• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Czerwony ciśnieniowy ekspres do kawy Diva Evolution, Bugatti

5599
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5 599 zł
Produkt dostępny
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Kawa, którą własnoręcznie zaparzysz w ciśnieniowym ekspresie Diva Evolution, marki Bugatti, oczaruje Cię głębią aromatu i perfekcyjną, gęstą cremą. A to wszystko dlatego, że luksusowy ekspres ciśnieniowy parzy kawę taką, jak w najlepszych włoskich kawiarniach.

Ekspres Diva Evolution marki Bugatti zachowuje złote proporcje espresso, które ustalił Włoski Instytut Espresso Italiano. 7 gram kawy (lub 14 gram, które mieszczą się w sitku dla dwóch filiżanek) parzone jest w 95 stopniach i przez maksymalnie 25 sekund poddawane ciśnieniu co najmniej 9 barów. Dla miłośników idealnej kawy te cyfry to jednoznaczna informacja, że Bugatti stworzyło doskonały, półautomatyczny, ciśnieniowy ekspres do tworzenia najbardziej rasowego naparu.

Czerwona Diva Evolution pozwala sprawnie zaparzyć espresso na różne sposoby - możesz parzyć kawę w okrągłych, gotowych saszetkach albo użyć sitka na jedną, lub dwie filiżanki. Dzięki systemowi spieniania mleka ciśnieniowy ekspres Bugatti przygotuje dla Ciebie pyszne cappuccino, czy latte lub inne kawowe napoje z dodatkiem mleka.

Pewnie życzysz sobie wiedzieć, czym różni się Diva Evolution od swojej starszej siostry - klasycznego ekspresu kolbowego Diva. Najnowszy model ekspresu Bugatti pozwala w tym samym czasie zaparzyć espresso i spieniać mleko. Nie ma tu pokrętła regulującego moc pary, stąd obsługa tej luksusowej maszyny do kawy jest jeszcze prostsza (o tym piszemy poniżej).

Bugatti, przywiązany do legendarnego już designu swojego ciśnieniowego ekspresu do kawy, nie zmienił stylistyki jego korpusu. Niewielką modyfikację przeszły tylko piktogramy na analogowym manometrze, o czym również przeczytasz poniżej.

Czerwona Diva Evolution to ekspres dla prawdziwych smakoszy, ludzi, którzy cenią sobie idealny smak kawy  i nie godzą się na to, by automatyczny ekspres do kawy narzucał im swoją, z góry zaprogramowaną, wizję kawy. Tu na wszystko masz wpływ. Diva Evolution nie ma w sobie zawodnej elektroniki, nie ma wyświetlacza. Jest za to klasyczny, nieprzemijający design, oszałamiający smak i aromat najprawdziwszego włoskiego espresso. Czyli - w pełni analogowa klasyka klasyki.

5599

Diva Evolution, czyli
włoskie espresso
w perfekcyjnym wydaniu

  • półautomatyczny ciśnieniowy ekspres do kawy Diva Evolution obsługuje się 3 przyciskami
  • perfekcyjna temperatura parzenia espresso - 95 stopni Celsjusza
  • ekspres pozwala parzyć kawę z saszetek lub mieloną
  • Diva Evolution wyposażona jest w spieniacz mleka (do przyrządzania wszelkich typów kawy z mlekiem)
  • możliwość parzenia kawy i spieniania mleka w tym samym czasie
  • stalowy podgrzewacz filiżanek
  • ciśnienie pompy - 15 bar
  • analogowy manometr jak w sportowych samochodach

