Czernione klingi, dostojne, czarne rękojeści z drewna pakka, misterny, bardzo malowniczy damasceński dziwer i subtelne, czerwone akcenty - oto noże Miyabi 5000 FCD w całej swojej krasie. Jak kroją? Jak trzyma się je w dłoni? Jak o nie dbać, by służyły Ci pokornie przez całe długie lata? Tego wszystkiego dowiesz się z naszego filmu, w którym nie zabraknie pokazu noży Miyabi 5000 FCD w akcji.
49-warstwowe noże mają rdzeń ze stali FC61, który otula 48 warstw z naprzemiennie skuwanej stali wysokowęglowej. A dla wzmocnienia wizualnego efektu japońskie noże Miyabi 5000 FCD są czernione - dzięki temu wyglądają nieziemsko rasowo.
Noże, które uwiodły już miliony gotujących na całym świecie, goszczą też w kuchniach słynnych mistrzów, bo krojenie japońskimi nożami Miyabi 5000 FCD zawsze było kojarzone z olbrzymią przyjemnością i prawdziwym profesjonalizmem.