczyniach, których jest na świecie tyle, ile gwiazd na niebie? Belgijska marka Demeyere udowodniła, że potrafi zaskoczyć. Stworzyła naczynia, które wzięły nazwę od jednego z najbardziej złożonych projektów ludzkości - promu Apollo i jego kosmicznych podbojów.

Seria stalowych naczyń Apollo to prawdziwa technologiczna rewolucja, która już dawno temu zmieniła świat profesjonalnych i domowych kulinariów. Demeyere szczyci się zastosowaniem w tej linii naczyń przeróżnych, zaawansowanych i wręcz futurystycznych patentów. O tym, co wyróżnia naczynia Demeyere na firmamencie kuchennych odkryć, przeczytasz poniżej.

7-WARSTWOWE DNO INDUCTOBASE
POZWALA NA BARDZO SZYBKIE
ROZPROWADZANIE CIEPŁA

  • Podstawowa idea konstrukcji naczyń Apollo zakłada, że garnki muszą wyśmienicie przewodzić ciepło, by można było gotować w nich z użyciem minimalnej ilości energii.
  • Inżynierowie Demeyere zaproponowali odkrywcze, 7 warstwowe dno Inductobase®, które składa się z łączonych hermetycznie warstw stali szlachetnej, dwóch warstw stopu aluminium dzielonych 5-milimetrowym pasem czystego aluminium oraz tworzącym właściwe dno naczynia, trójwarstwowym patentem Demeyere - stopem TriplInduc®.
  • 7-warstwowe, kapslowe dno jest niezwykle odporne na wysokie temperatury, więc garnki wytrwają przez całe dekady. Nieprzypadkowo mają aż 30 lat gwarancji (dla używających ich w domu) i aż 10 lat dla profesjonalnych zastosowań.
2a dno inductobase w naczyniach apollo demeyere
2b masywne %c5%9bcianki stalowych garnk%c3%b3w apollo demeyere

  • Inżynierowie belgijskiej marki już dawno dowiedli, że opracowywane przez nich zaawansowane technologicznie naczynia potrafią oszczędzić aż 30% energii niezbędnej do podgrzania całego garnka i gotowania w nim.
  • Dno doskonale akumuluje ciepło, a materiały, z których je stworzono, wykorzystując zjawisko synergii, przekazują ciepło bezpośrednio na ścianki i w głąb przyrządzanych potraw. Ciepło nie ucieka na zewnątrz, stąd gotuje się szybciej, wydajniej i wiele zdrowiej.
  • Taka konstrukcja naczynia i wielka odporność termiczna na przegrzanie sprawiają, że w naczyniach Apollo można gotować z minimalnym dodatkiem wody, czy nawet i bez niej.

W NACZYNIACH APOLLO
MOŻNA ZDROWO GOTOWAĆ
Z BARDZO MAŁĄ ILOŚCIĄ WODY

  • Jeśli przykryjesz garnek Apollo ciężką, doskonale dopasowaną pokrywką, możesz gotować niezwykle zdrowo w minimalnej ilości wody. Wystarczy szklanka wody, by ugotować w niej ziemniaki dla całej rodziny. Dzięki takiemu zabiegowi w warzywach zostają wszystkie składniki odżywcze i minerały.
  • Musisz tylko pamiętać, by od czasu do czasu sprawdzać poziom wody w naczyniu.
  • Istnieje jeszcze druga, bardziej eksperymentalna metoda gotowania, której naczynia Apollo podołają bez problemu. Mówimy o gotowaniu bez wody, albo - precyzyjniej rzecz ujmując - z taką jej ilością, która została na ziemniakach, czy innych warzywach po ich opłukaniu.
  • Umyte warzywa włóż do garnka Apollo, podgrzej go, a kiedy będzie gorący, zmniejsz płomień, czy moc palnika do minimum. Przez kilkanaście minut nie podnoś pokrywki, by nie wypuszczać drogocennej pary, bo to ona gotuje Twoje warzywa.
  • Po tym eksperymencie może Ci się udać odcedzić jeszcze troszkę wody z, np., ugotowanych ziemniaków.
  • Sprawdziliśmy obie metody i, co zdumiewające, nie ma słowa przesady w deklaracjach producenta. W garnkach Apollo da się gotować ultra zdrowo. Nawet i bez wody.
3 szybkie gotowanie w doskona%c5%82ej jako%c5%9bci stalowych naczyniach apollo demeyere