Kawa z ekspresu Bugatti
sprawi, że zanurzysz się
w magicznym smaku i aromacie

Posmakuj prawdziwej włoskiej kawy z ekspresu Diva Evolution

  • Istnieje niepisany, ale znany i powszechnie przestrzegany kawowy savoir vivre. I tak, np. Włochom nie przyszłoby do głowy poczęstować kogoś kawą cappuccino popołudniu, czy wieczorem. Tego typu kawy, podobnie jak i inne kawy z mlekiem, powinno się pić rano. Maksymalnie do południa.
  • Kolejna zasada dotyczy kawy latte. Jeśli nie ma 3 kolorów, znaczy to, że barista nie ma pojęcia o swojej profesji. A jeśli chcesz się popisać własnym latte przed znajomymi, poćwicz nieco, bo to wymagająca niewielkiej wprawy sztuka.
  • I jeszcze jedna reguła – sztuka delektowania się prawdziwym, włoskim espresso z pianką, zwaną cremą, polega na przepłukaniu ust niegazowaną wodą. Pije się ją przed espresso, by przygotować kubki smakowe na to niezwykłe doznanie. Jeśli ktoś zaserwuje Ci espresso bez małej szklaneczki wody, znaczy, że nie odrobił lekcji.

Materiał

  • korpus i podstawa ekspresu - odlew aluminium
  • na zewnątrz korpusu - lakierowana stal
  • grzałka z mosiądzu

Wymiary

  • średnica - 24 cm
  • wysokość - 36,5 cm
  • waga - 8,5 kg
  • pojemność zbiornika na wodę - ok. 0,8 l
  • długość kabla zasilającego - około 1,2 metra

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Co odróżnia Divę Evolution
od starszego modelu
Diva marki Bugatti

  • Diva Evolution pozwoli Ci jednocześnie parzyć prawdziwie włoskie espresso i w tym samym czasie spieniać mleko do cappuccino, latte, czy innych napojów.
  • Diva Evolution nie ma pokrętła regulowania mocy pary. Teraz wszystko dzieje się we wnętrzu ekspresu. Ty wciskasz przycisk pary, a nowa Diva, niczym prawdziwy barista, spienia dla Ciebie mleko.
  • Bugatti opracowało nową grzałkę i elektrowibracyjną pompę barową, by Twoje espresso było jeszcze bliższe ideałowi.

  • Zwróć uwagę, że Diva Evolution ma oznaczony w innym sposób manometr. Tu ikonka filiżanki i pary umiejscowione są obok siebie, na górze zegara.
  • W starszym typie Divy ikonka pary była umieszczona osobno z tego względu, że musiałeś wybrać, czy najpierw parzysz kawę, czy też spieniasz mleko lub odwrotnie. Diva Evolution wykona obie czynności w tym samym czasie.

Doskonałe parametry
ekspresu Diva Evolution
i pijesz kawę marzeń

  • Bugatti, odświeżając swój kultowy już ekspres ciśnieniowy Diva, utrzymało jego doskonałe parametry.
  • 15 barowa pompa pozwala parzyć subtelne w smaku espresso.
  • Woda ma 95 stopni Celsjusza, gdy opuszcza bojler, ale przepuszczana przez portafiltr z kawą już 88 stopni, co sprawia, że kawa smakuje w bardzo wyrafinowany sposób.
  • Gotowe już espresso (parzące się nie dłużej niż 25 sekund) ma idealną temperaturę 67 stopni.
  • Smak i konsystencja oraz crema takiej kawy idealnie odpowiadają bardzo restrykcyjnym wymaganiom Włoski Instytut Espresso Italiano.

Kilka słów o prostej obsłudze
ciśnieniowego ekspresu do kawy
Diva Evolution marki Bugatti

  • Informacje dotyczące obsługi i konserwacji ekspresu do kawy Diva Evolution znajdziesz w dołączonej do niej polskiej instrukcji obsługi.
  • Pamiętaj, by ekspres ciśnieniowy nigdy nie pracował „na sucho” – zbiornik musi być zawsze pełny. W przeciwnym razie uszkodzisz sobie pompę Divy.
  • Kolbowy ekspres Bugatti nie wymaga specjalnej konserwacji ani skomplikowanych zabiegów. Wystarczy regularnie opróżniać pojemniczek na wodę, czy resztki kawy mieszący się pod tacką na filiżankę.
  • Filtr zawsze musi być zamoczony w wodzie, dzięki czemu nie wyschnie. Trzeba wymienić go, gdy ekspres nie był używany przez 3 miesiące lub wtedy, gdy pojawi się na nim kamień, czy osad z wody.
  • Po spienianiu mleka odepnij dyszę i przemy ją. Uruchom na moment funkcję pary, by oczyścić dyszę z resztek mleka.