Do niedawna jeszcze mało kto wierzył, że istnieją niemal niezniszczalne patelnie z luksusowej stali szlachetnej. To, co proponuje światu najbardziej wymagających miłośników kuchni belgijska marka Demeyere, ciągle i od nowa budzi szacunek nie tylko kucharzy, ale i metalurgów oraz inżynierów. Bo trudno odmówić stali Demeyere zjawiskowych talentów.
Linia stalowych głębokich patelni szefa kuchni, Apollo, to przykład na to, jak opatentowana, 7-warstwowa konstrukcja dna InductoBase® pomaga w szybkim, sprawnym, dynamicznym smażeniu, duszeniu, pieczeniu w piekarniku. Próżniowo spawane dno stworzono z wyjątkowo odpornego na przegrzanie i wypaczenie stopu 7-Ply®, który gwarantuje idealne nagrzewanie patelni od dna, aż po brzegi. Zakumulowne w ten sposób ciepło trafia wprost w głąb przyrządzanych potraw. Patelnia Apollo pozwala smażyć, czy dusić z użyciem minimalnej ilości energii.
Wykonana ze srebrzysto-białej, nigdy nie tracącej pięknej barwy, higienicznej stali Silvinox® głęboka patelnia Apollo nadaje się do używania na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją.
Tym, co ujmuje miłośników stalowych patelni Demeyere, jest niezwykle długa, bo aż 30-letnia gwarancja na sprzęt używany w domu. Profesjonalne kuchnie zyskują 10-letnią gwarancję producenta.
Na stalowej patelni szefa kuchni z serii Apollo Demeyere usmażysz i udusisz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie jajka, naleśniki, omlety (choć będzie nieco więcej problemu z ich przewracaniem), placki, warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Steków z patelni Apollo nie zapomnisz! Tego typu stalowe patelnie pozwalają też na wygodne tworzenie, np., sosów do mięs, czy spaghetti.
Jeśli zażyczysz sobie dusić na stalowej patelni Demeyere Apollo, dojdziesz do wniosku, że tak pysznych potraw jeszcze nie próbowałeś. Do patelni możesz dobrać szklaną pokrywkę – znajdziesz ją na dole strony.
Pamiętaj, że stalową patelnię musisz KONIECZNIE wygrzać, by dało się na niej prosto i sprawnie smażyć. Niewygrzana sprawi, że wszystko do niej przywrze.
Warto być naszym Klientem. :) Spójrz na baner poniżej.
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
DUSZONYCH POTRAW
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI
PATELNIA DO
RISOTTO
PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
7-warstwowe dno patelni Apollo doskonale przewodzi ciepło, by można było smażyć i dusić z użyciem minimalnej ilości energii. Kapslowe dno jest niezwykle odporne na wysokie temperatury, nie wykrzywi się i nie wypaczy, więc patelnie wytrwają przez całe dekady.
Inżynierowie belgijskiej marki już dawno dowiedli, że opracowywane przez nich zaawansowane technologicznie naczynia potrafią oszczędzić aż 30% energii niezbędnej do podgrzania patelni i smażenia, czy duszenia.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH