Jak przygotować stalową patelnię do sprawnego smażenia

Stalowa patelnia to naprawdę wyśmienity wynalazek. Jest odporna, wytrwa z Tobą przez wiele lat, potrafi usmażyć wszystko, czego sobie zażyczysz. W niektórych wypadkach ma nawet bardzo długą gwarancję, jak patelnie Demeyere (aż 30 lat). Niestety, stalowe patelnie są na początku współpracy dość wymagającym współpracownikiem. Będą próbowały testować Twoją cierpliwość, przeróżne produkty przylgną do dna, nie wszystko się od razu uda. Dlatego warto właśnie wyjętą z pudełka, nową patelnię wygrzać. Jak to zrobić - pokazuje nasz film. Proces jest prościutki i zajmuje zaledwie kilka chwil.

W naszym filmie zobaczysz, jak smaży nowiutka, nigdy wcześniej nie używana patelnia, a jak smaży ta sama patelnia już po pierwszym wygrzaniu. Różnica jest znacząca.

Nasz specjalista precyzyjnie wyjaśni, co zyskujemy, gdy wygrzejemy patelnię. Powie też, czego możemy się spodziewać, jeśli nie przeprowadzimy tego procesu. Bo nie jest nigdzie powiedziane, że musisz wygrzewać stalową patelnię wg podanej metody. Możesz również codziennie jej używać, a po pewnym czasie ona sama się wygrzeje w naturalny sposób.

Warto dodać, że wygrzana stalowa patelnia potrafi przygotować wszystko, co lubisz. Nie straszne jej są jajecznice, naleśniki, delikatne placuszki, czy potężne steki. Ważne, żebyś dał jej nieco czasu i uzbroił się w drobinę cierpliwości, a zyskasz w niej genialnego pomocnika.

Produkty powiązane z filmem