Patelnie zniszczalne i niezniszczalne - część 1

Po raz pierwszy na wizji mówimy o różnicach między patelniami z powłokami nieprzywierającymi, które nazywamy patelniami "zniszczalnymi", a patelniami z materiałów, które przetrwają niejedno - stali, żeliwa, miedzi i żelaza. Te drugie patelnie nazwaliśmy "niezniszczalnymi".

Oczywiście, w obu przypadkach nazwy są nieco żartobliwe, stanowią spore uproszczenie, ale w pełni oddają prawdziwą naturę materiałów i technologii patelni z obu grup.

Pierwszy film poświęcony jest patelniom "zniszczalnym", które mają powłoki nieprzywierające przeróżnego typu. Nasz specjalista, Krystian, powie Ci o tym, jak zachowują się powłoki i dlaczego mają graniczne temperatury smażenia. Dowiesz się, jak ich nie zniszczyć i nie przegrzać, by długo służyły i spełniały swoje zadania w każdej kuchni.

Dowiesz się również, jakie ograniczenia mają patelnie nieprzywierające, w tym i patelnie ceramiczne.

Jesteśmy przekonani, że nasze dwa filmy o patelniach "zniszczalnych" i "niezniszczalnych" (które rozpoczynają olbrzymi, bo przewidziany na całe lata cykl o patelniach), pozwolą Ci wstępnie zdecydować, z jakim typem patelni chciałbyś mieć do czynienia we własnej kuchni.

Oczywiście, jeśli masz pytania, pisz lub dzwoń, chętnie na nie odpowiemy. Możesz również odwiedzić nas w studio w Cieszynie, by, smażąc na różnego typu patelniach "zniszczalnych" i "niezniszczalnych", przekonać się, czym się różnią.

Produkty powiązane z filmem