CIEKAWY WYNALAZEK DEMEYERE -
STAL SILVINOX, KTÓRA NIGDY
NIE ZMIENI KOLORU

4 garnki apollo demeyere pozwalaj%c4%85 gotowa%c4%87 w minimalnej ilo%c5%9bci wody

Kolejny niezwykły wynalazek belgijskiego producenta to uszlachetniona stal Silvinox®, która zawsze będzie srebrzysto-biała, nawet, gdy będziesz używać naczyń Apollo w piekarniku.

Ten opatentowany przez Demeyere w latach 60-tych XX wieku elektrochemiczny proces polega na pozbawieniu stali mikroelementów żelaza. Dlatego zawsze będzie piękna i jasna.

O WIELKIM PRZYWIĄZANIU
MARKI DEMEYERE
DO 
HIGIENY NACZYŃ

5 srebrzysto bia%c5%82a higieniczna stal silvinox naczy%c5%84 apollo demeyere v2

  • Zdumiewająca stal Silvinox® Demeyere jest, dodatkowo, niezwykle higieniczna. Nie łapie odcisków palców, dzięki czemu na powietrznię garnków Apollo nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach gotującego. Można więc powiedzieć, że stalowe naczynia Demeyere posiadają swoisty faktor antybakteryjny.
  • Belgijski producent jest znany w świecie kulinariów ze swojego przywiązania do higieny. Zakłada, że naczynia mają zarówno idealnie wyglądać, jak i służyć przez całe dekady.
  • Dowodem na bezwzględną dbałość Demeyere o higienę naczyń jest też grube, kapslowane, hermetycznie spawane dno, które - wg zapewnień producenta - nigdy się nie rozwarstwi. Między nim, a ściankami naczynia nie ma przerw, w które mogłyby dostać się bakterie, czy drobnoustroje chorobotwórcze.
  • Podobnie rzecz ma się z kutymi, hermetycznie spawanymi uchwytami naczyń. Nie dość, że bardzo precyzyjnie przylegają do ścianek garnków, dodatkowo są tak obmyślone, by nigdy nie poluzowały się i nie odpadły.
  • Niezwykle słynny stał się film producenta, w którym 80 kg inżynier marki Demeyere skakał po uchwytach naczyń Apollo, by pokazać, jak są trwałe.
  • I jeszcze jeden element świadczący o niezwykłym zaangażowaniu Demeyere w kwestię higieny gotowania. Nienagrzewające się uchwyty montowane są na zewnątrz naczyń.
  • Stalowych ścianek garnków nie przebijają nity, na których mogłyby osadzić się resztki gotowanego jedzenia. Dodatkowo - mocowane na zewnątrz uchwyty nie osłabiają konstrukcji naczyń i przewodnictwa ciepła ścianek garnków Apollo.

NIE BÓJ SIĘ UŻYWANIA
GARNKÓW APOLLO -
TO DZIECINNIE PROSTE

Stalowe utensylia prestizowa kuchnia v2

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

Myc w zmywarce prestizowa kuchnia v2

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

Nie do lodowki prestizowa kuchnia v2

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

Kuchenne rekawice prestizowa kuchnia v2

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Kuchnia gazowa może, niestety, brudzić naczynia Apollo z tego powodu, że gaz jest tłustym paliwem. By garnki były zawsze srebrzysto-białe, pamiętaj, by dokładnie myć naczynia również z zewnątrz.
  • Stal Silvinox® łatwo utrzymać w czystości. Od czasu do czasu użyj do mycia płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz w wysuwanym panelu z prawej strony ekranu.
  • Uchwyty garnka Apollo nagrzeją się, jeśli wstawisz naczynie do piekarnika.
  • W stalowych garnkach Apollo możesz przechowywać jedzenie przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie wstawiaj jednak stalowych naczyń do lodówki.
  • Naczynia Demeyere rozgrzewają się błyskawicznie i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając perfekcyjnie gotować i dusić. Można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania garnka może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu i mocy kuchenki.
6 u%c5%bcywanie stalowych naczy%c5%84 apollo demeyere jest banalnie proste