Kawa, którą własnoręcznie zaparzysz w ciśnieniowym ekspresie Diva Evolution, marki Bugatti, oczaruje Cię głębią aromatu i perfekcyjną, gęstą cremą. A to wszystko dlatego, że luksusowy ekspres ciśnieniowy parzy kawę taką, jak w najlepszych włoskich kawiarniach.
Ekspres Diva Evolution marki Bugatti zachowuje złote proporcje espresso, które ustalił Włoski Instytut Espresso Italiano. 7 gram kawy (lub 14 gram, które mieszczą się w sitku dla dwóch filiżanek) parzone jest w 95 stopniach i przez maksymalnie 25 sekund poddawane ciśnieniu co najmniej 9 barów. Dla miłośników idealnej kawy te cyfry to jednoznaczna informacja, że Bugatti stworzyło doskonały, półautomatyczny, ciśnieniowy ekspres do tworzenia najbardziej rasowego naparu.
Czerwona Diva Evolution pozwala sprawnie zaparzyć espresso na różne sposoby - możesz parzyć kawę w okrągłych, gotowych saszetkach albo użyć sitka na jedną, lub dwie filiżanki. Dzięki systemowi spieniania mleka ciśnieniowy ekspres Bugatti przygotuje dla Ciebie pyszne cappuccino, czy latte lub inne kawowe napoje z dodatkiem mleka.
Pewnie życzysz sobie wiedzieć, czym różni się Diva Evolution od swojej starszej siostry - klasycznego ekspresu kolbowego Diva. Najnowszy model ekspresu Bugatti pozwala w tym samym czasie zaparzyć espresso i spieniać mleko. Nie ma tu pokrętła regulującego moc pary, stąd obsługa tej luksusowej maszyny do kawy jest jeszcze prostsza (o tym piszemy poniżej).
Bugatti, przywiązany do legendarnego już designu swojego ciśnieniowego ekspresu do kawy, nie zmienił stylistyki jego korpusu. Niewielką modyfikację przeszły tylko piktogramy na analogowym manometrze, o czym również przeczytasz poniżej.
Czerwona Diva Evolution to ekspres dla prawdziwych smakoszy, ludzi, którzy cenią sobie idealny smak kawy i nie godzą się na to, by automatyczny ekspres do kawy narzucał im swoją, z góry zaprogramowaną, wizję kawy. Tu na wszystko masz wpływ. Diva Evolution nie ma w sobie zawodnej elektroniki, nie ma wyświetlacza. Jest za to klasyczny, nieprzemijający design, oszałamiający smak i aromat najprawdziwszego włoskiego espresso. Czyli - w pełni analogowa klasyka klasyki.