• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Apollo - Patelnia do duszenia i serwowania, stal Silvinox, Ø 24 cm, Demeyere

899 Promocyjnie 854
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 899 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Do niedawna jeszcze mało kto wierzył, że istnieją niemal niezniszczalne patelnie z luksusowej stali szlachetnej. To, co proponuje światu najbardziej wymagających miłośników kuchni belgijska marka Demeyere, ciągle i od nowa budzi szacunek nie tylko kucharzy, ale i metalurgów oraz inżynierów. Bo trudno odmówić stali Demeyere zjawiskowych talentów.

Linia stalowych głębokich patelni do duszenia i serwowania, Apollo, to przykład na to, jak opatentowana, 7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek pomaga w szybkim, sprawnym, dynamicznym smażeniu, duszeniu, pieczeniu w piekarniku, a nawet - z racji formy i wysokich ścianek patelni - gotowaniu.

Wyjątkowo odporna na przegrzanie i wypaczenie konstrukcja stopu 7-Ply® gwarantuje idealne nagrzewanie patelni od dna, aż po brzegi. Zakumulowne w ten sposób ciepło trafia wprost w głąb przyrządzanych potraw. Patelnia Apollo pozwala smażyć, czy dusić z użyciem minimalnej ilości energii.

Warto powiedzieć, że głębokie patelnie to genialnie wręcz wielofunkcyjne naczynia. Można w nich smażyć techniką sautè i dusić mięsa oraz warzywa, a także zapiekać przysmaki w piekarniku do temperatury 240 stopni. Tego typu stalowe patelnie pozwalają też na wygodne tworzenie sosów, domowych powideł, mas do tortów i kremów do ciast.

Wykonana ze srebrzysto-białej, nigdy nie tracącej pięknej barwy, higienicznej stali Silvinox® głęboka patelnia Apollo nadaje się do używania na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją.

Tym, co ujmuje miłośników stalowych patelni Demeyere, jest niezwykle długa, bo aż 30-letnia gwarancja na sprzęt używany w domu. Profesjonalne kuchnie zyskują 10-letnią gwarancję producenta.

Na stalowej, głębokiej patelni Apollo Demeyere usmażysz, udusisz i zapieczesz dosłownie wszystko. Musisz tylko dostosować temperaturę do przyrządzanej potrawy. Na patelni udadzą się wyśmienicie potrawy jednogarnkowe, bigosy, bogracze, leczo, risotto, itp. Udusisz w niej warzywa, delikatne oraz tłuste mięsa i ryby. Ugotujesz w niej zupę lub ziemniaki. Możesz też podać  na stół surówkę, czy sałatkę, a wtedy głęboka patelnia Apollo zamieni się w wielką, stalową salaterkę.

Wygodna patelnia posłuży idealnie do zapiekania i podpiekania pyszności kuchni całego świata.

 

Pamiętaj, że stalową patelnię musisz KONIECZNIE wygrzać, by dało się na niej prosto i sprawnie smażyć. Niewygrzana sprawi, że wszystko do niej przywrze.

Warto być naszym Klientem. :) Spójrz na baner poniżej.

 

899 Promocyjnie 854

Zobacz, do czego wykorzystasz
patelnię do duszenia i serwowania
Apollo Demeyere

PATELNIA DO
DUSZONYCH MIĘS

PATELNIA DO
ZAPIEKANEK

PATELNIA DO 
GULASZU I LECZO 

PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS

PATELNIA DO
POTRAW Z RYB

PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU

PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW

PATELNIA DO
SOSÓW

PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI

PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW

Film wyłącznie
dla Klientów
naszego sklepu

  • Za sprawą naszego filmu poznasz 7 reguł wygrzewania stalowych patelni.
  • Precyzyjnie dowiesz się, co trzeba zrobić, by stalowa patelnia smażyła bez przywierania.
  • Nasz ekspert przeprowadzi Cię, krok po kroku, przez cały proces.
  • Niestety, bez tej wiedzy, musisz liczyć się z faktem, że nowa stalowa patelnia będzie Ci skutecznie uprzykrzać życie.
  • DOSTĘP DO MATERIAŁU DOSTANIESZ W CHWILI, GDY WYŚLEMY CI PATELNIĘ.

