Jak przygotować stalową patelnię do sprawnego smażenia

Stalowa patelnia to naprawdę wyśmienity wynalazek. Jest odporna, wytrwa z Tobą przez wiele lat, potrafi usmażyć wszystko, czego sobie zażyczysz. W niektórych wypadkach ma nawet bardzo długą gwarancję, jak patelnie Demeyere (aż 30 lat). Niestety, stalowe patelnie są na początku współpracy dość wymagającym współpracownikiem. Będą próbowały testować Twoją cierpliwość, przeróżne produkty przylgną do dna, nie wszystko się od razu uda. To czeka Cię, jeśli będziesz próbował od razu smażyć na nowej, stalowej patelni. Dlatego właśnie warto właśnie wygrzać wyjętą z pudełka patelnię. Jak to zrobić? Nasz film pokazuje cały proces krok po kroku. Wszystko zajmuje zaledwie kilka chwil.

Nasz specjalista precyzyjnie wyjaśni, co zyskujemy, gdy wygrzejemy patelnię. Dzięki wygrzewaniu doskonałej jakości stalowa patelnia szybciej pokaże, co potrafi. Okaże się, że nie straszne jej są jajecznice, naleśniki, delikatne placuszki, czy nawet potężne steki. Ważne, żebyś dał jej nieco czasu i uzbroił się w drobinę cierpliwości, a zyskasz w niej genialnego pomocnika.

Patelnię możesz wygrzać raz lub dwa razy. Wszystko będzie zależało od tego, jak w Twojej kuchni i na Twojej kuchence zadziała ten proces. Zdarza nam się często słyszeć, że u kogoś patelni wystarczyło jedno wygrzanie, ktoś inny wygrzał ją - po kilku dniach smażenia - raz jeszcze. Wszystko wyjdzie w praktyce.

Film podzieliliśmy na kilka części - każda jest odpowiedzią na najczęściej zadawane pytania. A gdybyś miał jeszcze jakieś wątpliwości - pisz lub dzwoń, a my chętnie pomożemy.

Produkty powiązane z filmem