Miedziane naczynia belgijskiej marki Falk (i innych producentów, którzy tworzą naczynia z prawdziwej, czystej miedzi) muszą być na początku wygrzane. Trzeba dać im chwilę, by dostosowały się do Twojej kuchenki, czy piekarnika, a pozwolą Ci przez całe dekady gotować, dusić, smażyć i zapiekać przepyszne potrawy kuchni całego świata. Patelnie będą smażyć na minimalnej ilości tłuszczu, a garnki gotować, dusić i piec po mistrzowsku. Ale - musisz spełnić prosty warunek. Trzeba je wygrzać według pokazanej w naszym filmie instrukcji.
Uwierz nam, że już po pierwszym wygrzaniu miedziane naczynia Falk doskonale Ci się odwdzięczą. Wykorzystasz mniej tłuszczu do smażenia, potrawy będą lekkostrawne i zdrowe, a smakować będą jak w najlepszych restauracjach świata. Nic nie przywrze do patelni, a garnek nie zmieni smaku potrawy.
Cały proces jest banalnie wręcz prosty i wymaga zaledwie 2 minut uwagi, minimum połowy szklanki oleju i uchylonego okna, by wietrzyć kuchnię w trakcie wygrzewania miedzianych naczyń.
Musisz pamiętać, że wygrzewa się nie tylko patelnie, ale i garnki oraz rondle. O tym mówi nasz specjalista w filmie poświęconym temu dającemu niezwykle efekty, a prostemu procesowi. Zapraszamy do oglądania.