patelnia Apollo Demeyere
w skrócie

  • patelnia do smażenia, duszenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • szybkie nagrzewanie i dystrybucja ciepła dzięki 7-warstwowej konstrukcji dna i ścianek
  • odlewane, spawane próżniowo dno i uchwyty
  • doskonale przylegająca do patelni szklana pokrywka
  • stal Silvinox zachowuje przez dekady srebrzysty kolor
  • 30 lat gwarancji dla domowej kuchni, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która, dzięki technologii Silvinox®, zawsze zachowa srebrzystą barwę
  • ponad 3-milimetrowej grubości dno i ścianki patelni stworzono z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • odlewane, spawane stalowe uchwyty
  • pokrywka - hartowane szkło

Wymiary

  • średnica patelni - 24 cm
  • średnica dna - 18 cm
  • pojemność - 3,3 l
  • wysokość ścianek - 9,1 cm
  • długość całkowita z uchwytami - 32,5 cm
  • waga - 2,13 kg

Patelnie Apollo nadają się
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

 

Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy stalowe patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.

7-warstwowe dno i ścianki
pozwalają na bardzo szybkie
rozprowadzanie ciepła

Głębokie patelnie Apollo rozgrzewają się rewelacyjnie szybko i równomiernie, dzięki czemu zyskujesz wybitnie wyraziste smaki i aromaty oraz pełne spektrum witamin. Nie musisz zużywać dużej ilości energii, gdyż patelnia świetnie akumuluje ciepło i sprawnie przekazuje je w głąb potraw.

W głębokich patelniach Apollo możesz dusić na dwa sposoby - powoli, na minimalnym płomieniu, czy mocy palnika. Druga metoda polega na dynamicznym obsmażaniu części składowych potrawy, które potem krótki poddusisz.

 

Higieniczna stal Silvinox, która
nigdy nie zmieni koloru
i inne pomysły Demeyere

  • W latach 60-tych XX wieku marka Demeyere obmyśliła elektrochemiczny proces uszlachetniania stali. Stworzono tzw. stal Silvinox®, która nie ma w sobie mikroelementów żelaza, dlatego zawsze będzie piękna i srebrzysto-biała.
  • Stal Silvinox® jest niezwykle higieniczna. Nie łapie odcisków palców, dzięki czemu na powietrznię patelni Apollo nie przenoszą się bakterie, które znajdują się na dłoniach gotującego
  • Belgijski producent jest znany w świecie kulinariów ze swojego przywiązania do higieny. Zakłada, że naczynia mają zarówno idealnie wyglądać, jak i służyć przez całe dekady.
  • Nienagrzewające się uchwyty montowane są na zewnątrz naczyń. Stalowych ścianek patelni nie przebijają nity, na których mogłyby osadzić się resztki gotowanego jedzenia.
  • Dodatkowo - mocowane na zewnątrz uchwyty nie osłabiają konstrukcji naczyń i przewodnictwa ciepła ścianek patelni Apollo.

Używanie i konserwacja
głębokich patelni Apollo -
to dziecinnie proste

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Smażąc, czy dusząc na patelni Apollo Demeyere, używaj stalowych, drewnianych lub syntetycznych utensyliów.
  • Stalowe patelnie Demeyere możesz myć w zmywarce. Licz się jednak z tym, że szybciej zestarzeją się optycznie.
  • Ręczne mycie patelni Apollo trwa kilka chwil.
  • Pamiętaj, by do mycia naczyń często stosować płyn z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Do potężniejszych zabrudzeń użyj też sody oczyszczonej.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos, na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, wlej wodę i przez kilka minut podgrzewaj ją na niewielkiej mocy palnika. Zabrudzenia zejdą same.
  • Na stalowych patelniach nie przechowuj jedzenia w lodówce. Wykorzystaj do tego, np., system Fresh & Save.
  • Jeśli patelnia trafi do piekarnika, użyj rękawic kuchennych.