Weź do ręki mistrzowski nóż z kolekcji Ebony Heban Takeshi Saji

Mistrzowska linia ręcznie kutych noży wykańczanych klasycznie szlifowaną rękojeścią z drewna hebanu, Ebony Heban, mistrza Takeshi Saji, oferuje wiele więcej, niż można byłoby się spodziewać po stali VG-10. 61-warstwowe, damasceńskie noże o twardości 61 stopni HRC w skali Rockwella zmienią Twoje pojęcie o krojeniu.

Ta niewielka seria noży zawiera tylko trzy podstawowe ostrza - nóż kucharza, nóż Santoku i nóż uniwersalny. Ale to całkiem wystarczy, by zrealizować wszelkie kuchenne zadania. Oktagonalnie formowana rękojeść z niezwykle odpornego hebanu, genialnie leży w dłoni. Tak uformować mógł jąj jedynie prawdziwy znawca.

Mistrz Takeshi Saji to żywa legenda w świecie kultowych, ręcznie kutych japońskich noży tworzonych przez człowieka z wizją.